بودجه بافت فرسوده بیاید توسعهگران تشویق میشوند
محمد سعید ایزدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: نوسازی بافتهای ناکارآمد به طور جدی در دستور کار دولت قرار دارد اما هنوز کاملا تبیین نشده که بخش خصوصی ورود کند و باید مقداری صبر کرد تا کارها در روال خود قرار گیرد. توسعهگران مطمئن باشند در آن زمان شرایط متحول خواهد شد.
وی افزود: تا کنون بسته تشویقی بافتهای فرسوده عملیاتی نشده که توسعهگر بداند از چه مشوقها و تسهیلاتی با چه نرخ سودی بهرهمند میشود. همچنین معلوم نیست دقیقا اراضی و املاک کجا هستند. اگر وعدههایی که دادهایم تحقق پیدا کند، توسعهگران با میل و رغبت ورود پیدا میکنند.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت یک تیم اجرایی را برای موضوع بافتهای فرسوده بسیج کرده است گفت: تیم مذکور باید بنشینند یکی یکی برنامهها را اجرایی و عملیاتی کنند.
ایزدی ادامه داد: این گونه نیست که توسعهگران استقبال نکرده باشند بلکه توسعهگران نه برنامه را دیدهاند و نه بستههای حمایتی که دکتر روحانی اشاره کردند شامل آنها شده است. الان اگر توسعهگران به بانک مسکن مراجعه کنند، هیچ تسهیلاتی به آنها پرداخت نمیشود. سیاستی ابلاغ شده اما برای اجرایی شدن آن برنامه باید تدوین شود که باید متولیان خود را پیدا کند، منابع اعلام شود و فرآیند در مسیر خود قرار گیرد.
به گفته وی باید منابع در بودجه سال ۱۳۹۷ لحاظ شود. هنوز تخصیص منابع نشده که بانک مسکن بگوید چه میزان تسهیلات را برای بافتهای فرسوده در نظر میگیرد.
ایزدی تاکید کرد: توسعهگر امنیت میخواهد که ما تضمین میکنیم، تسهیلات میخواهد که ما شرایط را فراهم میکنیم، امکانات و بستههای تشویقی میخواهد که شهرداری اعلام آمادگی کرده است. ولی تا زمانی که این سه شرط لازم مهیا نشود، هیچ توسعهگری ریسک نمیکند.
به گزارش ایسنا، برنامه ملی بازآفرینی شهری پنجشنبه ۱۹ بهمنماه با دستور رییس جمهور آغاز شد. همزمان اقدامی تقویتی توسط بانک مسکن برای کاهش ۱.۵ درصدی نرخ سود اوراق مسکن در بافت فرسوده انجام شد و این نرخ از ۱۷.۵ درصد به ۱۶ درصد رسید. مدت بازپرداخت آن هم از ۱۲ به ۱۵ سال افزایش پیدا کرد.
هدفی که مجلس برای دولت تعیین کرده این است که تا پایان برنامه ششم حدود نیمی از بافتهای ناکارآمد، نوسازی شود که ۱۲۳ تریلیون تومان بودجه نیاز دارد و بخش خصوصی می تواند با حضور موثر در این بافتها این بازار بزرگ را به خود اختصاص دهد.