هشدار روسیه نسبت به تاثیر تحریمهای آمریکا روی بازارهای نفت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، این اظهارات در حالی مطرح شد که قیمت هر بشکه نفت در شرایط اختلالات عرضه و در آستانه بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران، به مرز ۸۰ دلار نزدیک شده است.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، در یک کنفرانس اقتصادی در شهر ولادیوستوک اظهار کرد: امروز وضعیت کاملا شکننده است و این به دلیل این حقیقت است که همه کشورها موفق نشدند تولیدشان را احیاء کنند. ما چنین وضعیتی را در مکزیک مشاهده میکنیم که کاهش تولید بیش از نیمی از آنچه که در سال ۲۰۱۸ پیشبینی شده بود، بوده است. تولید ونزوئلا نیز به شدت رو به کاهش بوده و روزانه ۵۰ هزار بشکه کاهش پیدا میکند. این به معنای این است که بازار از نقطهنظر بلندمدت هنوز متعادل نشده است.
صادرات نفت ونزوئلا طی سال گذشته به بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت، زیرا این کشور آمریکای جنوبی با بحران سیاسی و اقتصادی دست و پنجه نرم میکند.
نواک همچنین نسبت به تاثیر بازگشت تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران که از نوامبر اجرایی خواهد شد، هشدار داد. وی گفت: تحریمهای آمریکا ابهام عظیمی را برای بازارها ایجاد کرده که چگونه کشورهایی که تقریبا دو میلیون بشکه در روز نفت ایران را خریداری میکنند واکنش نشان خواهد داد. این کشورها در اروپا و منطقه آسیا – اقیانوسیه هستند. وی در ادامه افزود: ابهام زیادی وجود دارد. این وضعیت باید از نزدیک دیده شده و تصمیم درستی گرفته شود.
واشنگتن کشورهای دیگر را برای توقف واردات نفت ایران تحت فشار قرار داده است. با وجود مخالفت دولتهای اروپایی و آسیایی، بسیاری از شرکتها به دلیل واهمه از مجازات آمریکا خرید نفت خود را محدود کردهاند.
در صورتی که بازارها بیش از حد داغ شده و قیمتها افزایش پیدا کنند احتمال این وجود دارد که برخی از کشورها تولیدشان را افزایش دهند.
وزیر انرژی روسیه گفت: کشورش میتواند علاوه بر سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۶، تولید خود را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در میانمدت افزایش دهد.
سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۶ مبنای توافق میان کشورهای اوپک و غیراوپک شامل روسیه برای محدودیت تولید از سال ۲۰۱۷ بود. روسیه در آن ماه ۱۱.۲۴۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده بود که بالاترین رکورد پس از دوران شوروی بود.
نواک گفت: نشست سپتامبر میان کشورهای اوپک و غیراوپک در الجزایر، به بحث درباره وضعیت بازار اختصاص خواهد داشت. در این دیدار همچنین همکاریهای بیشتر برای مدیریت بازار نفت با توجه به پیشبینیهای عرضه و تقاضا در سه ماهههای سوم و چهارم سال ۲۰۱۸ و نیمه اول سال ۲۰۱۹ مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
بر اساس گزارش رویترز، نواک همچنین گفت: روسیه قصد دارد به مدد ذخایر گاز فراوان خود، ۲۰ درصد از سهم بازار گاز طبیعی مایع جهانی را به دست آورد و وی مطمئن است که به چنین هدفی دست خواهد یافت.