واحدهای تعطیل شده در دولت قبل را به نام دولت یازدهم می‌نویسند

کدخبر: ۱۶۵۹۴۱
محمدرضا نعمت زاده در نشست خبری درباره مانور منتقدان دولت در خصوص واحدهای صنعتی تعطیل شده گفت: واحدهایی که در دولت پیشین تعطیل شده است را امروز مطرح می کنند.
واحدهای تعطیل شده در دولت قبل را به نام دولت یازدهم می‌نویسند

به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا نعمت‌زاده در نشستی خبری درباره آمار منفی بخش معدن در سال گذشته گفت: هر چند آمار بخش معدن منفی اعلام شد اما این موضوع به خاطر اشکالاتی است که در بخش آمار وجود دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در توضیح این مطلب افزود : در زمینه معدن هم رشد تولید و هم رشد صادرات داریم. در بخش صنعت هم آمار بانک مرکزی و هم آمار مرکز آمار برای 9 ماهه اول سال گذشته اعلام شده که خوشبختانه رشد 5 درصد صنعت را شاهد بودیم.

او همچنین با ارائه توضیحاتی درباره واحدهای تعطیل شده و مانور منتقدان دولت در این خصوص گفت: بخش عمده ای از واحدهایی که تعطیلی آنها مطرح می شود سال هاست دچار چنین وضعیتی هستند و در دولت پیشین تعطیل شده اند، از سوی دیگر خبرهایی نادرست نیز درباره تعطیلی واحدهای صنعتی انتشار می یابد که درست نیست.

به گفته وی ارج در دولت پیشین تعطیل شده است و خبر تعطیلی روغن جهان و داروگر و ... نیز صحت ندارد . نعمت‌زاده گفت: ارج در سال 74 واگذار شده و سهامدار عمده آن، شرکت توسعه ملی است.

وی افزود: این خبرها بی‌انصافی است و خبرهای نادرست مطرح می‌شود. از سوی دیگر، نباید امروز درباره صنایعی صحبت کنیم که سال‌ها قبل تعطیل شده بود. مثلا کارخانه قند دزفول 10 سال بود که متوقف بود. کارخانه قند دزفول با تدابیری که در پیش گرفته شده، در حال بازسازی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: من می‌خواهم بگویم که نصف واحدهایی که امروز خوابیده، مربوط به دولت‌های قبل است. چه بسا صلاح هم نیست بازسازی شود. بعضی از واحدها این‌قدر قدیمی است که میان ورثه هم مسایلی وجود دارد.

نعمت زاده عنوان کرد: هر صنعتی یک عمری دارد. اگر نوسازی نشوند و تکنولوژی جدید نداشته باشند و محصول خود را تغییر ندهند، با چالش روبه رو می‌شوند. اگر ارج نوسازی می‌شد، مشتریان خود را همچنان داشت.

وی متذکر شد: آماری که در شهرک‌های صنعتی از واحدهای خوابیده و راه‌اندازی شده در طول یک‌سال گذشته داشتیم، بیش از یک‌هزار واحد بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: یکی از ارکان اقتصاد سالم، شفافیت سیاست‌های اقتصادی است. سعی ما این است که در این مسیر حرکت کنیم. آنچه که در دولت انجام دادیم، حرکت در این زمینه بود. الان بالای 90 درصد اطلاعات در سامانه‌ها است.

نعمت‌زاده در رابطه با واحدهای تعطیل شده که قابلیت راه‌اندازی دارند، گفت: 99 درصد واحدهایی که دارای این شرایط هستند کوچک محسوب می شوند. صنایع بزرگ رو به رشد هستند.او در توضیح این مطلب افزود: از ابتدای دولت 3 هزار و 800 واحد تعطیل راه‌اندازی شده با 35 هزار شاغل. سال 95 فقط یک‌هزار و 80 واحد با 18 هزار شاغل راه‌اندازی شده است.

وی افزود: ما واحدی داشتیم که پروانه بهره‌برداری برای آن صادر شده بود که در داخل آن رفتیم دیدیم اصلا ماشین آلاتی در آن نصب نشده است، این نشان می دهد فقط می‌خواسته وام بگیرد و پروانه برای آن صادر شده است. او اضافه کرد: واحدی را داشتیم که برق آن نصب نشده بود و پروانه برای آن صادر شده بود. این‌ها در آمارهای واحدهای خوابیده ما قرار می‌گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما اولویت را به راه‌اندازی این واحدها قرار ندادیم و سراغ واحدهایی رفتیم که پیشرفت خوبی داشتند.

نعمت زاده درباره اقداماتی که به مظنور حمایت از واحدهای صنعتی صورت گرفته است، گفت: یکی از برنامه های ما حمایت از صنایع کوچک و متوسط بود. قرار بودنزدیک به 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به 7 هزار و 500 واحد کوچک و متوسط که مشکل نقدینگی داشتند، اختصاص یابد . آثار این اقدامات را در نیمه دوم سال مشاهده خواهیم کرد.

نعمت‌زاده گفت: در مقابل کسانی که انتقاد می‌کنند چرا در حال حاضر این طرح‌ها افتتاح شود، باید بگویم این‌ها طرح‌هایی است که در دولت یازدهم به اتمام رسیده بود.به هر روی در این دولت راه‌اندازی حدود 5 هزار طرح نیمه‌تمام دنبال شد. در کنار این‌ها، 31 طرح ملی داشتیم که یا افتتاح شده اند یا در حال افتتاح است.

وی افزود: در حوزه صادرات، 35 درصد رشد صادرات غیرنفتی را داشتیم. خوشبختانه تعداد واحدهای صنعتی که در سال گذشته دانش‌بنیان شدند، چشم‌گیر است. تلاش ما این است که واحدهای موجود را دانش‌بنیان کنیم.

وی متذکر شد: درست است نسبت به کمبود نقدینگی و تسهیلات بانکی همه می‌نالیم، اما خوشبختانه با توجه به ظرفیت بانکی کشور، سال گذشته 161 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و معدن پرداخت شده که نسبت به سال 94 حدود 32 درصد افزایش پرداخت داشتیم. در بخش تجارت نیز در سال گذشته 72 هزار میلیارد تومان پرداخت شده که نسبت به سال 92 حدود 26 درصد افزایش پرداخت تسهیلات وجود داشته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره قرارداد رنو و بنز گفت: ما دیدیم که تعجیل نمی‌تواند به نفع ما باشد. در مذاکرات تا آن‌جایی که ممکن است، منافع ملی کشور باید رعایت شود.

نعمت‌زاده گفت: دوستان در حال تلاش هستند و رنو خیلی جدی است و اخیرا نیز نامه‌ای به ما داده است. موارد نهایی دنبال می‌شود. تجاربی هم قبلا در رابطه با کار با این شرکت بود که دنبال این بودیم که اشکالات گذشته تکرار نشود.

وی افزود: قرارداد بنز هم رو به اتمام است که ما داریم یک مقدار گروکشی می‌کنیم در رابطه با سهم تولید داخل. قرارداد با سیتروئن نیز انجام شده و پول هم فرستاده‌اند. بحث مخالفت سایپا نیز مطرح نیست. فقط بحث قیمت مطرح بود که اصلاح و به روز کردیم.

نعمت‌زاده درباره تغییرات قیمت‌ها در ابتدای بهار عنوان کرد: آنچه که من می‌دانم، بحث قیمت‌گذاری دولتی است. برمبنای متقضیات عرضه و تقاضا قیمت‌ها در حال تغییر هستند.

وی متذکر شد: من فکر می‌کنم این عادت که قیمت‌گذاری فروردین به فروردین را باید به نحوی اول دولت جمع کند. چون همه در ابتدای سال منتظر هستند چه تغییرات قیمتی در ابتدای سال صورت می‌گیرند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: آیین نامه ارتقای کیفیت خودرو برای از رده خارج کردن خودوهای فرسوده باید اجرا شود و در این راستا ۴۸ هزار تاکسی فرسوده در سال گذشته نوسازی شد.

نعمت زاده افزود: دو روش تشویقی و قهریه را به عنوان روش های پیشنهادی اجرای این طرح وجود دارد که در روش پیشنهادی تشویقی می توانیم با ارایه وام و تسهیلات ویژه مالکان خودرو را به سمت ارتقای کیفیت خودروپی خود ترغیب کنیم.

وی تصریح کرد: جلوگیری از عبور و مرور این خودروها توسط راهنمایی و رانندگی نیز به عنوان یک پیشنهاد قهریه ای می تواند مطرح باشد که استفاده از یک روش با تلفیق این دو پیشنهاد می تواند به اجرایی شدن این آیین نامه کمک می کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: برای دریافت اعتبارات لازم جهت جایگزین کردن کامیون ها و اتوبوس های فرسوده نیز برنامه هایی خوبی در نظر گرفته شد و در این زمینه اعتبارات محدودی نیز دریافت کردیم اما در سطح  وسیع نیازمند منابع مالی بیشتر هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: رکود در بخش صنعت نداریم. همین‌که 5 درصد رشد صنعت داشتیم، یعنی رکود نیست. این البته به این معنا نیست که همه واحدهای صنعتی از رشد برخوردار داشته باشند. این‌که ما دو فصل رشد اقتصادی داشته باشیم، به معنای این است که رکود نداریم.

نعمت‌زاده گفت: البته صنعت با مشکلات زیادی روبه‌رو است. در 8 سال دولت گذشته انباشت سرمایه همواره در بخش صنعت رو به منفی بوده، اما مستغلات رو به افزایش بوده است. اما در دولت یازدهم ما روند را تغییر دادیم.

وی افزود: طی 5، 6 ماه گذشته اغلب واحدهای موجود درخواست توسعه داشتند. این نشان می‌دهد که امید افزایش یافته است و با توجه به شرایط بازار، واحدها درخواست توسعه داشتند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره واردات بی‌رویه کالاها تصریح کرد: من یک گزارشی از رییس‌کل گمرک درباره واردات مربا داشتیم. کتاب تعرفه یک سرفصل‌هایی مثل هر کتاب دیگری دارد. آن سرفصلی که مربا هم در آن است، دیدیم مربا 0.8 درصد از این کل است. بقیه مربوط به موارد دیگر است. بیشتر مواد مصرفی نبوده است، بیشتر مواد اولیه بوده است.

وی متذکر شد: ما از سال 93 برای اصلاح مصرف ارز اقداماتی را انجام دادیم. در حال حاضر بیشتر ارز وارداتی کشور روی ارز واردات رفته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اشتغال واحدهای تولیدی با توجه به پرداخت تسهیلات اظهار داشت: همان‌طور که گفته شد، اغلب تسهیلات در نیمه دوم سال گذشته پرداخت شده است.

نعمت‌زاده گفت: انتظار نمی تواند این باشد که واحدها در کوتاه‌مدت مشکلات خود را حل کند. اما بنا به گزارش‌ها، 10 هزار اشتغال جدید از این محل ایجاد شده است. حدود 2 هزار و 500 واحد تثبیت اشتغال شده است.

وی افزود: ما روزانه آمار می‌گیریم و در 4 هزار و 900 واحد یک چنین عملکردی داشتیم. خوشبختانه گزارشی هم از انحراف تسهیلات نداشته‌ایم و این‌که پول را جای دیگری برده باشند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آمد و رفت هیات های اقتصادی و تجاری نیز تصریح کرد: در رابطه با تفاهم‌نامه یا ملاقات‌ها، خیلی از آنها در ابتدا به این شکل بود که خارجی‌ها به دنبال این بودند که اقتصاد و بازار ایران را ارزیابی کنند. به همین دلیل، هیات‌های تجاری و اقتصادی کشورهای مختلف می‌آمدند.

نعمت زاده عنوان کرد: اما بعدها که متوجه شدند اوضاع تغییر کرده است و ما نیز علاقه‌مند با ارتباط با آنها هستیم.

وی متذکر شد: در بخش صنعت بعد از برجام 5.6 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی صورت گرفت. این به تصویب هیات عالی سرمایه‌گذاری خارجی در وزارت اقتصاد رسیده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در دولت تدبیر و امید و تنها در عرض 9ماه 130 واحد به جمع واحدهای صنعتی دانش بنیان کشور افزوده شده است.

نعمت زاده افزود: حمایت از شرکت های دانش بنیان اولویت مهمی برای وزارت صنعت،معدن وتجارت است و در این راستا اقدامات ویژه ای انجام شده است.

وی عنوان کرد: تا پایان سال 94 در کشور 156 واحد صنعتی دانش بنیان در کشور فعال بودند که تا پایان آذرماه سال 95 تنها در مدت 9 ماه 130 واحد دانش بنیان به این جمع افزوده شده و به 285 واحد رسیده شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: برای وزارت صنعت،معدن و تجارت تبدیل واحدهای صنعتی موجود به دانش بنیان اولویت دارد و راه اندازی واحدهای صنعتی دانش بنیان جدید خوب است اما زمانی که واحد صنعتی فعال است و می تواند با توسعه تکنولوژی به دانش بنیان تبدیل شود می توان با حمایت از آن زمینه کار را فراهم کرد.

نغمت زاده متذکر شد: صندوق نوآوری از فعالیت های دانش بنیان فعال است و این صندوق هر سال به اعتباراتش افزوده می شود و حمایت های خوبی از فعالان بخش دانش بنیان می کند بنابراین شرکت های دانش بنیان می توانند از این امکانات استفاده کنند.

وی یادآور شد: روند صعودی رشد شرکت های دانش بنیان تداوم دارد و دولت از این مجموعه ها حمایت جدی میکند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید