کشورهای منطقه در حال تحکیم مواضع خود و اتحاد در برابر ترامپ و سیاست های مخرب اقتصادی وی هستند

کدخبر: ۲۲۷۲۱۸
اقتصاد نیوز: تحولات هفته جاری میلادی در منطقه شرق آسیا و خاور دور نشان می دهد که کشورهای منطقه در حال تحکیم مواضع خود و اتحاد در برابر دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و سیاست های مخرب اقتصادی وی هستند.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا؛ چین دومین قدرت اقتصادی جهان با کشورهای اروپایی از جمله شورای اروپا و کمیسیون این اتحادیه برای انجام پاره ای از اصلاحات در سازمان تجارت جهانی به توافق رسیده است.

همزمان گزارش هایی منتشر شده است مبنی بر اینکه امکان افزایش منازعات تجاری میان کشورهای اروپایی، چین، روسیه و ژاپن با آمریکا بیشتر شده است.

در این میان اتحادیه اروپا که خود درگیر منازعات تجاری با آمریکاست در بیانیه ای خواستار آن شده است که چین، روسیه و آمریکا اختلافات تجاری را برای جلوگیری از یک جنگ جهانی اقتصادی و هرج و مرج در نظام تجاری دنیا حل و فصل کنند.

'دونالد توسک' رییس شورای اروپا در جریان سفرش به منطقه شرق آسیا از جمله به چین و ژاپن گفت که قدرت های اقتصادی دنیا نباید اجازه دهند تا نظام تجاری جهان دچار فروپاشی و گسست شود.

وی از افزایش منازعات ابراز نگرانی کرد و گفت تاریخ نشان داده است کشورهای بزرگ باید همکاری های اقتصادی را افزایش داده و مناسبات تجاری را بهبود بخشند.

از دیدگاه مقام های اتحادیه اروپا منازعات تجاری بین دو قدرت اقتصادی بزرگ دنیا یعنی چین و آمریکا که در حال تشدید است خطری برای تجارت دنیا محسوب می شود.

توسک می گوید که هنوز دیر نشده است کشورهای بزرگ از جمله چین، آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا باید برای برون رفت از این مشکلات و چالش ها چاره اندیشی کنند.

مقام های اروپایی این هفته با 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق و 'لی که چیانگ' نخست وزیر چین دیدار کردند و بحث درباره مناقشات تجاری این کشورها با آمریکا، اصلی ترین موضوع رایزنی ها بود.

یکی از مهمترین مباحثی که میان طرفین مطرح شده است اینکه نظام سازمان تجارت جهانی باید برای مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا اصلاح شود و با حمایت گرایی تجاری یکجانبه در سراسر دنیا مقابله گردد.

بررسی ها نشان می دهد که اتحادیه اروپا بزرگترین بازار تجاری جهان با 28 کشور و 500 میلیون نفر جمعیت، می کوشد تا مقابل آمریکا از منافع تجاری خود حراست کند و اجازه ندهد تا آمریکا با اعمال تعرفه های سنگین نظم اقتصادی دنیا را برهم بزند.

'دونالد توسک' رییس شورای اروپا و همچنین 'ژان کلود یونکر' رییس کمیسیون اروپا در سفر به چین تاکید کردند که نظام تجاری و سازمان تجارت جهانی نیازمند اصلاحات است.

آنان افزودند امروز مشکلات بزرگی نظیر بحران های سوریه و اوکراین در دنیا وجود دارد که باید به آنها معطوف شد و نباید اجازه داد با جنگ تجاری این مسایل به حاشیه برود برای رسیدن به این هدف لازم است همه کشورها و اقتصادهای بزرگ به دنبال اصلاحات ساختاری تجاری و اقتصادی در جهان باشند.

همزمان از ژاپن خبر می رسد که این کشور به دلیل نگرانی های فزاینده ای که از تعرفه های آمریکا دارد با اروپا توافقنامه تجارت آزاد امضا کرده است که یکی از اهداف آن جلوگیری از موفقیت راهبردی یکجانبه گرانه آمریکاست.

ژاپن از این نگران است که با بالا گرفتن شعله های جنگ تجاری چین و آمریکا، نظام چند جانبه تجاری جهان به هم بخورد و برای همین ایجاد اتحادهای تجاری با قدرت های اروپایی گامی مهم و مساعد برای توکیو به حساب می آید.

'شینزو آبه' نخست وزیر ژاپن در آیین امضای این توافق گفت که نگرانی ها از قربانی شدن نظام چند جانبه تجاری در حال افزایش است و حالا توکیو می خواهد در کنار اروپا پرچمدار تجارت آزاد باشد.

وحدت تجاری میان کشورهای چین، اتحادیه اروپا و ژاپن می تواند قدرت مقابله جویی آنها را در برابر تعرفه های سنگین آمریکا بالا ببرد و همزمان نشان می دهد که قدرت های اقتصادی بزرگ دنیا دیگر نمی خواهند تسلیم 'باج خواهی و زورگویی' آمریکا شوند.

بخصوص آنکه وزارت بازرگانی چین در اقدامی مهم اعلام کرده که به دلیل تصمیم آمریکا برای اعمال تعرفه بر روی 200 میلیارد دلار از کالاهای صادراتی این کشور، از واشنگتن به سازمان تجارت جهانی شکایت کرده است.

چین البته در این میان بیشتر از کشورهای دیگر تحت فشار است زیرا صادراتی به ارزش 500 میلیارد دلار به آمریکا دارد و درگیری های تجاری اش با واشنگتن بتدریج باعث شده است تا نشانه هایی از افت اقتصادی در کشور مشاهده شود اگرچه دولت بر این باور است که چین رشد اقتصادی نزدیک به 6.8 درصد در سال 2018 خواهد داشت که بالاتر از هدف 6.5 درصدی است.

'یان پونگ چانگ' از کارشناسان امور اقتصادی و مسئولان اداره ملی آمار چین می گوید که بر خلاف آنچه تصور می شود، چین می تواند از بحران تجاری عبور کند و قادر به حمایت از منافع تجاری خود است.

وی افزود که سیاستگذاری های ما همیشه به گونه ای است که فضای کافی برای مانور در برابر چالش ها وجود داشته باشد و بتوان از موانع به سلامت عبور کرد.

یان گفت که ما دارای اعتماد کافی هستیم شرایط لازم را مهیا کرده ایم و هر تحولی که در اقتصاد جهان بروز کند می توانیم برای مقابله با آن خود را آماده کنیم.

کارشناسانی نظیر یان بر این باورند که اگر دولت چین با فشارهای بیشتری از آمریکا مواجه شود آن زمان تسهیلات بیشتری در اقتصاد و سیاست پولی در نظر خواهد گرفت و سرمایه گذاری اش را در فناوری های پیشرفته افزایش خواهد داد تا اتکای کمتری به بازار آمریکا داشته باشد.

'استلا چیو' از کارشناسان امور اقتصادی و ناظران بازار چین بر این باور است که با افزایش فشارهای واشنگتن، پکن کمک ها برای بخش های تولیدی را افزایش خواهد داد.

او خاطر نشان می کند که وقتی تولیدات صنعتی رشد آهسته تری داشته باشد و دستمزد کارگران در معرض خطر باشد آن زمان دولت چین برای دادن کمک و یارانه دست به کار خواهد شد.

با این حساب به نظر می رسد که قدرت های بزرگ اقتصادی در اروپا و همچنین کشورهای چین و ژاپن به یک وحدت عملی برای رویارویی با آمریکا دست یافته اند و هر چقدر واشنگتن چماق جنگ تجاری را محکم تر بر سر این کشورها می کوبد، وحدت و اتحاد آنها برای پیشبرد برنامه های اصلاحی با هدف زمین گیر کردن برنامه ها و راهبردهای یکجانبه تجاری آمریکا، مستحکم تر می شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید