با تاکتیک تبلیغاتی نمیتوان بازار ارز را کنترل کرد
به گزارش اقتصادنیوز، او در این باره به تجارت فردا توضیح داد: این سادهاندیشی است که تصور کنیم با راهاندازی کمپین و بدون توجه به علتها، مشکلات را میتوان حل کرد. مثلاً موضوع ترافیک تهران را در نظر بگیریم. ما همگی از بابت این مشکل ناراحتیم. یک راهکار برای این مساله آن است که چراغهای راهنمایی رانندگی را از تمام چهارراهها برداریم و اعلام کنیم مقصر تمام این ترافیکها، چراغهای قرمز هستند. درحالی که علت ترافیک، پدیدههای دیگری است و چراغ راهنمایی در این موضوع علامت است و دخالت علّی ندارد. حال اگر به بازار ارز خودمان بازگردیم، میبینیم که قیمت در بازارها نیز علامت است، نه علت.
این کارشناس بانکی افزود: علت نوسانات قیمت در بازارها مسائل دیگری هستند. بیماری که بخواهد تمام دردهای خود را فقط با مسکن و مخدر رفع کند، علامت را که در اینجا درد باشد حذف کرده ولی جان خود را به خطر انداخته است. مثالهایی از این دست بسیار است و اینکه ما با ابزارهای رنگباخته و کماثر به جنگ قیمتها برویم، اثرات مطلوبی در هیچ کمپین و آوردگاهی در پی نخواهد داشت. روشن است که بنیادهای اقتصادی هرجومرج در بازار ارز از جمله تقاضای معاملاتی، احتیاطی، سفتهبازی و نقل و انتقالات حساب سرمایه و در مجموع، ترازپرداختها و متغیرهای اقتصادی از قبیل نقدینگی اعداد خیلی بزرگی هستند که نمیتوان آنها را با تاکتیکهای تبلیغاتی و چند ده میلیون دلار کنترل کرد.
به گفته عزیزی، با حذف علامتها ما خود را دچار انسداد بیشتر خواهیم کرد. در واقع به همه فعالان اقتصادی پیام میدهیم که اینجا نمیتوان به درستی کار کرد. در چنین وضعیتی همه اصطلاحاً دچار کورچشمی و نابینایی میشوند و هیچ عاقلی، چنین فضایی را برای فعالیت اقتصادی برنمیتابد. از اینرو در مجموع ماحصل چنین فضایی آن است که کشور بنیه خود و اعتماد عوامل اقتصادی و جامعه را بیش از پیش از دست میدهد. در مقابل ما چارهای جز پرداختن به ریشههای مشکلاتمان نداریم و چنین برخوردهایی حتی اگر برای مدت کوتاهی اسباب خرسندی ما را فراهم آورد، اما در بلندمدت جز تشدید مشکل دستاوردی نخواهد داشت و هزینههای هنگفتی را بعداً به ما تحمیل خواهد کرد.