یک روزنامه سریلانکایی مدعی شد؛ برنامه ایران برای اجرای نفت برابر چای!

کدخبر: ۲۲۷۶۲۸
اقتصادنیوز: یک روزنامه سریلانکایی با تاکید بر تلاش های این کشور برای غلبه بر تهدیدات اقتصادی ناشی از تحریم های آمریکا علیه ایران ، از پیشنهاد شورای چای سریلانکا برای پرداخت بهای واردات چای از ایران از محل بدهی 250 میلیون دلاری شرکت نفت سیلون این کشور به ایران خبر داد.
 یک روزنامه سریلانکایی مدعی شد؛ برنامه ایران برای اجرای نفت برابر چای!

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، روزنامه 'ساندی تایمز' نوشت این پیشنهاد با توجه به ضوابط جدید تعیین شده از سوی وزارت امور خارجه سریلانکا در ارتباط با قطع نامه 1737 شورای امنیت سازمان ملل در سال 2006 و قطعنامه 2231 این شورای در سال 2015، به بانک مرکزی سریلانکا ارائه شده است.

لوسیل ویجه واردنا رئیس شورای چای سریلانکا در همین خصوص اعلام کرد که این شورا پیشنهاد خود را به دلیل وجود تحریم های سازمان ملل متحد ارائه کرده است. 

وی افزود: اگر شرکت نفت سیلون با پیشنهاد جبران بدهی ایران به سریلانکا بابت واردات چای از طریق پول نفت ایران موافقت کند صادرات چای به ایران ادامه خواهد داشت زیرا برای تجارت این محصول محدودیتی وجود ندارد. مقداری که شرکت نفت سیلون به ایران بدهکار است می تواند بهای صادرات یک سال چای سریلانکا به ایران را جبران کند.

رئیس شورای چای سریلانکا افزود مقامات این شورا در هفته جاری با ایندراجیت کومارا سوامی رئیس بانک مرکزی سریلانکا دیدار کرده اند و گفت وگو های بیشتری برای رسیدن به یک توافق جهت غلبه بر مشکل تحریم ها و همچنین ادامه صادرات چای به ایران انجام خواهد شد.

ضوابط تحریم های سازمان ملل در ارتباط با ایران که در هفته جاری توسط تیلاک ماراپانا وزیر امور خارجه سریلانکا اعلام شد، معامله های مالی خاص با ایران را ممنوع می کند و یک مقام آگاه و دارای صلاحیت را برای ارائه راهنمایی های لازم معرفی می کند.

این مقررات اجازه می دهند تا سریلانکا تحریم های هدفمند مالی مربوط به عدم گسترش سلاح های کشتار جمعی را اجرایی کند. مقام دارای صلاحیت و واحد اطلاعات مالی بانک مرکزی دستورالعمل های لازم را برای موسسات در مورد تعهدات و وظایف خود تحت این مقررات معرفی می کنند.

ایران چهارمین خریدار بزرگ چای سریلانکا است. در سال 2016، سریلانکا 33،929 تن چای به ایران صادر کرد اما در سال 2017 این صادرات به 27،419 کاهش یافت.

این در حالیست که دولت سریلانکا به تهران اطمینان داده است که مشکلات پرداخت ها برای صادرات چای به ایران را برطرف خواهد کرد.

روزنامه 'کلمبو پیج' هفته گذشته به نقل از نوین دیسانایاک وزیر صنایع کشت و زرع سریلانکا نوشت: بانک مرکزی سریلانکا اکنون مذاکرات خود با چند بانک بین المللی برای مشخص شدن فرآیندپرداخت ها را آغاز کرده است.

وی افزود: ما در حال مذاکره با آمریکایی ها و اروپایی ها در مورد شرایط پرداخت ها هستیم. بانک مرکزی اکنون مشغول رایزنی با طرف های درگیر است. تعدادی از بانک های آلمانی علاقه مند به همکاری با ما هستند.اطمینان دارم که این مشکل به زودی برطرف خواهد شد.

وزیر صنایع کشت و زرع سریلانکا به فرآیند روپیه در هند اشاره کرد و توضیح داد: سریلانکا نیز می تواند این روند را اجرایی کند تا صادرات چای به ایران ادامه یابد.

پیج تصریح کرد: ایران مقدار زیادی از چای سریلانکا را خریداری می کند و ما با آنها یک توافق دوجانبه داریم. تحریم های آمریکا علیه تهران به معنی تحریم علیه سریلانکا نیست. اکنون صادرات چای ما به ایران ادامه دارد و تنها مشکل مساله پرداخت ها است. سریلانکا بار ها به واشنگتن اعلام کرده است که چای یک محصول کشاورزی است و شامل تحریم ها نمی شود.

وی به دولت آمریکا اشاره کرد و افزود: واشنگتن باید سریلانکا را درک و زندگی و منبع درآمد میلیون ها سریلانکایی نباید تحت تاثیر سیاست جهانی قرار گیرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که از توافق هسته ای ایران خارج می شود و همچنین واشنگتن تحریم های جدیدی علیه تهران وضع خواهد کرد.

نخستین مرحله تحریم های آمریکا درچهارم ماه اوت( نیمه مرداد) در ارتباط با قطعات خودرو و تجارت فلزات گرانبها عملی خواهد شد. مرحله بعدی بر بخش انرژی و نفت خام و بانک مرکزی ایران متمرکز خواهد شد و آنها از نوامبر(آبان) اجرایی خواهند شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید