بازار هوش مصنوعی تا سال 2025 به بیشاز 22 میلیارد دلار می رسد
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایلنا، طی این مدت کسب وکارهای مبتنی بر هوشمصنوعی و رباتها بسیاری از بخشها را اشغال میکنند و برخی معتقدند که این فناوری میتواند نقش موثری در افزایش میزان بیکاری در جوامع مختلف داشته باشد.
طی چند سال اخیر با متولد شدن دستیارهای صوتی اپل، گوگل و مایکروسافت، آینده روشنی پیشروی این فناوری قرار گرفت و بعد از آن ساخت و عرضه اسپیکرهای هوشمند نیز افق جدیدی برای این صنعت ایجاد کرد.
اما بدون شک ماجرا به اینجا ختم نخواهد شد و این فناوری به زودی همه حوزهها را احاطه خواهد کرد و شاید به جرات بتوان گفت رشد اقتصادی این صنعت بسیار بیشتر از پیشبینیها خواهد بود و شاید به همین دلیل است که شرکتهای بزرگ فناوری سرمایهگذاریهای زیادی روی این بخش و طراحی و توسعه هوشمصنوعی دارند.
تجربه نیز نشان داده که شهروندان نیز در همین ابتدای کار با این فناوری ارتباط خوبی برقرار کردهاند و آمارهای استفاده از دستیارهای صوتی سیری، کورتانا و یا حتی اسپیکرهوشمند آمازون بر این اداعا شهادت میدهد.
براساس آمارها تنها در سه ماهه دوم سال 2018 حدود 17 میلیون اسپیکر هوشمند توسط چهار کمپانی آمازون، اپل، شیائومی و گوگل به فروش رفتهاند که این عدد نسبت به سهماهه اول سال 2018 رشد 187 درصدی را نشان میدهد.
همانطور که گفته شد هوشمصنوعی در دوران طفولیت خود به سر میبرد و این فناوری بسیار بیشتر از امروز زندگی روزمره انسانها و حتی دیگر جانداران را تحتتاثیر قرار خواهد داد.
اما کشور ما در کجای این فناوری قرار دارد و آیا در سالهای آینده میتوانیم سهمی از این بازار را در اختیار بگیریم؟
امیرحسین چشمه استاد دانشگاه میشیگان آمریکا و توسعهدهنده هوشمصنوعی در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایلنا گفت: ما استعدادها و نخبگان زیادی در این بخش داریم اما متاسفانه تا به امروز نتوانستهایم از آنها استفاده کنیم و به همین دلیل شرکتهای خارجی از این پتانسیل ما استفاده میکنند.
وی افزود: درحال حاضر بسیاری از توسعهدهندگان این فناوری در شرکتهای بزرگی مثل گوگل و مایکروسافت فعالیت میکنند و بخش زیادی از صنعت هوشمصنوعی جهان مدیون توسعهدهندگان ایرانی است.
به گفته چشمه، در بخش رباتیک نیز نگاه قابلاعتمادی به فعالان ایرانی نمیشود و امروز شاهد آن هستیم که درصد بالایی از رباتهای صنعتی از کشورهای دیگر وارد میشوند و این درحالی است که ما محصولات قابل اعتمادی در این زمینه تولید و حتی به کشورهای دیگر صادر کردهایم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید طور دیگری به توانهای داخلی نگاه کرد، گفت : متاسفانه مسئولان و مدیران بخش خصوصی و دولتی نگاه قابل اعتمادی به فعالان و جوانان ایرانی ندارند، در حالی که محصولات ایرانی در بخش رباتیک کیفیت مناسبی نسبت به نمونههای خارجی دارند و از سوی دیگر استفاده از این محصولات میتواند در هزینهها نیز صرفهجویی کند به ویژه در روزهایی که فشارهای تحریمی بیشتر میشود.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان از توسعهدهنگان ایرانی هوشمصنوعی در داخل استفاده کرد؟ گفت: ما در بخش طراحی نرمافزار و ساخت بازیهای رایانهای به رشد قابل توجهی نسبت به سالهای گذشته دست پیدا کردهایم و به خوبی میتوانیم از این ظرفیت برای بکارگیری هوشمصنوعی استفاده کنیم.
چشمه افزود : استفاده از فناوری هوشمصنوعی هنوز در بخش نرمافزار و بازی رایانهای مرسوم نشده است و اگر به توسعهدهندگان ایرانی مجالی داده شود، میتوانند به کمک بازیسازان و طراحان نرمافزارها،حرف زیادی برای گفتن داشته باشند.