اداره کارواش‌ها هم به دست اتباع بیگانه افتاد!

کدخبر: ۲۱۳۶۸۳
یک مقام مسئول کارگری تاکید دارد که صدور بخشنامه و دستورالعمل مانع اشتغال اتباع بیگانه نمی‌شود. او می‌گوید اگر ورود مهاجرین و اتباع بیگانه به طور جدی ساماندهی نشود، زمانی می‌رسد که اتباع بیگانه به کارفرمای نیروهای کار ایرانی تبدیل خواهند شد.

داوود امیری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ازدیاد مهاجرین و اتباع بیگانه در ایران گفت: ورود بی‌ضابطه اتباع بیگانه و دادن جواز و پروانه کار به آن‌ها، نه تنها به سود مملکت و اقتصاد نیست بلکه پیامدهای اجتماعی و فرهنگی بسیاری در جامعه ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: علیرغم آنکه بسیاری از قومیت‌ها مثل کردها و اعراب نسبت به اصالت و ملیت و فرهنگ کار خود تعصب دارند، ما این حساسیت را نداریم که از چه قوم و ملیتی وارد کشورمان شوند، اداره امور را به دست بگیرند و تا سال‌های متمادی در ایران بمانند.

رییس کانون شورای اسلامی کار خراسان شمالی با بیان اینکه این روزها برخی از کارواش‌ها توسط اتباع بیگانه اداره می‌شوند، افزود: در شرایطی که جویندگان کار زیادی در کشور داریم باعث تاسف است که یک کارفرمای ایرانی نیروهای کار خود را از اتباع بیگانه می‌گیرد؛ تنها به این دلیل که کارگر ایرانی را بیمه نکند.

امیری گفت: متاسفانه کارفرمایان به دنبال نیروی کار ارزان قیمت با بهره‌وری بالاتر هستند و به‌همین دلیل اتباع بیگانه را به کار می‌گیرند که توقع کمتری دارند و به فکر بیمه و حقوق بالا نیستند. امروز کمتر کارفرمایی است که حداقل‌های قانونی را در مورد نیروی کار خود رعایت و به وظایف خود در قبال کارگر عمل کند.

این مقام مسئول کارگری درباره بخشنامه منع اشتغال اتباع بیگانه که زمانی از سوی معاون اول ریاست جمهوری صادر شد، نیز گفت: شخصا معتقدم که این شیوه‌ها کمکی نمی‌کند و با صدور دستورالعمل و بخشنامه قانون به اجرا درنمی‌آید چون تا دلتان بخواهد آیین‌نامه و بخشنامه داریم اما نیت و عزم جدی برای اجرا نداریم و امیدی هم به دستگاه‌های مربوطه نیست.

به گفته وی در صورتی که ورود اتباع بیگانه به شکل جدی ساماندهی نشوند زمانی فرا می‌رسد که آن‌ها به کارفرمای نیروی کار ایرانی تبدیل شوند.

بخشنامه ممنوعیت اشتغال اتباع بیگانه با هدف ایجاد اشتغال و رفع بیکاری نیروهای جویای کار ایرانی، سال‌ها قبل از سوی معاون اول ریاست جمهوری ابلاغ و وزارت کار مامور شد تا اسامی دستگاه‌های متخلفی که در این زمینه همکاری نمی‌کنند، اعلام کند. اشتغال اتباع بیگانه در ایران یکی از موضوعاتی است که طی سه دهه گذشته به چالشی در بازار کار ایران تبدیل شده و دولت‌ها نتوانسته‌اند عملا اقدامات موثری را در ساماندهی آن صورت دهند. بر اساس ماده ۱۲۰ قانون کار ایران، اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به کار شوند، مگر آنکه اولا دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و ثانیا مطابق قوانین و آئین‌نامه‌های مربوطه پروانه کار دریافت کرده باشند.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید