احتمال لغو قرارداد بوئینگ به دستور ترامپ قوت گرفت

کدخبر: ۱۸۷۴۰۴
واشنگتن فری بیکن در مطلبی نوشت دولت آمریکا احتمالاً قرارداد میان بوئینگ و ایران ایر برای فروش هواپیما به کشورمان را لغو خواهد کرد.
احتمال لغو قرارداد بوئینگ به دستور ترامپ قوت گرفت

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی واشنگتن فری بیکن در مطلبی نوشت دولت آمریکا احتمالاً قرارداد میان بوئینگ و ایران ایر برای فروش هواپیما به جمهوری اسلامی ایران را لغو خواهد کرد. در این گزارش آمده است تلاش‌های شرکت هواپیمایی بوئینگ برای فروش هواپیماهای مسافربری به ایران ممکن است تحت تأثیر اقدامات دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای مقابله با آنچه «عملیات تروریستی» خوانده شده است، قرار بگیرد.

این گزارش می‌افزاید دولت آمریکا برای لغو قرارداد بوئینگ و ایران ایر تحت فشار فزاینده کنگره این کشور قرار گرفته است. اعضای کنگره با این ادعا که ایران ایر ممکن است از این هواپیماها برای جا به جایی شبه‌نظامیان در منطقه خاورمیانه استفاده کند، ترامپ را تحت فشار قرار داده‌اند تا آن را لغو کند. نگارنده گزارش می‌افزاید چندین منبع آگاه با اعلام این مطلب، پیش‌بینی کردند دولت ترامپ این قرارداد چندمیلیارد دلاری را لغو کند. 

توافق‌نامه هسته‌ای دولت باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، با ایران راه را برای امضای قرارداد میان شرکت هواپیمایی بوئینگ و شرکت هواپیمایی دولتی ایران ایر هموار کرد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است تصمیم اخیر دولت ترامپ برای افزایش فشارهای اقتصادی به ایران و بازبینی در توافق هسته‌ای سال 2015، رویکرد واشنگتن را در قبال قرارداد بوئینگ-ایران ایر تحت تأثیر قرار داده است. براساس منابع آگاه آمریکایی و اعضای کنگره، بوئینگ برای پیشبرد روند فروش هواپیما به ایران ایر به مجوز وزارت خزانه‌داری آمریکا نیاز دارد.

دولت ترامپ اعلام کرده است که قصد دارد قرارداد بوئینگ-ایران ایر را با دیدی انتقادی بررسی کند. طبق اظهارات این منابع آگاه که نگرانی‌های خود را درباره استفاده ایران ایر از هواپیماهای بوئینگ برای «اهداف تروریستی!» ابراز کرده‌اند، این بدان معناست که واشنگتن به سوی لغو این قرارداد گام بر می‌دارد.

نگارنده گزارش در ادامه می‌افزاید این قرارداد در صورت اجرایی شدن باعث ایجاد مشاغل جدیدی در آمریکا خواهد شد. با وجود این، مقامات آمریکایی در گفتگو با واشنگتن فری بیکن اظهار کردند دولت آمریکا و اعضای کنگره اجازه نخواهند داد مبادلات تجاری که به اهداف نظامی و توسعه‌طلبانه ایران در منطقه خاورمیانه کمک کنند، صورت بگیرند. 

در ادامه گزارش واشنگتن فری بیکن با طرح ادعاهایی واهی آمده است: این وبگاه ماه اوت گذشته، گزارشی را درباره استفاده ایران ایر از هواپیماهای تجاری برای جا به جایی گروه‌های شبه نظامی منتشر کرد. نگارنده مطلب همچنین مدعی شده است دولت اوباما احتمالاً از این موضوع آگاهی داشته، اما اطلاعات در این زمینه را برای پیشبرد توافق هسته‌ای فاش نکرده است.

در ادامه این گزارش آمده است در کنگره و دولت ترامپ نگرانی‌های فزاینده‌ی وجود دارد مبنی بر اینکه ایران احتمالا از هواپیماهای بوئینگ برای انتقال توسعه اهداف مداخله‌جویانه خود در منطقه و سوریه استفاده کند. با اینکه هنوز تصمیم نهایی درباره لغو یا حفظ این قرارداد گرفته نشده است، مقامات ارشد آمریکایی این توافق را در راستای منافع امنیت ملی آمریکا نمی‌دانند.

اعضای ارشد کنگره که مخالف این قرارداد هستند، در گفتگو با واشنگتن فری بیکن مدعی شدند راهبرد جدید ترامپ در قبال ایران در صورتی که او قرارداد بوئینگ-ایران ایر را لغو نکند، کارآیی نخواهد داشت. پیتر روسکام، یکی از مخالفان اصلی این قرارداد، ایران ایر را بازوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران خواند و با طرح ادعاهایی مضحک، افزود بسیار احمقانه است که به این شرکت هواپیمایی اجازه دهیم صدها فروند هواپیما از شرکت‌های غربی خریداری کند و از آن‌ها برای اهداف نظامی استفاده کند. روساک همچنین در ادامه یاوه‌گویی‌های خود اظهار کرد برای داشتن سیاستی مإثر و یکپارچه در برابر ایران باید تک ‌تک نهادهای حامی سپاه پاسداران –از جمله ایران ایر– را تحت فشار قرار دهیم. در این باره نباید هیچ استتثنایی قائل شویم.

در بخش دیگری از گزارش فری بیکن آمده است وزارت خزانه‌داری آمریکا که مسئول صدور مجوز در زمینه قرارداد بوئینگ-ایران ایر است، از اظهارنظر درباره اینکه این قرارداد چه سرنوشتی پیدا می‌کند، خودداری کرد.

واشنگتن فری بیکن به نقل از یکی از مقامات وزارت خزانه‌داری آمریکا، همچنین ادعاهایی را علیه شرکت هواپیمایی خصوصی ماهان، مطرح کرده است. در پایان گزارش به نقل از این مقام آمریکایی آمده است دولت ترامپ از همه ابزارهای در دسترس برای افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران استفاده خواهد کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید