سرقت یک میلیارد یوریی با هک کارتهای اعتباری
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، به نقل از وب سایت هکرنیوز، آمار حملات سایبری و هک در سال ۲۰۱۷ به اوج خود رسیده و برآوردها نیز حاکی است که رکورد حملات سایبری در سال آینده میلادی ۲۰۱۸ شکسته خواهد شد.
وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد که مجرمان سایبری در ظرف مدت پنج سال گذشته توانستهاند با هک و نفوذ به اطلاعات بیش از 15 میلیون کارت اعتباری و بانکی، بالغ بر یک میلیارد یورو را از بانکهای مختلف جهان به سرقت ببرند.
در این گزارش همچنین آورده شده است که این سه نفر از مجرمان سایبری احتمالا از اعضای فعال یکی از بزرگترین گروههای هکری و حملات سایبری روسیه تحت عنوان FIN۷ هستند و به طور قطع میتوان گفت دستهای پشت پرده حملات بدافزاری کوبالت (Cobalt) و کارباناک (Carbanak) نیز همین گروه مذکور بوده است.
افراد مظنون به دست داشتن در این سرقت چند میلیون یورویی، دیمیتروف فدروف، ۴۴ ساله و فدیر هیلادیر، ۳۳ ساله هستند که همگی اهل کشور اوکراین بوده و بیش از ۱۲۰ شرکت و شخص آمریکایی را مورد هدف و حمله سایبری خود قرار دادهاند.
بر اساس گزارشهای منتشر شد از سوی رسانههای مختلف خبری، این مظنونان بالغ بر ۱۵ میلیون کارت اعتباری را که به بیش از 6500 نفر تعلق داشته است، را هک کرده و مبلغی حدودا معادل یک میلیارد یورو را به سرقت بردهاند.
بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری بر این باورند که این شرکتها و افراد از طریق ایمیلهای ارسال شده مبنی بر حملات فیشینگی که خود قربانی موردنظر، به وارد کردن اطلاعات شخصی و مالی خود اقدام میکند، به اطلاعات حسابهای بانکی، کارتهای اعتباری و سیستمهای بانکی نفوذ پیدا کردهاند و توانستهاند با خیال آسوده، بدون اینکه نهادهای امنیتی و پلیس شک کنند، مبالغ هنگفتی را به سرقت ببرند.
کارتهای بانکی که کاربردهای مختلفی از برداشت پول تا خرید، جابجایی، نقل و انتقال را برای مشتریان انجام داده و دارای مشخصههای امنیتی از جمله نام صاحب کارت و یا نوار مغناطیسی هستند که اطلاعات مهمی مانند اطلاعات هویتی دارنده کارت در آن درج میشود.
به اعتقاد این کارشناسان کارتهای مغناطیسی فعلی قابلیت هک شدن داشته و به راحتی میتوان آن را از طرقی مثل نصب دستگاههای کوچک به دستگاههای کارتخوان کپی و هک کرد، موردی که بارها شاهد بودهایم و گزارشهای مختلفی از سوی مردم در رابطه با آن اعلام شده است.
با توجه به نتایج پژوهشهای انجام شده، میزان حملات سایبری در سال آینده میلادی ۲۰۱۸ به اوج خود خواهد رسید، بنابراین تمامی شرکتهای کوچک و بزرگ در سراسر جهان موظف خواهند بود، اقدامات و تمهیدات لازم را برای مقابله با هک شدن اتخاذ کنند تا در برابر مجرمان سایبری و حملات و خسارات جبران ناپذیر آنها، آسیبپذیری کمتری داشته باشند و ضریب امنیت اطلاعات خود و مشتریان خود را به بالاترین حد ممکن برسانند.
بنابراین میتوان گفت خطر حملات سایبری در کمین تمامی افراد، کاربران و شرکتهای کوچک و بزرگ در جهان است و دیگر نمیتوان ادعا کرد که کسی از گزند و خطرات حملات سایبری در امان است.
در سال جاری میلادی باج افزار، بدافزار و ویروسهای رایانهای بسیاری در سراسر جهان، اطلاعات محرمانه، خصوصی و مالی میلیونها نفر را به سرقت بردند و میلیاردها دلار به شرکت های مربوطه و دولتها خسارت وارد کردهاند. حمله سایبری توسط بدافزار واناکرای (WannaCry) به طور قطع یکی از مهلکترین حملاتی است که در طول سالهای اخیر صورت گرفته است.