رویای خورشیدی هند می‌میرد؟

کدخبر: ۲۰۴۲۵۹
هند در رویای تبدیل شدن به یک قدرت خورشیدی است تا بتواند نیروی کافی برای تامین برق بیش از ۱۶ میلیون خانه تا سال ۲۰۲۲ داشته باشد.

رویای خورشیدی هند می‌میرد؟

به گزارش ایسنا به نقل از فایننشیال تایمز، نارندرا مودی میزبان بزرگترین نشست دیپلماتیک چند سال اخیر هند است و قرار است یک نهاد بین‌المللی جدید برای کمک به فاینانس پروژه‌های خورشیدی و تحکیم جایگاه این کشور در قلب انقلاب انرژی جهانی تاسیس کند.

اما در حالی که نخست وزیر هند از رهبران بیش از ۲۰ کشور جهان در دهلی نو برای نخستین کنفرانس اتحاد خورشیدی بین‌المللی استقبال می‌کند، شواهد فزاینده حاکی از این است که چرخ‌های بازار خورشیدی هند در حال متوقف شدن است.

هدف از این کنفرانس، کمک به تامین پروژه‌های خورشیدی در برخی از آفتابی‌ترین و فقیرترین کشورهای جهان است.

کارشناسان علت عمده کندی بازار هند را به نگرانی سازندگان نسبت به مالیات‌های بالاتر وضع شده از سوی دولت نارندرا مودی نسبت دادند.

صنعت خورشیدی هند سال گذشته شاهد ثبت رکورد پیشنهاد قیمت ۲.۲۲ روپیه (۴ سنت) یک شرکت برای هر واحد برق تولید شده در یک مزرعه خورشیدی در ایالت شمالی راجستان بود. اما از آن زمان شرکت‌های خورشیدی با افزایش مالیات‌های متعددی روبرو شدند.

سازندگان خورشیدی از ژوییه گذشته ناچار شدند تحت مالیات کالاها و خدمات جدید بر تجهیزات خورشیدی، پنج درصد پرداخت کنند در حالیکه برخی بنادر ۷.۵ درصد عوارض برای واردات پنل‌های خورشیدی از خارج را دریافت می‌کنند.

رگولاتورهای هند به منظور حمایت از سازندگان داخلی اکنون تعرفه ۷۰ درصدی برای واردات قطعات خورشیدی از چین، مالزی و غرب را پیشنهاد کرده‌اند. این اقدام به دنبال اقدامات مشابه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا صورت می‌گیرد. در نتیجه بسیاری از شرکت کنندگان در مناقصه‌ها برای پروژه‌های جدید، دست نگه داشته یا پا پس کشیده‌اند.

شرکت "انرژی خورشیدی هند" ژوییه گذشته مناقصه‌ها برای ۹۵۰ مگاوات ظرفیت را ترک کرد و با امید به گرفتن تعرفه‌های کمتر در آینده تصمیم گرفت فعالیتش را به تاخیر بیاندازد. همین اتفاق برای ۲۰۰ مگاوات ظرفیت نیروی خورشیدی در ایالت مادهیا پرادش افتاد.

مدیران صنعتی می‌گویند در سال مالی جاری مناقصه‌ها برای بیش از ۳ گیگاوات ظرفیت لغو شده است. سایر مناقصه‌ها امضا شده‌اند اما منتظر نهایی شدن قراردادها هستند.

مقامات هندی امیدوارند که این مشکلات در بازار خورشیدی این کشور، برگزاری کنفرانس اتحاد خورشیدی بین‌المللی را تحت الشعاع قرار ندهد.

این سازمان که ۵۸ کشور در آن عضو شده‌اند، قصد دارد پروژه‌های خورشیدی مختلف را در مناقصه‌های بزرگتر جمع کنند و به سازندگان اجازه دهد از مزیت مقیاس سود ببرند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید