دستور روحانی برای اصلاح نظام بانکی/تدابیر جدید مدیریت نقدینگی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایبِنا، اسحاق جهانگیری عصر امروز در مراسم تودیع و معارفه ولی الله سیف؛ رییس کل سابق بانک مرکزی و عبدالناصر همتی به عنوان رییس کل جدید بانک مرکزی اظهار داشت: در طول ۵ سالی که آقای سیف سکاندار بانک مرکزی بود، ایشان با کمک دوستان خود در بانک و در مجموعه دولت سیاستهای خوبی را پیش گرفتند و نتیجه این سیاستها باعث شد تا شاخصهای اصلی اقتصاد کشور در طول چند سال اخیر روند مثبتی داشته باشد.
جهانگیری ادامه داد: رشد سرمایه گذاری، کاهش بیکاری، کاهش مشکلات و همچنین کاهش تنگناهای اقتصادی در طول ۵ سال فعالیت سیف در دولت آقای روحانی اتفاق افتاد. از طرف خودم و آقای روحانی از آقای سیف و همکارانشان در بانک مرکزی تشکر می کنم و مطمئن هستم در طول ریاست جدید آقای همتی بسیاری از موارد ارتقا مییابد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: با شناخت دقیقی که از عبدالناصر همتی دارم، وی از صاحب نظران اقتصادی و دانشگاهیان ایران است و کارهای علمی خوبی انجام داده ضمن اینکه ایشان سابقه مدیریت خوبی در بانک خصوصی، بزرگترین بانک دولتی و به عنوان رییس کل بیمه مرکزی داشتند؛ همچنین در ایشان سابقه اجرایی و توان علمی وجود دارد، وی یکی از مدیران خوب اقتصادی کشور خواهد بود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به شرایط خطیر اقتصادی کشور گفت: مسئولین اقتصادی کشور باید شرایط را بشناسند و اقدامات مناسب با شرایط داشته باشند. ایران کشور بزرگی است و محدودیت هایی مثل محدودیت فروش نفت را مطرح کردند تا برای کشور مشکل ایجاد کنند، البته شرایط خطیر به معنی بن بست نیست و باید از فرصت برای توسعه اقتصادی کشور استفاده کرد و در مقابل تهدیدات آنها اقدامات مناسب انجام دهیم تا شرایط کشور دچار خطر نشود، علاوه بر آن به تعبیر آنها در جنگ اقتصادی بتوانیم کشور را جلو ببریم.
جهانگیری ادامه داد: آمریکاییها به کمک رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه بیش از جنگ جدی، جنگ رسانهای برای افکار مردم را آغاز کردند و رسالت ما و همه نخبگان کشور در این جنگ رسانهای که هدف آن کاهش امید مردم به آینده است، این است که باید سیاستهای خوبی ر ا اجرا کنیم و تلاش کنیم تا در این جنگ بر دشمن قلبه کنیم و اعتماد و سرمایه اقتصادی مردم را افزایش دهیم به نحوی که بیش از حرف، عمل در این شرایط کارساز است.
وی با بیان اینکه یکی از مقولههایی که نظام بانکی به آن پرداخته، اصلاح نظام بانکی بوده است گفت: بسیاری از فعالین اقتصادی نتوانستد در سررسیدهای مقرر، اقساط تسهیلات خود را پرداخت کنند؛ در سال ۹۴ رییس جمهور دستور داد تا طرحی برای اصلاح نظام بانکی کشور ایجاد شود و فعالیت وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در این زمینه آغاز شد. اخیرا نیز رییس جمهور یادداشتی درباره اصلاح نظام بانکی داده و طرح کاملی نیز اجرا شده است. همچنین بخشهای مختلف اقتصادی کشور نسبت به این مضوع درخواست داشتند تا این مسئله در دستور کار قرار بگیرد.