در بازار طلا و دلار فریب نخورید

کدخبر: ۱۹۷۰۰۴
ایسنا: در روزهای گذشته بازار طلا، سکه و ارز به دلیل عوامل مختلف، با هیجانات قیمتی و افزایش تقاضا همراه شد؛ عواملی که برخی از آنها گذراست و به تدریج از بازار خارج می‌شود و وضعیت عرضه و تقاضا به تعادل نسبی می‌رسد؛ لذا خریداران غیرحرفه‌ای در این بازارها معمولا فریب می‌خورند.
در بازار طلا و دلار فریب نخورید

در یک هفته گذشته افزایش قیمت جهانی طلا آن هم به طرز چشمگیری به افزایش نرخ این فلز گران‌بها در بازار داخلی انجامید. از سوی دیگر نرخ ارز هم تحت تاثیر بازار طلا قرار گرفت و افزایشی شد.

در نیمه هفته گذشته قیمت سکه تمام طرح جدید به یک میلیون و 540 هزار تومان رسید اما در هفته جاری و پس از روز پنج شنبه با توجه به کاهش قیمت دلار، قیمت انواع سکه با کاهش روبرو شد. اما نکته مهم دیگر در چند وقت اخیر حراج سکه از سوی بانک مرکزی بود. برگزاری 18 حراج سکه توسط بانک مرکزی نه به منظور کاهش قیمت واقعی بلکه برای به حداقل رساندن حباب سکه انجام شد. اما قیمت واقعی سکه به دلایل دیگری افزایش پیدا کرد.

در آن مقطع با برگزاری حراج سکه در بانک کارگشایی قیمت سکه تا حدود 100 هزار تومان کاهش پیدا کرد و اقدام بانک مرکزی در این زمینه بی اثر نبود اما مجددا بار دیگر قیمت سکه افزایشی شد که عمدتا تحت تاثیر قیمت دلار بود، چراکه قیمت دلار در روزهای گذشته با تغییر و تحولات زیادی روبرو شد و از مرز 4300 تومان عبور کرد تا رکورد جدیدی برای دلار هم به ثبت برسد. به طور طبیعی دلار و سکه از یکدیگر تاثیر گرفتند.

به گفته فعالان طلا و جواهر، حباب 200 هزار تومانی قیمت سکه اکنون به 100 هزار تومان رسیده است اما در تحلیل بازار سکه باید به این نکته توجه کرد که حباب قیمت مانند مرض است و ناراحتی و التهاب ایجاد شده به واسطه این مرض به تدریج از بازار خارج می شود.

به طور منطقی اگر قیمت جهانی طلا و قیمت دلار در بازار داخل کاهش پیدا کند، قیمت سکه هم پایین خواهد آمد. در راستای افزایش قیمت سکه و دلار قیمت طلا در بازار داخلی هم افزایش بی سابقه‌ای پیدا کرد و طی یک هفته بیش از 10 هزار تومان افزایش داشت که در سالیان اخیر این اتفاق بی سابقه بود و گرم طلای 18 عیار به حدود 140 هزار تومان رسید.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد شروع سال میلادی هم از عوامل افزایش قیمت سکه است. این مناسبت جهانی هر ساله با نوسان قیمت جهانی طلا و ارز همراه می‌شود. این عامل گذرا می تواند خریداران غیرحرفه ای سکه را فریب دهد.

در هفته گذشته تقاضا برای خرید ارز و سکه در بازار بالا رفت که به نظر می‌رسد این افزایش تقاضا ناشی از عوامل هیجانی حاکم بر بازار رخ داده است و با فروکش کردن تب بازار و بازگشتن به شرایط عادی وضعیت عرضه و تقاضا به تعادل نسبی برسد.

طبیعتا کسانی که هفته گذشته سکه خریدند در این هفته و در روزهای آینده با کوچک شدن حباب قیمت با زیان رو به رو خواهند شد و این درحالی است که کنش و رفتار خریداران حرفه ای به گونه ای دیگر شکل می گیرد. طبیعی است که با بروز نوسانات ضرر خریداران غیرحرفه ای بیشتر می‌شود و در نتیجه به تدریج حضور این افراد در بازار کمتر خواهد شد و عرضه و تقاضا به تعادل می رسد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۲ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید