پیشرفت فیزیکی سامانه اطلاعاتی دولت برای ریشه کنی فقر به 90 درصد رسید

کدخبر: ۱۹۸۹۴۹
رئیس امور رفاه اجتماعی سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: دولت برای گسترش خدمات رفاهی و ریشه کنی فقر مطلق از مرداد 1395 ایجاد «پنجره واحد حمایت های اجتماعی» را کلید زد که پیشرفت فیزیکی آن تا پایان امسال به 90 درصد می رسد.
پیشرفت فیزیکی سامانه اطلاعاتی دولت برای ریشه کنی فقر به 90 درصد رسید

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،«حمید پوراصغری» در نهمین نشست بررسی عملکرد پروژه های اقتصاد مقاومتی که در سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، تصریح کرد: دولت برای ارائه خدمات رفاهی و حمایت های اجتماعی از اقشار آسیب پذیر با کاستی های زیادی رو به رو بود به طوری که با وجود اختصاص بودجه هنگفت سالیانه به این منظور، متاسفانه به دلیل هدر رفت منابع نه تنها موفق به زدودن فقر و گسترش عدالت اجتماعی نمی شد، بلکه جمعیت نیازمند جامعه نیز رو به افزایش بود.

وی، یکپارچه نبودن پایگاه های اطلاعاتی دستگاه ها و نهادهای مختلف حمایتی را مهمترین نقصان عنوان کرد و افزود: در طرح تحول نظام سلامت که به منظور تحت پوشش بیمه قراردادن افرادی که از هیچ پوشش بیمه ای برخوردار نبودند طراحی شده بود، با وجود پیش بینی اولیه ثبت نام 5.5 میلیون نفر در سامانه، تعداد ثبت نام شدگان به 10 میلیون و 800 هزار نفر رسید که تعجب برنامه ریزان را برانگیخت.

وی ادامه داد: دولت باید راهی پیدا می کرد که بتواند افراد واجد شرایط دریافت کمک های رفاهی مختلف را شناسایی کند، در غیر این صورت با به هدر رفتن بخشی از منابع، نمی توانست به نیازمندان واقعی حمایت کافی ارایه کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: از این رو، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عهده دار ایجاد پنجره واحد حمایت های اجتماعی شد.

به گفته وی، این پنجره واحد دارای سه بخش ثبت نام، پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان و پرونده الکترونیک است که در بخش ثبت نام، گروه های مختلفی که باید تحت حمایت قرار گیرند، ثبت نام می کنند. در بخش پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان که تمامی پایگاه های اطلاعاتی نهادهای حمایتی به آن متصل هستند، اطلاعات دریافتی از بخش ثبت نام بررسی می شود و افرادی که استحقاق دریافت کمک را دارند شناسایی می شوند و در خش پرونده الکترونیک نیز اطلاعات مربوط به افرادیاد شده ثبت می گردد.

**26 هزار و 900 میلیارد ریال صرفه جویی

رئیس امور رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: پنجره واحد حمایت های اجتماعی ضمن جلوگیری از هدر رفت منابع مالی دولت، سرعت و کیفیت ارائه خدمات به مردم را افزایش می دهد.

به گفته پور اصغری، پنجره واحد حمایت های اجتماعی تاکنون 26 هزار و 900 میلیارد ریال در هزینه های دولت صرفه جویی کرده است در حالی که دولت برای راه اندازی آن در سال گذشته 2 هزار و 310 میلیارد ریال هزینه جاری و یک هزار و 770 میلیارد ریال هزینه عمرانی و در سال 1396 چهار هزار و 119 میلیارد ریال هزینه جاری و پنج هزار میلیارد ریال هزینه عمرانی صرف کرده است.

**فقر و نابرابری عامل شکست اقتصادها

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گفت: یکی از ارکان برنامه اقتصاد مقاوتی، عدالت بنیان کردن اقتصاد است، زیرا فقر انسجام اجتماعی و بهره وری را کاهش می دهد و موجب شورش های اجتماعی می شود.

«احمد میدری» افزود: دولت با ایجاد پنجره واحد حمایت های اجتماعی که گام بلندی برای مبارزه با فقر است، تا کنون اقشار مختلفی از جمله کارگران ساختمانی، بیماران خاص، زنان ایرانی دارای همسر غیرایرانی، قالیبافان و رانندگان که هریک به فراخور شرایطشان نیازمند خدمات رفاهی و حمایتی خاص هستند را شناسایی کرده است.

وی ادامه داد: خدمات بیشماری از دل این پایگاه قابل استخراج است که می تواند به سیاستگذاران کمک کند، به عنوان مثال، دولت برای شناسایی و استفاده موثر از ظرفیت 23 هزار شاگرد اول کنکور از این پنجره کمک گرفت و اطلاعات این سامانه نشان داد که هر یک از این افراد اکنون مشغول چه کاری هستند.

میدری از ستاد اقتصاد مقاومتی برای رفع مشکل کدپستی نامعتبر درخواست کمک کرد و گفت: باید سیستم به گونه ای باشد که روی کد ملی، کد پستی افراد نیز بنشیند.

این اقتصاددان همچنین از ستاد اقتصاد مقاومتی خواست، امکان دسترسی به اطلاعات حساب بانکی یارانه بگیران فراهم شود تا سیستم قادر به شناسایی افراد واجد شرایط دریافت یارانه شود.

**ریشه کنی فقر مطلق هدف اقتصاد مقاومتی

دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و معاون امور اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: جهت گیری اقتصاد مقاومتی، ریشه کنی فقر مطلق است و دولت برای سال 1397 تمهیدات مناسبی در این راستا پیش بینی کرده است.

سید «حمید پورمحمدی» افزود: با وجود اینکه دولت سالیانه 2 هزار و 500 میلیارد ریال صرف خدمان رفاهی و پرداخت یارانه می کند و سرانه اعتبارات رفاهی در کشور 30 میلیون ریال است، به دلیل نبود زیرساخت های اطلاعاتی مناسب، تا کنون در فقرزدایی پیشرفت قابل قبولی بدست نیامده است.

وی ادامه داد: دولت نمی دانست توزیع این اعتبارات تا چه اندازه عادلانه است، آیا مقدار حمایت ها کافی است یا چطور می تواند منابع حمایتی پایدار در اختیار داشته باشد.

پورمحمدی تصریح کرد: همه این ابهامات اینک با ایجاد پنجره واحد حمایت های اجتماعی برطرف شده است و برنامه دولت در سال 1397گسترش و تکمیل این سامانه اطلاعاتی است.

دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، حمایت کامل این ستاد و سازمان برنامه و بودجه کشور از تکمیل پنجره یاد شده را اعلام کرد و گفت: هر اقدامی که برای دستیابی به این هدف لازم باشد، انجام خواهد شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم‌ قرن با اقتصاد ایران؛ ۳ آذر

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید