سناریوهای جدید دولت برای سهام عدالت
میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه دولت به هیچ عنوان بر روی وجوه واریزی مردم بابت سهام عدالت حساب باز نکرده است، گفت: اگر حتی یک نفر از مشمولان دریافت سهام عدالت، مابه التفاوت وجه لازم برای دریافت سهام بیشتر تا سقف یک میلیون تومان را واریز نکند، هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد و در مقابل، اگر همه ۴۹ میلیون نفر نیز، مانده را بپردازند که البته در مورد دو دهک اول پرداختی صورت نخواهد گرفت، هیچ خللی در کار ساماندهی سهام عدالت رخ نمیدهد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: به هر تعدادی که وجه واریز کنند و به هر تعدادی که واریزی نداشته باشند، سازمان خصوصیسازی، آمادگی اجرای کار را از صفر تا صد دارد و البته باید تاکید کرد که مردم، هیچ وظیفه و دینی به دولت ندارند و نباید چیزی را به دولت بپردازند؛ اگرچه اگر پولی را واریز کنند، اختیار آنها است و متناسب با آن هم، سهام دریافت میکنند.
وی تصریح کرد:ما بر روی این پول، اصطلاحا حساب خاصی باز نکردهایم و این حق مردم است که سهام دریافت کنند؛ بنابراین اگر فردی یک ریال هم نپردازد، به همان میزان تعیین شده، از سهام برخوردار خواهد شد؛ بنابراین همه مشمولان، کف مشخصی از سهام را خواهند داشت.
پوری حسینی در پاسخ به این سوال که تکلیف مابه التفاوت سهامی که در قالب سهام عدالت در نظر گرفته شده و از سوی مردم خریداری نشود، چه خواهد شد و آیا این سهام مجدد عرضه خواهد شد، گفت: اگر تا پایان شهریور سال ۹۶، برخی پول واریز کردند و برخی دیگر این وجه را واریز نکردند، به همان اندازه که وجه واریز شده، سهام عدالت از سهم دولت جدا میشود و به مشمولان تعلق میگیرد؛ ولی الباقی سهام که از سوی مردم خریداری نشده و برای آن اصطلاحا وجهی در قالب مابهالتفاوت از سوی مردم واریز نشد، متعلق به خود دولت است.
وی اظهار داشت: اینکه از شهریور ۹۶ به بعد، دولت میخواهد این سهام در نظر گرفته شده در سبد سهام عدالت را در قالب خصوصیسازی بفروشد یا مشابه سهام عدالت برای اقشار باقیمانده که سهام ندارند، اختصاص دهد و ثبتنام جدیدی انجام دهد، برای آن هر مصوبهای صادر کند، مطالبی است که آن زمان باید در مورد آن بحث و تصمیمگیری شود.
به گزارش مهر، چند روز پیش جعفر سبحانی، مشاور سازمان خصوصی سازی نیز با بیان اینکه سامانه سهام عدالت از ۳۰ اسفند ۹۵ تا ۱۴ فروردین ۹۶ از دسترس خارج خواهد شد، گفته بود: از زمان رونمایی سامانه ساماندهی سهام عدالت، بیش از ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مشمولان می توانستند با مراجعه به سامانه به نشانی www.samanese.ir برای گرفتن صورتحساب خود اقدام کنند که بر این اساس، تا روز پایانی سال گذشته (سی ام اسفندماه) و طی تنها دو هفته بیش از ۲۸ میلیون نفر از مشمولان به سامانه پیش بینی شده مراجعه کردند؛ در حالی که پیش بینی این سازمان مراجعه ۱۲ تا ۱۳ میلیون نفر بود.
مشاور سازمان خصوصی سازی، با اشاره به صورتحساب مشمولان یادآوری کرد: در بخشی از این صورتحساب، میزان واریزی سود (دریافتی از شرکتهای سرمایه پذیر) به حساب خزانه مشخص شده که برای همه مشمولان این رقم ثابت و ۵۳۲ هزار تومان و در مجموع برای مشمولان کشور در طی ۱۰ سال گذشته بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان واریز به خزانه صورت گرفته است.
سبحانی اظهار داشت: ۶۲۰۰ میلیارد تومان از این رقم در دولتهای گذشته (هفت ساله منتهی به سال ۹۲) و بقیه ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آن در سه ساله دولت یازدهم دریافت شده و به حساب خزانه واریز شده است؛ بر این اساس در طول خدمت دولت «تدبیر و امید» مجموع دریافتی سود سهام عدالت و واریزی به خزانه بیش از سه برابر هفت سال پیش از آن بوده است.
وی در ادامه با اشاره به ماده ۶ آئین نامه اجرایی توزیع سهام عدالت مورخ فروردین ۸۸ خاطرنشان کرد: مطابق این ماده قانونی، اگر طی ۱۰ سال سازمان خصوصی سازی میتوانست از محل سود شرکتهای سرمایه پذیر مبلغ یک میلیون تومان سهام عدالت را تادیه و پاس کند، همه مشمولان کل سهام خود را دریافت می کردند و در غیر این صورت مشمولان میتوانند آن را به صورت اختیاری پرداخت کنند.
سبحانی تصریح کرد: تاکنون بیش از ۲ میلیون نفر از مجموع ۲۸ میلیون نفری که با مراجعه به سامانه صورتحساب دریافت کرده اند، برای پرداخت اقساط خود از طریق حسابهای بانک ملی (به عنوان بانک عامل سهام عدالت) اعلام آمادگی کرده و پرداختهایی انجام دادهاند.
وی توضیح داد: سامانه سهام عدالت به دلیل بهروزرسانی صورتحساب مشمولان از تاریخ ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ تا ۱۴ فروردین ۱۳۹۶، بطور موقت از دسترس خارج است و افراد از ۱۴ فروردین به بعد میتوانند به صورتحساب بهروزشده خود دسترسی داشته باشند؛ بر این اساس هنوز رقم پرداختی از سوی مشمولان مشخص نیست و متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.