بزرگترین مشکل تولیدکنندگان مبلمان
به گزارش اقتصادنیوز؛ عبدالحسین عباسی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان در خصوص مشکلاتی که تولید کنندگان مبلمان با آن مواجه هستند، اظهار کرد: بالا بودن قیمت ارز و گران تمام شدن مواد اولیه برای سفارش آنها از دیگر کشورها موجب شده تا این صنف با رکود مواجه شود، همچنین هیچ کدام از تولید کنندگان مبلمان، ارز دولتی دریافت نکرده اند.
وی با بیان این که صنف درودگران ایران در جهان قدمت ۸۰ ساله دارد و جزء پرچم داران این عرصه است، ادامه داد: این صنف با وجود این ویژگیها متاسفانه از حمایت دستگاههای دولتی خارج شده و دیگر موضوع اینکه به دلیل پایین آمدن قدرت خرید مردم، این کالا از سبد مصارف عموم حذف شده است تا حدی که مصرف کننده از خرید این کالا صرف نظر میکنند.
رئیس اتحادیه مبل سازان صادرات کالا را به علت نوسانات ارزی راکد دانست و مطرح کرد: به دلیل پایین آمدن میزان تولیدات و همچنین پیشرفت کشورهایی نظیر چین و ترکیه در تولید و صادرات مبلمان، ارز آوری حاصل از صادرات این بخش برای کشور کاهش چشمگیری داشته است.
عباسی افزود: پایین آمدن قدرت خرید مردم بزرگترین دلیل کاهش تولیدات است وتولید کنندگان هیچ رغبتی به تولید ندارند، زیرا انبار کردن مبلمان کار بسیار دشوار و پرهزینه است و بلافاصله بعد از تکمیل شدن تولید، باید به فروش برسد پس متوقف کردن خط تولید بسیار به صرفهتر است.
وی با ذکر این مطلب که نرخ عوارض و مالیات برای تولید کنندگان بسیار سنگین است، تصریح کرد: تولید کنندگان و همچنین کسبه فعال این صنف با نرخ بالای مالیات و عوارض و به خصوص اجاره مواجه هستند و تعداد عمدهی آنها از پس این هزینهها برنمی آیند.
رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان درمورد تسهیلات ناکارآمد بانکی گفت: بزرگترین دلیلی که موجب شد تا کشورهایی در تولیدات پیشرفت کنند، تخصیص تسهیلاتی بود که با بهرههای ناچیز و پرداخت بلند مدت همراه بود، حتی این امور کوچک نیز هنوز شامل حال فعالان این صنف نشده است.