آغاز اجرای طرح ملی تعویض مخازن فرسوده خودروهای گازسوز از هفته آینده

کدخبر: ۱۹۵۱۷۷
طرح ملی تعویض مخازن فرسوده خودروهای گازسوز بالای 10 سال با تامین مالی نظام بانکی و به همت دبیرخانه دائمی سی.ان.جی کشور از دهم دی ماه جاری اجرایی می شود.
 آغاز اجرای طرح ملی تعویض مخازن فرسوده خودروهای گازسوز از هفته آینده

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، این طرح با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور، سازمان ملی استاندارد ایران، پست بانک و دبیرخانه دائمی سی.ان.جی کشور اجرایی می شود.

در همین پیوند، «محسن مشایخی» رئیس دبیرخانه دائمی سی.ان.جی کشور امروز (یکشنبه) در جمع خبرنگاران افزود: از آغاز طرح جایگزین کردن خودروهای دوگانه سوز در صنعت سی.ان.جی کشور تاکنون تعداد سه میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو توسط خودروسازان تبدیل کارخانه ای شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن نزدیک به یک میلیون خودرو نیز توسط شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و حدود 800هزار تا یک میلیون دستگاه خودرو نیز به صورت غیررسمی دوگانه سوز شده اند.

به گفته این مسئول، طرح خروج خودروهای فرسوده موجب بازگشت نزدیک به 400 هزار مخزن به چرخه حمل و نقل شده که اکنون بازگشت این مخازن که سابقه ای از آنها در دست نیست، محل خطر است.

وی خاطرنشان کرد: با احتساب خودروهایی که سیلندرها را باز کرده و اسقاط شده اند، بیش از پنج میلیون و 300 هزار دستگاه خودروی دوگانه سوز در کشور وجود دارد که 2 میلیون آنها تبدیل غیرمجاز بوده و فاقد شناسنامه است.

مشایخی ادامه داد: با توجه به گذشت زمان و نبود نظارت دقیق و استاندارد بر خودروهای تبدیلی و خروج مخازن فرسوده بین سال های 82 تا 86 که افزون بر یک میلیون خودرو است، ضروری است برای جلوگیری از خطرهای این مخازن اقدامی انجام شود.

وی یادآوری کرد: تا سال 86 مخازن از کشورهایی همچون چین، هند و کره جنوبی وارد می شد که فاقد شناسنامه بودند، اما از سال 87 تاکنون با راه اندازی کارخانجات داخلی بخشی از مخازن مورد نیاز تولید می شود، اما هنوز مخازن خارجی «استوک» در بازار وجود دارد که خطرآفرین هستند.

رئیس دبیرخانه دائمی سی.ان.جی کشور تصریح کرد: تصمیم دولت بر آن است که مخازن بدون شناسنامه و فاقد اعتبار که اکثر آنها خارجی است و کسی مسئولیت آنها را بر عهده نمی گیرد و همچنین مخازن فرسوده خطرآفرین را تعویض و به جای آنها از مخازن تولید داخلی با گارانتی و دارای شناسنامه استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: به همین منظور سامانه ای طراحی شده که مالکان خودروها می توانند با مراجعه و ثبت نام در آن از تسهیلات بانکی استفاده کرده و مخازن جدید دریافت کنند.

مشایخی اضافه کرد: این طرح از روز دهم دی ماه جاری در چهار استان اراک، تهران، قزوین و اصفهان تا یک ماه به صورت آزمایشی آغاز می شود و پس از آن در همه استان ها کلید می خورد.

به گفته وی، نصب این مخازن در همه استان های کشور و توسط مراکز خدمات مجاز زیر نظر اتحادیه کشوری حمل و نقل همگانی و همچنین اتحادیه کشوری سوخت های جایگزین انجام می شود و برچسب مربوطه نیز توسط دبیرخانه دائمی سی.ان.جی کشور در اختیار این واحدها قرار داده می شود.

همچنین، «داود قزلباش» مدیر امور اعتباری وصول مطالبات پست بانک که تامین مالی اجرای این طرح را به همراه چند بانک و موسسه اعتباری دیگر بر عهده دارد، در این زمینه به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: تسهیلات مورد نیاز با سود 18 درصد و اقساط 24 تا 36 ماهه، بسته به نوع تعویض و خودروها از هشت میلیون تا 15 میلیون ریال است و متوسط قسط آن ماهانه 500 هزار ریال خواهد بود.

وی تصریح کرد: سامانه اینترنتی www.tavizmakzan.ir به همین منظور طراحی شده که همه مراحل از ثبت نام تا هدایت مشتری به بانک عامل، تشخیص تعویض مخزن، تاییدیه بازرسی و خروج خودرو همراه با کد رهگیری در آن انجام می شود.

قلباش تاکید کرد: این وام فقط به مشتریانی که مخزن خودروی آنها نیاز به تعویض داشته باشد، اعطا می شود.

به گفته این مقام مسئول، تفاهمنامه یک ساله ای بین پست بانک و دبیرخانه دائمی سی.ان.جی کشور در این راستا منعقد شده است که تا 300 هزار دستگاه خودرو با حداکثر منابع سه هزار میلیارد ریال تامین مالی خواهند شد.

به گزارش ایرنا، اکنون در تهران حدود یک میلیون و در کشور حدود 6 میلیون خودرو دوگانه سوز وجود دارد که تنها 18 استان تست‌های تکمیلی لازم را برای این خودروها انجام می دهند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید