تهران جزو پنج شهر خطرخیز از نظر سیلاب

کدخبر: ۲۱۲۰۶۷
کاندیدای شهرداری تهران با اشاره به نتایج یک نظرسنجی که 86 درصد مردم اظهار کرده‌اند که تبعیض بین اقشار و گروه‌ها و مناطق مختلف تهران از مشکلات اصلی این شهر است، گفت: یکی از معضلات شهر تهران تاب‌آوری پایین این شهر است که در مقابل حوادثی چون زلزله و آتش موجب به خطر افتادن شهروندان آن می‌شود. تهران جزو پنج شهر خطرخیز از نظر سیلاب قرار دارد و 300 ساختمان شبیه به ساختمان پلاسکو در این شهر وجود دارد.

به گزارش ایسنا، حجت الله میرزایی یکی از کاندیدای شهرداری تهران در شصتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران که به ارائه برنامه کاندیداهای تصدی پست شهرداری تهران اختصاص پیدا کرده است، گفت: تهران پهنه عظیمی است که تمدن 8000 ساله‌ای از کناره چشمه علی تا پهنه‌های قیطریه را در بر دارد. تهرانی که از ساختمان‌ها و سازه‌های ارزشمند تا باغات ارزشمند را در خود جای داده، تهرانی که پایتخت خلاقیت و نوآوری است. تهرانی که نزدیک به 25 درصد از تولید ناخالص کشور و 35 درصد از صنعت را در خود جای داده است.

وی افزود: تهران شهری است که 72 درصد از خدمات سرزمین و 50 درصد از شرکت‌های دانش بنیان و 80 درصد از اختراعات و نوآوری را در خود جای داده است. به این ترتیب تهران نه فقط پایتخت اقتصادی و سیاسی بلکه پایتخت فرهنگی و هنری در این سرزمین محسوب می‌شود. بی تردید تهران تاریخ فشرده سرزمین ماست و یادآور تحولات بزرگی به ویژه در 200 سال گذشته است. تهران آلبوم و گلستانی نمایان از قومیت‌هاست که آن را نه به عنوان یک تهدید بلکه به عنوان فرصتی برای انسجام ملی می‌توان قلمداد کرد. می‌توان مسئله گرجستان و سیستان و بلوچستان و ... را با انسجام ملی در تهران حل و فصل کرد.

وی ادامه داد: امروز هشت ماه از ورودم به شهرداری تهران می‌گذرد و آنچه که امروز می‌گویم نه برنامه‌ای به موازات برنامه آقای نجفی، بلکه رویکرد و بازشناسی از هشت ماه گذشته است که در آن از نظرات همه جوانان، نخبگان و کارشناسان بهره گرفته‌ام. جوانانی که امیدوارم بتوانند سخنگو و نماینده‌ای شایسته برای آنها در این تریبون باشم.

میرزایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با مرور آنچه که در دو دهه گذشته در شهر تهران روی داده است،‌ افزود: در سال 1368 مقرر شد شهرداری‌های کلانشهرها موظف به تامین منابع مالی مورد نیاز خود شوند و این کار را تحت عنوان خودگردانی انجام دهند. لذا در سال 1368 و 69 تهران فروش تراکم را برای تامین مالی پیشنهاد داد. شاید در ابتدا این روش به عنوان روشی کوتاه مدت شناخته می‌شد؛ اما همین روش تا به امروز و پس از گذشت سه دهه ادامه پیدا کرده و به مکانیزمی جدی و تاثیرگذار در شهر تهران بدل شده است.

وی ادامه داد: تهران با ویژگی‌های کالبدی و فیزیکی منحصر به فرد این شهر را با خطرات مهمی مواجه کرده است. تهرانی که مرکز ارتباطات است و 30 درصد دانشگاه‌ها در آن قرار گرفته‌اند و به عنوان مرکز فرصت‌های بزرگ شناخته می‌شود به شکلی که اگر نوآوری در تهران قابل اجرا نباشد در هیچ کجای این سرزمین قابل اجرا نیست. تهران امروز بر اساس نظرات شهروندان و نخبگان با چند مشکل جدی مواجه است.

این کاندیدای تصدی پست شهرداری تهران در تشریح مشکلاتی که شهر تهران با آن مواجه است،‌ گفت: نا پایداری اجتماعی با عدم تعلق و عدم انسجام مردم تعریف شده‌اند که از مشکلات جدی این شهر محسوب می‌شوند به شکلی که مردم نسبت به یکدیگر بی تفاوت هستند و انسجام اجتماعی به گسیختگی و بی تفاوتی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: نزدیک به 53 درصد بافت مسکونی شهر تهران یعنی حدود 150 هکتار آن بافت ناپایدار شهری شناخته شده و یک سوم جمعیت این شهر در این بافت‌ها ساکن شده‌اند که با زلزله بخش بزرگی از این جمعیت در معرض خطر هستند. امروز آلودگی‌های شدید زیست محیطی به نظر 93 درصد شهروندان این شهر به عنوان مسئله دوم و سوم شهر تهران قرار دارند که می‌توانند معضلات بسیاری را برای این شهر به همراه داشته باشند. امروز شهر تهران یکی از بزرگترین مراکز تولید آلایندگی است به شکلی که از سال 90 تا 96، 200 روز ناسالم داشته‌ایم. بر مبنای گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در سال 96 ، تهران هشت روز هوای ناسالم، 100 روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و 243 روز هوای سالم را تجربه کرده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع مالیه شهر تهران و مشکلات و معضلات آن اشاره کرد و افزود: مالیه شهری تهران مالیه‌ای به شدت ناپایدار، سنتی و مبتنی بر ساخت و ساز و تخلفات ساخت و ساز است و تنها 3 درصد از منابع مالی تهران از طریق مشارکت شهروندان تامین می‌شود. به این ترتیب تهران سهمی از روش‌های مدرن مالی ندارد. سهم دولت در تامین مالیه شهر تهران صفر است. این در حالیست که در سایر کلانشهرها این سهم حدود 30 درصد است.

اقتصاد تهران اقتصادی کلنگی است

معاون برنامه ریزی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه اقتصاد فعلی شهر تهران اقتصادی کلنگی است، افزود: مالیه شهر تهران در حال حاضر به شدت پرریسک و کوچک و پر مخاطره است.

میرزایی موضوع بدهی‌های مالی را یکی دیگر از مشکلات مهم شهرداری تهران خواند و افزود: تهران 52 هزار میلیارد تومان بدهی دارد و 87 هزار میلیارد تومان نیز تعهدات دارد. به این ترتیب شهرداری تهران به پیمانکاران، بانک‌ها و بخش خصوصی بدهی کلانی دارد که در افق پنج ساله به 130 هزار میلیارد تومان خواهد رسید. فقط بازپرداخت بدهی‌ها تا سال 1402 نیازمند 130 هزار میلیارد تومان منابع مالی است.

وی گفت: برای تکمیل خطوط 6 و 7 مترو تهران و همچنین اجرای خطوط 8 نیازمند 130 هزار میلیارد تومان منابع مالی هستیم. همچنین برای بازسازی خطوط اتوبوسرانی تندرو و خطوط حمل و نقل مکمل به 40 هزار میلیارد تومان به قیمت امروز منابع مالی نیازمندیم. یعنی برای پنج سال آینده جدا از پروژه‌های سالانه شهرداری تهران به 200 هزار میلیارد تومان منابع مالی نیازمندیم تا بتوانیم مسائلی که به عنوان مسائل مهم شهر تهران مطرح است رسیدگی کنیم و در جهت بهبود آنها گام برداریم.

میرزایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص ساز و کار فائق آمدن بر مشکلات موجود در شهر تهران به موضوع تغییر در سازمان مالیه و سازمان اجتماعی شهر تهران اشاره کرد و افزود: ما برای حل مشکلات موجود در شهر باید ساز و کار دقیقی را پیش بینی کنیم که در آن به تحقق دو اتفاق مهم یعنی تغییر در سازمان مالیه و سازمان اجتماعی شهر تهران نیازمندیم و بدون تحقق این مهم اداره شهر تهران در آینده برای هیچ کس امکانپذیر نخواهد بود. باید برای حل این مشکلات و تحقق این دو موضوع از کمک نخبگان، جوانان و کارشناسان شهر بهره بگیریم.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید