رشد اقتصادی آمریکا به 4.1 درصد رسید
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا؛ این رشد میتواند کمک بزرگی به دولت ترامپ برای متقاعد کردن افکار عمومی در خصوص لایحه کاهش مالیاتی ۱.۵ تریلیون دلاری باشد که سال گذشته به تصویب رسید و موجی از انتقادات را برانگیخت. پیشتر دونالد ترامپ در روز سه شنبه هفته گذشته اعلام کرده بود که اخبار خوبی از اقتصاد آمریکا در راه هستند.
ترامپ در کنفرانس خبری خود، این آمارها را خیره کننده خواند. وی هم چنین وعده داد عملکرد خوب اقتصاد آمریکا بادوام خواهد بود و تنها همین یک بار تکرار نخواهد شد. وی هم چنین گفت که در آمار بعدی از نرخ رشد اقتصادی آمریکا که در ماه اکتبر منتشر خواهد شد روند خوب اقتصاد ادامه خواهد یافت. ترامپ گفت که بار دیگر آمریکا نیروی محرکه اقتصاد جهانی شده است.
با این حال برخی اقتصاددانان هشدار داده اند که رشد اقتصادی آمریکا پایدار نخاوهد بود و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سود این تحولات به جیب ثروتمندان جامعه آمریکا خواهد رفت. آخرین بار در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ بود که اقتصاد آمریکا با رشد ۵.۲ درصدی، چنین رشد بالایی را تجربه می کرد.
گزارش وزارت بازرگانی آمریکا نشان میدهد افزایش مخارج مصرف کنندگان از عوامل اصلی تقویت رشد اقتصادی آمریکا بوده است که نرخ رشد آن از ۰.۵ درصد دوره قبلی به ۴ درصد افزایش یافته است. سرمایه گذاری کسب و کارها نیز ۷.۳ درصد رشد داشته است.
حفظ این روند برای اقتصاد آمریکا به نظر دشوار است: سال گذشته اقتصاد این کشور ۲.۳ درصد رشد کرد و رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا برای چهاردمین سال موفق نشد از ۳ درصد عبور کند. هنوز برای برآورد پیامدهای لایحه کاهش مالیاتی زود است اما نشانه های نگران کننده ای در حال بروز هستند که نشان می دهند سود ناشی از سرمایه گذاری و استخدام به جای اقتصاد به جیب سرمایه گذاران می رود. برای مثال ادوارد ولف- استاد اقتصاد دانشگاه نیویورک در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که ۸۴ درصد کل سهام شرکت های بورسی امریکا در اختیار ۱۰ درصد معامله گران است.
یکی دیگر از پیامدهای لایحه کاهش مالیاتی به گفته دفتر بودجه کنگره آمریکا این است که انتظار می رود کسری بودجه دولت آمریکا تا سال ۲۰۲۰ از ۱ تریلون دلار بگذرد که دو سال زودتر از موعد پیش بینی شده است.