سهم ناچیز مالیات در تولید ناخالص داخلی ایران
به گزارش ایسنا، سیدکامل تقوینژاد در یازدهمین جشنواره کارآفرینان برتر که در وزارت کار برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته در حوزه بنگاههای کوچک و متوسط بدهی مالیاتی ۷۵۰۰ بنگاه تقسیط مالیاتی و مقرر شد تا فعال شدن آنها در سال اول مالیاتی را اخذ نکنیم و بنا داریم تعداد این واحدها را به ۱۰ هزار واحد افزایش دهیم.
رییس سازمان امور مالیاتی از دریافت ۷۸۰ میلیارد تومان مالیات توسط واحدهای صنفی خبر داد و گفت: سال گذشته از محل فرار مالیاتی توانستیم پنج هزار میلیارد تومان مالیات کسب کنیم.
وی ادامه داد: در بند سیاستهای سازمان مالیاتی، مقام معظم رهبری تاکید بر کاهش اتکای کشور به درآمدهای نفتی دارند و مالیاتها باید نقش اساسیتری را در تعیین درآمدهای دولت داشته باشند.
رییس سازمان امور مالیاتی افزود: جهتگیری دولت تدبیر و امید نیز بر همین مبنا بود و جمعا هشت درصد GDP کشور به مالیات اختصاص دارد که در افق برنامه ششم توسعه باید به ۱۱ درصد افزایش یابد.
تقوینژاد اضافه کرد: در دولت دکتر روحانی این افزایش درآمدها بر مبنای مالیات نشان از اعتماد بین مردم و دولت دارد، لذا در سالهای گذشته جهتگیری اساسی ما این بوده که به اقشار محروم و کم درآمد توجه بیشتری در زمینهی کاهش نرخ مالیات و نحوه مالیات ستانی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در مقابل کسانی که از مواهب اقتصادی مختلف استفاده کرده و مالیاتشان را پرداخت نکردند، شناسایی شدند و در جهت مقابله جدی با فرار مالیاتی اقدام اساسی صورت گرفت.
رییس سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد صنفی در کشور نه تنها مالیاتی که پرداختند کمتر از سال گذشته نبود، بلکه ۱۰ درصد هم کسانی که اظهارنامه دادند، افزایش پیدا کرد و هم مالیاتها بیشتر شد به نحوی که از مجموع یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد صنفی ۷۸۰ میلیارد تومان مالیات دریافت شد.
تقوینژاد تصریح کرد: در آخرین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۵ نیز تصویب شد که بنگاههای کوچک و متوسط امسال صرفا بر مبنای خوداظهاری مالیاتشان را بپردازند.
وی در پایان از پیشبینی معافیت مالیاتی برای فعالانی که در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته یا شهرکهای صنعتی به فعالیت ادامه دهند خبر داد.