بخشی از بحران حاکم بر بخش مسکن به دلیل ضوابط غیرکارشناسی است
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا،حجت الاسلام سیدناصر موسوی: مسکن اجتماعی وزارت راه و شهرسازی را ایدهای خوب اما در حد حرف دانست و افزود: شرایط حاکم بر خودمالکی و انبوهسازی و هزینههای سرباری آن موجب افت ساخت و ساز شده است. بخشی از بحران حاکم بر بخش مسکن به دلیل ضوابط غیرکارشناسی و سلیقهای اداره راه و شهرسازی شهرستانها به وجود آمده است.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه داد: در حالی که الگوی ساخت مسکن قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن 75 متر مربع تعیین شده است اما این الگو در شهرستان فلاورجان 250 مترمربع تعیین شده است در حالی که حاصل عمر بسیاری از اقشار متوسط شهر یک زمین 100 مترمربعی است اما دهیاری، شهرداری و دستگاههای متولی دولتی با ماده 100 و ماده 99 کردن ساخت و سازها در شهرها و روستاها، منازل مردم را تخریب میکنند و فشار روانی و اقتصادی مضاعفی به آنان وارد میکنند. یک شهروند فلاورجانی که حاصل یک عمر کارش 100 متر زمین است از کجا بیاورد تا 150 متر دیگر روی زمینش بگذارد تا آقایان اجازه ساخت به او بدهند؟
وی با غیرقابل تحمل دانستن وضعیت اجاره و رهن مسکن در تهران و کلانشهرها تاکید کرد و افزود: یک زوج جوان برای تشکیل خانواده و رهن یک آپارتمان کمتر از 60 متر باید دو نفری حداقل 20 سال کار کرده و پسانداز کنند تا موفق به رهن یک آپارتمان شوند. به نظر بنده بهتر است الگوی ساخت مسکن در شهرهای بزرگ از 75 به 50 مترمربع کاهش یابد تا شاید مردم بتوانند با وام 80 میلیون تومانی و حمایت خانواده و پسانداز یک آپارتمان کوچک خریداری کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اصلاح قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و تصویب مجلس را پیشنهاد کرد.
در عین حال وی با انتقاد از جانمایی مسکن مهر در برخی شهرهای کشور، گفت: مسکن مهر در برخی مناطق به قدری از شهر دور است که هیچ فردی حاضر نیست به این مناطق برود. دوری از شهر و محل کار، دسترسی سخت به وسایل نقلیه عمومی و فقدان امکانات آموزشی، بهداشتی و رفاهی مانع از این شده که حتی اقشار ضعیف و نیازمندان کم توان هم بتوانند در این مسکن زندگی کنند.