قیمت ها در بازار لوازم خانگی توافقی شده است؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از خبرآنلاین، این شرح حال نه از آن بازار مصنوعات طلاست و نه بازار سرمایه گذاری دیگری . اینجا بازار لوازم خانگی در تهران سات که دیگر نمیتوان چندان نام بازار را بدان داد. مغازههایی که باز می کنند تا به مشتریان احتمالی بگویند کالا ندارند و مشتریانی که در برخی موارد با شنیدن قیمت ها پا عقب می گذارند و ترجیح می دهند دوره ای را بدون لوازم خانگی مورد نیازشان سر کنند.
بازار لوازم خانگی ایران در پی نابسامانی بازار ارز از وضعیت عادی خارج شد. جمهوری، خیابان شریعتی و امین حضور ، سه مرکز عمدهای هستند که فروشندگان لوازم خانگی در آن به چشم می ایند اما نه این سه منطقه و نه سر زدن به فروشگاه های لوازم خانگی در دیگر نقاط شهر این روزها نمی تواند زمینه را برای پر شدن دست ها به همراه بیاورد .
فروش کالا نداریم
پشت شیشه بسیاری از مغازه ها کاغذی درج شده تا اعلام کنند فروش نداریم . این کاغذ از آن رو نصب شده تا از میان معدود کسانی که قصد ورود دارند، برخی با خواندن این جمله پشیمان شوند . متصدی فروشگاه وقتی با این سئوال روبرو می شود که چرا فروش ندارید؟ بدون بلند کردن سر می گوید : چرا نداره، فروش نداریم دیگه .
وقتی پافشاری برای اطلاع از وضعیت بازار را در قامت خریدار می بیند می گوید: اگر حتما کالا میخواهی می توانم از برخی همکاران بخواهم برایت جنسی جور کنند . قیمت ها اما عجیب است، یخچال دوقلو 14 میلیون تومان گران تر از قیمت اعلامی کارخانه ها .
این فروشنده می گوید: تقصیر از ما نیست . ما با کمبود کالا روبروییم و این تولید کننده ها هستند که جنس نمی فروشند چون می خواهند قیمت هایشان را بالا ببرند.
تولیدکنندگان با مردم نساختند
در حالی تولید کنندگان لوازم خانگی از ارائه کالا به گفته فروشندگان از یک سو و محمد طحان پور رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از سوی دیگر امتناع می کنند که انتظار می رفت در سال جاری حضور پررنگشان در اقتصاد را نشان دهند ، سالی که به نام حمایت از کالای ایرانی مزین شده است اما در اولین بزنگاه ، به نظر می رسد ترجیح دادند سود خود را در نظر بگیرند.
بسیاری از مردم معتقدند این آزمون برای تولید کنندگان لوازم خانگی نمره قبولی به همراه نداشت و مردم بعدها به یاد خواهند داشت که در سختی و بحران تحریم چه کسانی با هدف کاهش بحران وارد عمل شدند و چه کسانی منافع گروهی را به منافع ملی ترجیح داده و بازار را از وضعیت عادی خارج کردند .
خانمی در حدود 50 ساله که برای خرید یخچال مراجعه کرده بود، گفت: من دست آخر از پس جستجوهای فراوان پشیمان شدم چون نمی توانم کالایی را پیدا کنم .
وی با اشاره به اینکه بسیاری از نمایندگی ها کالاهای خود را به انبار منتقل کرده اند، تاکید کرد من از مسئولان می خواهم به وضعیت این نمایندگی ها رسیدگی کنند و اگر تخلفی مرتکب شده اند، پروانه فعالیتشان را ابطال کنند.
او با انتقاد از وضعیت بازار گفت: این نشان می دهد سودجویی عده ای بازار را به این روز انداخته والا تحریم اتفاقی همیشگی در اقتصاد ماست.
قیمت ها توافقی شده است
یکی از فروشندگان در منطقه شریعتی در خصوص وضعیت بازار گفت: مردم از ما شکایت دارند در حالی که ما تقصیری نداریم ، از یک سو به دلیل ممنوعیت واردات کالای خارجی نمی آید و از سوی دیگر می بینیم تولید کننده داخلی کالایش را گران تر از کالای خارجی می فروشد .
وی گفت: در این صنف خیلی ها در معرض ورشکستگی هستند، باور نمی کنید که بسیاری از فروشندگان پول اجاره مغازه ندارند .
او تاکید کرد: اگر کسی هم جنسی را داشته باشد، دیگر به قیمت مصوب نمی فروشد چون حاشیه بازاری برای تعیین قیمت وجود ندارد و بازار لوازم خانگی بازار قیمت توافقی است .