ضرر 9 هزار میلیاردی کشاورزی از سرمای بهار

کدخبر: ۲۱۷۵۷۵
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی خسارات وارده به محصولات کشاورزی در اثر سرمای بهاره را 9 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
ضرر 9 هزار میلیاردی کشاورزی از سرمای بهار

به گزارش اقتصادنیوز، محمدعلی طهماسبی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس،‌ در مورد خسارات وارد شده به محصولات باغبانی طی سه ماه اخیر خاطرنشان کرد: کشور ما به دلیل داشتن اقلیم‌های مختلف همواره با خسارت‌هایی همچون گرمازدگی و سرمازدگی در محصولات کشاورزی از جمله محصولات باغبانی مواجه است و سرمای زودرس بهاره سرجمع 9 هزار میلیارد تومان به تمام محصولات باغی در کشور خسارت وارد کرد. 

وی همچنین به خسارتی که امسال در باغات پسته کرمان به دلیل گرمازدگی در پایان فصل زمستان رخ داده اشاره کرد و گفت: در روزهای آخر زمستان، گرما در این استان تا 32 درجه هم رسید و باعث شد، تا آسیب جدی به جوانه‌های پسته زده شود. 

معاون حجتی به این نکته اشاره کرد که نهال پسته به دلیل مقاومتی که نسبت به شوری و کم‌آبی دارد، در استان‌هایی همچون کرمان فعال است و با آنکه تقریبا به جز دو استان هرمزگان و بوشهر تقریبا پسته در همه استان‌های کشور کشت می‌شود، اما همچنان بیشترین سطح زیر کشت پسته در استان کرمان انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه کشت پسته در زمین‌های حاصل‌خیز و آب شیرین عملکرد بیشتری در هکتار دارد، تصریح کرد: ما فکر می‌کنیم، حتما پسته در جایی که آب شور است و کیفیت آب پایین می‌آید، باید کشت شود، در صورتی که به شدت به دنبال توسعه باغات پسته در نقاط مختلف از جمله غرب کشور هستیم و اکنون باغات پسته زیادی در استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان، ایلام و خوزستان ایجاد شده است.

طهماسبی پیش‌بینی کرد که امسال با توجه به آسیب‌های به وجود آمده 200 هزار تن پسته در کشور تولید شود. 

وی همچنین بر این نکته تأکید کرد که باید برای احیای باغات پسته تسهیلات ارزان قیمت با بازپرداخت‌های طولانی در اختیار پسته‌کاران قرار گیرد. 

به گزارش فارس، تا قبل از سال 2016 میلادی، ایران به عنوان نخستین صادرکننده پسته در دنیا شناخته می‌شد، اما به مرور آمریکایی‌ها ذخایر ژنتیکی پسته ایرانی را به کشور خود قاچاق و کشت کردند، تا جایی که در سال 2016 میلادی آمریکا مقام اول پسته صادراتی دنیا را به خود اختصاص داد و ایران مقام دوم صادرات را گرفت.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند کیفیت پسته ایرانی به مراتب بالاتر از پسته تولید آمریکاست، اما نکته جالب توجه اینکه آمریکا در اقدامی ناجوانمردانه تعرفه 200 درصدی برای واردات پسته ایرانی به کشورش وضع کرده است. 

اما همچنان 59 کشور دنیا پسته مصرفی خود را از ایران وارد می‌کنند و آلمان، عراق، پاکستان، ایتالیا و امارات جزء پنج کشوری هستند که مرغوب‌ترین پسته ایرانی را با بالاترین قیمت خریداری می‌کنند. 

پسته، زعفران و فرش دستباف سه کالای غیرنفتی ایرانی است که سالانه بخش عمده‌ای از صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص داده است و امسال این نگرانی وجود دارد که با کاهش تولید پسته در استان کرمان که 70 درصد تولید پسته را در خود جای داده است، این مسئله با مشکل مواجه شود. 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید