موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به صورت رایگان تولید پرورش ماهی در قفس را آموزش می دهد

کدخبر: ۲۴۳۸۴۹
اقتصاد نیوز: معاون موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: بسته دانشی برای تولید پرورش ماهی در قفس در زمینه تحقیق، ترویج و آموزش آماده شده است و افرادی که قصد ورود به این حرفه دارند، می‌توانند از آموزش‌های رایگان ما استفاده کنند.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم؛ رضا سید مرتضایی معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اظهار کرد: 178 میلیون تن تولیدات آبزیان در دنیا تولید می‌شود که 27 میلیون تن آن مربوط به ماهیان  آب شور است که از این رقم فقط 3 میلیون و 700 هزار تن آن مربوط به پرورش ماهی در قفس است اما  براساس برنامه ریزی فائو این رقم تا سال 2025 به 10 میلیون تن می‌رسد.

وی افزود: در کشورما پروش ماهی در قفس سابقه دیرینه 40 ساله دارد و اولین پروش ماهی در قفس را در سد دز انجام دادیم اما بعد از آن تا مدتی دیگر روی این موضوع کار نشد، زیرا در جامعه جهانی این موضوع خیلی پیشرفت نکرده بود. در سال 1372 نیز استان خوزستان پروش ماهی در قفس را دوباره شروع کرد تا اینکه در سال 1392 سازمان شیلات به طور جدی تر وارد این موضوع شد و تکنولوژی تولید این محصول در کشورمان  رشد کرد.

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور  ادامه داد: ایران در دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان  ظرفیت تولید 910 هزار تن ماهی در قفس را دارد که در مقایسه با رقم  تولید کل آبزیان  در کشور( با احتساب صید)  که یک میلیون و 200 هزار تن است، رقم بزرگی به حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: برای افق 1404 برنامه ریزی شده است که 400 هزار تن، ماهی در قفس در کشورمان تولید شود و ما به دنبال افزایش مرحله ای تولید این محصول برای رسیدن به رقم 910 هزار تن هستیم.

مرتضایی گفت: بسته دانشی برای تولید این محصول در زمینه تحقیق، ترویج و آموزش دیده شده است و هرکسی که بخواهد وارد این حرفه شود آموزش های لازم به وی داده می‌شود و می‌تواند به سازمانما مراجعه کند و از خدمات رایگان استفاده کنند. 

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور  با بیان اینکه پرورش ماهی‌های دریایی ارزش افزوده بالایی برای تولیدکننده دارد، گفت: پرورش ماهی در قفس ارزش افزوده بیشتری درمقایسه با پروش ماهی آب شرین که در زمین‌های خاکی تولید می‌شود، دارد و هزینههای نگهداری و تولید آن کمتر است. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر تور و سازه مورد نیاز پروش ماهی در قفس را به همت دانشگاه‌های کشور بومی شده است و در داخل کشورمان تولید می‌شود، این درحالی است که در گذشته این محصولات از کشورهای اروپایی، ترکیه و چین وارد می‌شد.

مرتضایی اظهار کرد: در حال حاضر تولید ماهی در قفس برای تولیدکنندگان حدود 30 درصد سود دارد که انتظار داریم این میزان سود دهی در آینده افزایش یابد به طوری که در کشورهای پیش رو، این سود به 50 تا 60 درصد است .

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید