ایالاتمتحده اعلام کرد؛ عوامل رکود مالی جهان در سال ۲۰۰۸
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایبِنا راشاتودی نوشت، در دهمین ساگرد بحران مالی جهان نگاهی به عوامل این رکود بزرگ اقتصادی در جهان انداخته می شود. در پانزدهم سپتامبر سال ۲۰۰۸ میلادی غول بانکداری وال استریت به نام «لهمان برادرز» نابود شد. این بانک سرمایه گذاری ۱۵۸ ساله به شدت درگیر وام هایی شد که با اوراق قرضه پشتیبانی می شدند و از طرفی هم قدرت بازپرداخت آن توسط وام گیرندگان نبود.
این بانک بزرگ آمریکایی نتوانست این اوراق را به سرعت بفروشد تا تعهدات مالی خود را در قبال مشتریان تامین کند. سرنوشت بانک «لهمان برادرز» بعداز عدم قبول دولت آمریکا به منظور کمک مالی از این بانک و همچنین ناکارآمد بودن بانک آمریکا و بارکلیز برای نجات مبالغ پیشنهادی از «لهمان برادرز» به نابودی پیوست.
«لهمان برادرز» به موجب فصل یازدهم قانون حمایت از ورشکستی اعلام کرد که ۶۳۹ میلیارد دلار دارایی دارد و ۶۱۹ میلیارد دلار مقروض است. البته این ورشکستگی به عنوان بزرگترین ورشکستگی در تاریخ آمریکا است و منجر به وحشت در سراسر وال استریت شد.
بازارهای مالی بلافاصله بعد از این این خبر ورشکستگی سقوط کردند. ناکامی تاریخی «لهمان برادرز» منجر به پایین کشیدن دیگر موسسات بانکداری و شرکت های وام دهی از قبیل ای آی جی، سیتی گروپ، کانتری واید، مریل لینچ، بر استرنز، واشنگتن میوچال، ایندی مک و دیگران شد.
همچنین بزرگترین بانک های وام دهنده از قبیل جی پی مورگان چیس، بانک آمریکا، دویچه بانک و ولز فارگو متهم به کلاهبرداری و کمک به بزرگترین بحران مالی از زمان «رکود بزرگ» به بعد شدند. این در حالی است که هیچ کدام از مدیران ارشد اجرایی این بانک ها که در آن زمان در راس کار بودند هیچ گاه مسئولیت کارهای خود را قبول نکردند. ناظر صندوق کمک مالی دولت فدرال آمریکا اعلام کرد این نظر که گفته می شود هیچ بانکداری بمنظور ارتکاب جرائم مرتبط با بحران مالی به زندان نرفته یک افسانه است، ضمن اینکه ۳۵ بانکدار محکوم به زندان شده اند.
ناظر دولت فدرال آمریکا در مورد صندوق کمک مالی گفت: بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار از این صندوق در میان بانک هایی که در معرض خطر سقوط به دلیل بحران مالی بودند توزیع شد؛ اما به دلیل کلاهبرداری این بانک ها از نحوه استفاده این اعتبار پرونده آنها در حال پیگرد قانونی است.
۵۹ بانکدار محکوم شده اند که شامل «ادوارد وودارد» مدیر عامل سابق بانک «کامن ولث» در «نورفولک» و دو مدیر عامل در «نوا بانک» در فیلادلفیا هستند. برخی از منتقدین بر این باور هستند که بسیاری از جرائم که نسبتا مبالغ کمی را در نزد بانک های کوچکتر شامل می شد در این پرونده دیده می شود.