بدترین ماه یورو از نوامبر 2016 / سقوط طلا به کف 2018+نمودار
به گزارش اقتصادنیوز رشد ارزش دلار در بازارها، فشار شدیدی بر طلا، یورو و ارز اقتصادهای نوظهور وارد کرد. قیمت اونس فلز زرد پس از سقوط از مرز روانی 1300 دلاری تا سطح 1285 دلاری نیز افت کرد. هرچند رشد چند دلاری فلز گرانبها در ساعات پایانی بازار هفتگی بخشی از زیان قابل توجه طلا را پوشش داد؛ اما شلوغی صف فروش، اجازه بازگشت به مرز روانی را نداد. سرمایهگذارانی که به تقویت ارزش طلا با توجه به تنشهای سیاسی، مخدوش شدن مذاکرات تجاری پکن-واشنگتن و سرد شدن روند گفتمان کرهشمالی امید داشتند، پس از آنکه این عوامل نیز طلا را حمایت نکردند، به فروش متمایل شدند. تقویت شاخص دلار، علاوه بر بازار فلزات گرانبها، بازار جهانی ارز را نیز تحت تاثیر قرار داد. گستره نفوذ دلار منجر به ثبت بدترین ماه یورو از اواخر سال 2016 میلادی شد و ارزهای بازارهای نوظهور نیز در مدار کاهشی چند هفته اخیر باقی ماندند.
تشدید تضعیف یورو
نرخ تغییر ماهانه ارزش یورو در برابر دلار آمریکا به پایینترین سطح خود از نوامبر سال 2016 میلادی تا کنون رسید. نرخ برابری ارز اتحادیه اروپا به دلار در ساعات پایانی معاملات هفته تا 17/1 افت کرد که منجر به ثبت نزول 55/2 درصدی یورو در طول ماه مه میلادی شد. از طرفی، شاخص ارز بازارهای نوظهور طبق معیار «جیپیمورگان» به کف سال 2017 میلادی اصابت کرده است. رشد شاخص دلار و بازدهی اوراق خزانه با سررسید 10 ساله، خروج سرمایه از بازارهای نوظهور و افزایش گرایش به اوراق دلاری را موجب شد. در واقع، کلاس سرمایهگذاری در بازارهای جهانی به سود دلار تغییر کرده است.
احتمال رشد نرخ بهره 100 درصد شد
عامل بنیادین تقویت شاخص دلار در هفتههای اخیر، احتمال رشد نرخ بهره در نشست آتی «کمیته بازار آزاد» آمریکا است. با اینکه نزدیک به 3 هفته تا اجلاس پولی ماه ژوئن فدرال رزرو باقی مانده، ابزار دیدهبان نرخ بهره، افزایش 25صدم درصدی این نرخ را 100 درصد نشان میدهد. سرمایهگذاران بر اساس این سیگنال قطعی، اثر انقباض پولی بر شاخص دلار را پیشخور کردهاند. رشد نرخ بهره همواره از دلار حمایت میکند؛ بنابراین، فعالان بازارهای جهانی با تکیه بر این قاعده کلی، صعود دلار را روند حاکم بر بازار تشخیص داده، سرمایههای خود را به بازار مبتنی بر دلار منتقل کردند. به این ترتیب، اونس طلا تحت فشار پیشبینی افزایشی اسکناس آمریکایی قرار گرفت.