مقایسه عملکرد دولت یازدهم با دو دولت قبل در بخش مسکن مهر

کدخبر: ۱۶۱۶۷۲
طی سه سال اخیر دولت یازدهم ۱۵۰هزار واحد بیشتر از دولت‌های نهم و دهم مسکن مهر تحویل داده است. بنابر اعلام قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر، در دولت های نهم و دهم، از یک میلیون واحد تعداد ۶۹۰ هزار واحد تحویل شد درحالیکه طی دوران خدمتی دولت یازدهم، حدود ۸۴۰هزار واحد تحویل و ۸۲۰هزار واحد در این دولت سند گرفته و بدین ترتیب سهم دولت یازدهم ۵۵ درصد از کل واحدهای افتتاح شده است.
مقایسه عملکرد دولت یازدهم با دو دولت قبل در بخش مسکن مهر

به گزارش ایسنا، با وجودی که دولت یازدهم اعتقادی به مسکن مهر ندارد و معتقد است این طرح نتوانسته به تقاضای واقعی بخش مسکن پاسخ دهد، در انجام تعهدات، گوی سبقت را از موسسان این طرح ربود و ۸۴۰ هزار واحد را تحویل داد. با این حساب تا کنون یک میلیون و ۵۳۰ هزار تحویل شده، یک میلیون و ۸۰۵ هزار واحد مسکن مهر افتتاح شده، یک میلیون و ۹۳۰ هزار واحد به اتمام رسیده و ۲۷۴ هزار واحد باقی مانده است. از واحدهای باقی‌مانده ۱۶۰ هزار مورد دارای معارض یا فاقد متقاضی است که بر اساس مصوبه‌های اخیر، دولت برای بازگشت منابع مالی آنها را در اختیار شرکت‌ها یا بخش‌های خصوصی قرار می دهد.

همچنین ۴۹ هزار واحد مسکن مهر تحت رسیدگی قضایی است که با دستور رئیس مجلس در اولویت رسیدگی و تعیین تکلیف قرار دارند و مهرآبادی ابراز امیدواری کرده تا پایان دولت یازدهم مشکل آنها رفع شود.

اما قبل از اتمام مسکن مهر، دولت یازدهم مدل مسکن اجتماعی و حمایتی را جایگزین آن کرد که طی روزهای اخیر در هیات دولت تصویب شد. بر این اساس قرار است سالیانه ۱۵۰ هزار واحد تامین شود.

این پیشنهاد بر سه اصل نهادسازی و ایجاد سیاست پایدار، استفاده از ظرفیت های نهادهای مردم نهاد، خیرین و بخش خصوصی در ساخت و اداره مسکن برای گروه های کم درآمد و حداقل سازی دخالت دولت در ساخت مسکن برای این گروه‌ها، تامین مسکن گروه‌های کم درآمد در دو قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی استوار است.

در مدل مسکن حمایتی (کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض) بانک مرکزی موظف شد نسبت به تعیین بانک عامل جهت تامین تسهیلات در سقف مبلغ اعلامی اقدام کند. استفاده از این تسهیلات برای خرید بناهای تا عمر ۲۰ سال بلامانع است.

در این مدل، کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض به متقاضیان مسکن مهر فاقد متقاضی از اهداف مدنظر است.

در مسکن اجتماعی نیز کمک به ساخت مسکن استیجاری، پرداخت کمک هزینه اجاره و وام قرض الحسنه ودیعه مسکن مورد توجه قرار گرفته و شامل اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد شد که دارای زمین بوده و تمایل به احداث واحدهای مسکونی استیجاری با نرخ اجاره ترجیحی و در قالب توافق با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داشته و به ازای هر واحد استیجاری تا دو برابر سقف تسهیلات اعلامی اعطا می شود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید