دردسرهای کسبه پلاسکو ؛ از غارت اموال تا اجاره بالا
به گزارش ایران ، اما با خاموش شدن آتش پلاسکو خیلی از گفتهها هم به فراموشی سپرده شد و اکنون 600 واحد صنفی که در آنجا فعال بودند چشم انتظار تحقق گفتههایی هستند که در آن روزها داده شد.طی چند وقت اخیر بارها کسبه پلاسکو روبهروی ساختمان بنیاد مستضعفان تجمع کردند و از آنها خواستند که قسمت شمالی پلاسکو قابل استفاده شود. دومین موضوعی را که پیگیری میکردند احداث ساختمان پلاسکو بود.
قرار بود ساختمان پلاسکو دو ساله احداث شود اما با گذشت زمان هنوز آجری روی آجر گذاشته نشده است. سومین خواسته آنها در نظر گرفتن فضای بهتر به جای نور بود. به قول کسبه پلاسکو که اکنون در ساختمان نور (تقاطع فلسطین و ولیعصر) مستقر هستند پوشاک در این منطقه رونق ندارد و هر گونه پرداخت اجاره به ضرر آنها تمام میشود. به هر ترتیب کسبه پلاسکو طی این مدت جوابی از مالک ساختمان یعنی بنیاد نگرفتند.
حال آخرین خبرحکایت از آن دارد که واحدهای صنفی مستقر در نور در حال اسباب کشی هستند و میخواهند به ساختمانهای اطراف جمهوری بروند. علی فاضلی رئیس اتاق اصناف درباره رفت و آمدهای بینتیجه ساکنان پلاسکو گفت:انتخاب ساختمان نور با نظر کسبه پلاسکو بود و ما به هیچ عنوان با زور از آنها نخواستیم که به آنجا بروند. لذا امیدواریم بخشهایی که در مورد پرداخت تسهیلات قول دادند آن را عملیاتی کنند.تمام این واحدها آسیب دیدند و نیاز به حمایت دارند.اگر از آنها حمایت نشود عملاً اشتغالزایی هم آسیب میبیند.
غارت اموال واحدهای صنفی
بر این اساس با محمد سعید سعیدی نماینده هیأت امنای ساختمان پلاسکو هم گفت و گویی انجام دادیم. وی همان ابتدا گفت: از ابتدای هفته جاری چندین بار روبهروی ساختمان پلاسکو ایستادیم تا صدای ما شنیده شود اما هنوز هیچکس پیگیر مشکلات واحدهای صنفی ساختمان پلاسکو نیست.
البته یکی از دلایلی که چنین تجمعی صورت میگیرد جلوگیری از دزدیده شدن اجناس در قسمت شمالی ساختمان پلاسکو است. طی ماههای گذشته به طور متوسط بین 50 تا 100 میلیون تومان از اجناس هر کدام از واحدهای صنفی دزدی شده بود. ناگفته نماند دو روز پیش دادستانی اعلام کرد بلوکهای موانعی برداشته شود تا 286 واحد در بخش شمالی پلاسکو اجناس خود را خارج کنند.حال فعالان صنفی این بخش میگویند شاید 70 تا80 واحد هنوز گرفتار دزدی از مغازه نشدند اما مابقی اموال خود را ازدست دادند.
سعیدی میگوید: طبقات اول بخش شمالی پلاسکو ارزشی بین 10 الی 12 میلیارد تومان دارد و واحدهای زیرزمین آن هم حدود 5 میلیارد تومان است. از سویی ارزش هر باب مغازه طبقات فوقانی ساختمان اصلی حدود یک میلیارد تومان است. لذا خواب سرمایه به ضرر واحدهای صنفی است و باید برای آن اقدامی صورت گیرد. وی با بیان اینکه از 600واحد خسارت دیده در ساختمان پلاسکو 270 واحد صنفی به نور آمدند همه ناراضی هستند، اظهار داشت:اکثر واحدهای صنفی میخواهند به ساختمان تجارت جهانی فردوسی بروند. طی این مدت نیز برخی از واحدها به بازار بزرگ، منوچهری و سینا پشت ساختمان پلاسکو رفتند.
نرخ بالای اجاره برای کسبه
نماینده هیأت امنای ساختمان پلاسکو اظهارداشت: اخیراً مدیریت ساختمان نور به ما گفته است که باید اجاره بدهیم. بر این اساس عنوان شده در طبقات همکف، دوم و سوم هزینه اجاره متری 65 هزار تومان و شارژ هم متری 16 هزار تومان است. لذا اجاره یک مغازه 30 متری که مورد نیاز هر واحد صنفی است به دلیل بنکداری بودن آن،حدود دو میلیون و 400 هزار تومان میشود. این در حالی است که مشتریان قبلی این ساختمان که در بهترین قسمت پاساژ نور قرار گرفتند متری 45 هزار تومان پرداخت میکنند.