شرایط دریافت وام اشتغال روستایی + آدرس سایت
بر این اساس همه کارآفرینان و سرمایهگذاران روستایی علاقمند به فعالیت و سرمایهگذاری در مناطق روستایی و عشایری میتوانند به سامانه کارا به نشانی kara.mcls.gov.ir مراجعه کرده و پس از ورود بهپنل کاربری مراحل ثبت نام خود را دنبال کنند. در مرحله بعد از رمز عبور ارسالی برای ورود به سامانه استفاده کنید.
در صفحه اصلی سامانه، جزییات تسهیلات اشتغال فراگیر و تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری در قالب دستورالعمل و آیین نامه اشتغال روستایی و عشایری و دستورالعمل اجرایی برنامه اشتغال فراگیر و شیوه نامه یارانه تسهیلات برای مطالعه بیشتر در اختیار متقاضیان قرار گرفته و توصیه شده پیش از ارائه درخواست وام و تصمیمگیری برای ارائه طرح، این پیوستها به دقت مطالعه شود.
متقاضیان پس از ورود و ثبت نام در سامانه و بارگذاری طرحهای خود به شکل الکترونیکی باید در انتظار پیغام بررسی و تایید نهایی طرح خود باشند که از طریق پست الکترونیک یا ارسال پیامک به تلفن همراه انجام میپذیرد.
در این مدت کمیتههای فنی در استانها، ابعاد طرح را به لحاظ کیفی و کمی مورد بررسی قرار داده و بر اساس شاخصهایی امتیازدهی کرده و جمع امتیازات را در نظر میگیرند تا طرح مورد تایید واقع شود. پس از تایید نهایی طرح برای تامین اعتبار به بانک معرفی و پیام تایید و پذیرش طرح به متقاضی ارسال می شود.
بانکهای عامل پس از بررسی در صورت داشتن توجیه فنی و اقتصادی طرح و اهلیت کارآفرین یا سرمایهگذاران، آن را در نوبت دریافت وام اشتغال قرار میدهند. وزارت کار اعلام کرده تلاش میکند تا فرایند ثبت نام، معرفی و تصویب طرح متقاضیان طولانی نشود و منابع بر اساس اولویتهای همان منطقه و به تناسب پیشرفت طرحها پرداخت شود.
اما متقاضیان وام اشتغال روستایی چه شرایطی باید داشته باشند؟
پرداخت وام در سامانه کارا هم به شخص حقوقی و هم به شخص حقیقی صورت میگیرد اما اولویت پرداخت تسهیلات با کسانی است که از کار جمعی استقبال کنند و طرح های خود را در قالب تعاونیها یا شرکتهای سهامی خاص ارائه کنند. همچنین وزارت کار مصمم است تا فعالان جوانتر و دانش آموختگان در این طرح مشارکت داشته باشند و چنانچه نیاز به فراگیری آموزشهای مهارتی بود، آنها را برای دورههای آموزشی به سازمان فنی و حرفهای معرفی کند.
یکی دیگر از سوالات متقاضیان دریافت وام روستایی درباره میزان تسهیلات پرداختی و نرخ سود آن است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار در پاسخ به این پرسش میگوید: از آنجا که بخش قابل توجهی از افراد در قالب کسب و کارهای خرد آغاز به کار خواهند کرد لذا تلاش کرده ایم تا محدودیتی در پرداخت تسهیلات نداشته باشیم ولی ملاحظات خود را به جهت جلوگیری از انحراف منابع داریم.
وی گفت: از محل منابع صندوق توسعه ملی معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار اختصاص یافته که شش هزار میلیارد تومان میشود و معادل این رقم هم بانکها و موسسات عامل باید بیاورند که مجموع آن به ۱۲ هزار میلیارد تومان میرسد.
منصوری اضافه کرد: تسهیلات ۱۲ هزار میلیارد تومانی در مناطق روستایی و عشایری مرزی با نرخ سود چهار درصد، در مناطق روستایی و عشایری معمولی شش درصد و در نواحی صنعتی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر با نرخ سود ۱۰ درصد توزیع خواهد شد.
چه مشاغلی تسهیلات روستایی میگیرند؟
یکی از سوالات مطرح در خصوص مشاغل و کسب و کارهایی است که میتوانند وارد طرح شده و از تسهیلات اشتغال روستایی بهره مند شوند. معاون وزیر کار درباره اینکه طرحها باید چه ویژگیهایی داشته باشند، میگوید: پرداخت تسهیلات بر اساس مزیتها و ظرفیتهای هر منطقه روستایی یا عشایری صورت میگیرد به این معنا که متقاضیان باید نیازها و مزیتهای منطقه خود را شناسایی کنند و بر اساس آن طرحهای خود را ارائه دهند.
منصوری متذکر شد: اگر یک منطقه مزیت دامداری دارد، تسهیلات روستایی با این رویکرد پرداخت میشود که متقاضی حتما به سراغ دام همراه با اصلاح نژاد برود که بهرهوری داشته باشد و لذا پرداخت وام در حوزههایی که اشتغالشان ثبات ندارد یا احتمال انحراف منابع در آن است، صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: درصورتی که اولویت یک منطقه روستایی تولید گیاهان دارویی یا صنایع دستی و بسته بندی باشد یا در یک منطقه عشایری بحث تولید نان و ایجاد نانوایی و قنادی مزیت داشته باشد، منابع به آن سمت جهت دهی میشود، بنابراین طرحها ترجیحا باید در جهت مزیتهای آن منطقه روستایی وعشایری باشد.
به گزارش ایسنا، برنامه اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی دو طرحی است که دولت دوازدهم به منظور رونق بازار کار و کاهش نرخ بیکاری در شهرها و روستاها در دستور کار قرار داده است.
هدف از اجرای برنامه اشتغال فراگیر، افزایش اشتغالپذیری نیروی کار از طریق طرح کارورزی و آموزش در محیط کار واقعی و کاهش هزینه اشتغال از طریق ارائه مشوقهای بیمهای به کارفرمایانی که نیروهای کار شغل اولی را استخدام میکنند و نیز ارائه یارانه دستمزد به کارفرمایانی است که شغل اولیها را به کار میگیرند ولی در مناطق با نرخ بیکاری بالا فعالیت دارند.
طرح اشتغال روستایی نیز رویکرد مداخلات توسعهای و ارائه تسهیلات یارانهای را دنبال میکند و در این طرح پیشبینی شده تسهیلات در سه بخش نواحی صنعتی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر، مناطق روستایی و عشایری و مناطق روستایی و عشایری مرزی تخصیص یابد.
نوع اول شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر که مشمول سود ۱۰ درصد میشوند. نوع دوم مناطق روستایی و عشایری که مشمول نرخ سود ۶ درصد و در مناطق عشایری و روستایی مرزی که نرخ سود آنها ۴ درصد است.
سامانه کارا روز گذشته در حضور معاون اشتغال وزیر کار و اصحاب رسانه رسما آغاز به کار کرد تا به منظور تسهیل در فرایند ارائه تسهیلات اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی در اختیار سرمایه گذاران و کارآفرینان باشد.