بازار سیاه د ر فروش کارت گازوئیل
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، حسین صادقیان بعدازظهر امروز (دوشنبه) در جلسه هماندیشی انجمن جایگاهداران استان با مدیرعامل شرکت پخش فراوردههای نفتی منطقه اصفهان با اشاره به اینکه به دلیل افزایش نرخ ارز متأسفانه قاچاق نفت گاز افزایش یافته است، اظهار کرد: بالارفتن نرخ دلار موجب افزایش کارت فروشی نفت گاز شده است، البته استفاده دوباره از کارت سوخت بخشی از مشکلات مربوط به قاچاق بنزین را حل خواهد کرد، اما باید پیگیر زیرساختها باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از مصیبتهای بزرگ کشور مصرف بالای انرژی است، بهنحویکه جامعه ترمز مصرف خود را فراموش کرده است، ادامه داد: در ایران به ازای هر 10 سال، مصرف سوخت 2 برابر میشود که این آمار در اروپا به ازای هر 50 سال است. ایران پیشتاز مصرف انرژی و سوخت در دنیاست به گونهای که بعد از ونزوئلا بیارزشترین و بیبهاترین قیمت کالا مربوط به نرخ بنزین است.
مدیرعامل شرکت پخش فراوردههای نفتی منطقه اصفهان با تأکید بر ضرورت کیفی سازی جایگاهها برای افزایش درآمد به جای افزایش فروش بنزین اظهار کرد: میانگین مصرف بنزین ایران در 100 کیلومتر 11 لیتر است، اما این میزان در ژاپن و آلمان 2.5 لیتر و در فرانسه 1.9 لیتر است. دلیل مصرف پایین بنزین در کشورهای دیگر مربوط به توسعه زیرساختها بوده که موجب تمایل نداشتن مردم در استفاده از خودروهای شخصی خود شده است.
صادقیان با تأکید بر اینکه دولت در بخش سوخت و به خصوص بنزین طرحهای مختلفی دارد، تصریح کرد: متأسفانه مشکل امروز در مصرف بالای سوخت است. سیستم جایگاهداری برای افزایش درآمد در کشور باید متحول شود؛ در حال حاضر 90 درصد جایگاههای اصفهان در رده ممتاز هستند و طرح درجهبندی جایگاهها موجب احیاء جایگاههای استان شده است.
مدیرعامل شرکت پخش فراوردههای نفتی منطقه اصفهان افزود: مطابق درجهبندی جدید، جایگاههایی که در رده ممتاز قرار دارند به مدت یک سال در این رده باقی میمانند و جایگاههای دیگر نیز چهار ماه فرصت دارند با رفع ایرادات، درجه خود را ارتقا دهند.
وی با تأکید بر اینکه جایگاهها میتوانند با استقلال خود درآمد کسب کنند، گفت: انجمن جایگاهداران اصفهان میتواند با آموزشهای فنی حرفهای اعضای خود مشکلات جایگاهها را در درون خود انجمن رفع کنند.
به گفته صادقیان، انجمن جایگاه داران استان اصفهان باید حوزه مسئولیت خود را افزایش دهد و با اندیشه، ساختارها را تغییر دهند.
وی همچنین در خصوص گلایه جایگاه داران از تبخیر فراوردهها، اظهار کرد: این موضوع بررسیشده و دراینباره خدشهای به مدیریت جایگاهها وارد نمیکنیم و معتقدیم که حدود 70 درصد تبخیر مربوط به خود فرآورده و در جریان توزیع انجام میشود و بههرحال هر ناحیه و جایگاهی وظیفه دارد میزان نشتی خود را اعلام کند.
وی همچنین در خصوص مطالبات جایگاه داران، گفت: شرکت پخش فراوردههای نفتی به دنبال پرداخت مطالبات جایگاه داران و همچنین کرایه حمل سوخت است.