رابطه موسسات اعتباری غیرمجاز و انحراف «سود» در بازار پول
مهدی پازوکی در گفتوگو با ایلنا، در مورد برخورد بانک مرکزی با مؤسسات مالی غیرمجاز اظهار داشت: نکته مهم در خصوص این مؤسسات این است که در دوران آقای احمدینژاد بانک مرکزی صندوقدار دولت بود و هر چه رئیس دولت تصمیم میگرفت این مؤسسات اجرا میکردند و این مؤسسات به صورت قارچ گونه همه کشور را فرا گرفته بودند .
وی افزود: جالب این که هیچ کس از تندروها در آن زمان اعتراضی به وجود چنین مؤسساتی نداشت.
پازوکی خاطر نشان کرد: اما امروز که بانک مرکزی جسارت به خرج داده و در مقابل این مؤسسات غیرمجاز ایستاده و به دنبال ساماندهی نظام پولی کشور است تا نظارت خود را بر مؤسسات و شبکه بانکی گسترش دهد برخی ابراز نگرانی کردهاند.
پازوکی تصریح کرد: شاهد آن هستیم که تندروها و افراد رانت خوار و صاحبان برخی از این مؤسسات اعتباری غیرمجاز به دولت و به بانک مرکزی حمله می کنند.
وی ادامه داد: این در حالی است که ایستادگی و جسارت بانک مرکزی در مقابل فعالیت های غیرقانونی این مؤسسات قابل تحسین است.
این اقتصاددان گفت: متاسفانه این مؤسسات غیرمجاز سعیداشتند با نرخ بهره بالا سیستم پولی کشور را دچار مشکل کنند، نرخ بهره بالا باعث شد سایر مؤسسات غیرمجاز در یک رقابت غیرمنطقی بیفتند و اگر بانک مرکزی با جسارت و قاطعیت در مقابل این مؤسسات غیرمجاز که سیستم پولی کشور را دچار اخلال و مشکل میکنند ایستادگی نکند، زمینه برای پایین آمدن نرخ سود بانکی در بلندمدت ایجاد نخواهد شد.
پازوکی افزود: هم اکنون نیز نرخ سود بانکی در مقایسه با تورم بسیار بالاست و ابتدا باید دکان این مؤسسات غیرمجاز تخته شود.
پازوکی تصریح کرد: اعضای هیات مدیره مؤسسات غیرمجاز و سهامداران آنها باید محاکمه شوند زیرا در سیستم پولی کشور اخلال کردهاند اما جسارت بانک مرکزی در ثبات بخشیدن و تنظیم کردن انضباط پولی کشور قابل تحسین است.
وی افزود: علیرغم این که مؤسسات غیرمجاز سودهای غیرمتعارف پرداخت میکنند امروز در پشت پرده، سعی در پشتیبانی از موسسات غیرمجاز میشود تا جو منفی بر علیه بانک مرکزی ایجاد کنند.