امسال صادرات ایران به عراق به 12 میلیارد دلار می رسد
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم؛ داود گودرزی شامگاه سهشنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان مرکزی با اشاره به صادرات 9 ماهه کشور گفت: از مجموع 32 میلیارد دلار صادرات 9 ماهه ایران، 7 میلیارد دلار صادرات به عراق بوده که آمارها بیانگر این است که صادرات به عراق در طی ماهها و سالهای گذشته سیر تصاعدی داشته و تنها موردی بوده که در این سالها به هیچ وجه سیر نزولی نداشتیم.
وی افزود: تصور و ذهنیت به عراق به عنوان یک نگاه موقت نباشد، با وجود بحرانهای مختلف رسیدن به این میزان صادرات بسیار قابل توجه بوده و شاید بازارهای عراق، افغانستان و کشورهایی که حرف برای گفتن داریم در این مدت توانستهاند با ما کمک کنند.
دبیر میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: بازار عراق، بهترین بازار برای ما بوده و سازمان توسعه تجارت هم هدف ایجاد یک مرکز دائمی بازاریابی و صادرات را در عراق دنبال میکرد، خوشبختانه امسال توانستیم این مرکز را ایجاد کنیم و قرار شده که از توانمندی شرکتها و استانها در این مرکز استفاده کنیم.
گودرزی ادامه داد: از دیگر مواردی که قرار شد به عنوان یکی از برنامههای این مرکز دنبال کنیم این است که با توجه به استفاده نکردن کامل از ظرفیت صادرات گل و گیاه کشور به عراق، یک نمایشگاه گل و گیاه اختصاصی را دنبال کنیم.
دبیر میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این که طرف عراقی دوست دارد کالای مورد نظر را لمس کند و در واقع کار کردن به صورت چهره به چهره را مد نظر دارد و خیلی علاقه و تمایل به کار در فضای مجازی ندارد، بنابراین از واحدهای صادرکننده تقاضا داریم که یک مرکز فروش و یک دفتر در بغداد ایجاد کنند.
گودرزی اضافه کرد: سال گذشته نزدیک به 7 میلیارد دلار صادرات به عراق داشتیم که برای امسال رسیدن به 12 میلیارد دلار پیشبینی شده است.
وی افزود: طرفهای عراقی را در تولیدات خود مشارکت دهید به گونهای که بتوان صادرات پایدار ایجاد کنیم.
6 استان سوریه به صورت 100 درصد تخریب شدند
رایزن ایران در سوریه هم در این جلسه با اشاره به فراهم بودن زمینه توسعه صادرات به کشور سوریه گفت: بحران به وجود آمده در سوریه زیرساختهای آن را از بین برد به گونهای که یک تریلیارد دلار هزینه بازسازی آن است، 6 استان سوریه به صورت 100 درصد تخریب شدند و 90 درصد از 60 هزار واحد صنعتی ثبتشده در آن از بین رفته است.
سجادنژاد تصریح کرد: با توجه به از بین رفت زیرساختها و با توجه به سیاست دولت سوریه و این که پول نیست، همه قراردادها به صورت BOT است و سرمایهگذار هزینه و سود خود را برمیدارد و بعد واگذاری را انجام میدهد.
وی ادامه داد: درحال حاضر در دمشق یک پروژه 30 هزار واحدی وجود دارد، رقبای جدی را در بازار سوریه داریم، خیلیها پروژههای متعددی را برای سهم گرفتن از این بازار درنظر گرفتهاند و بیش از یک هزار و 500 شرکت اروپایی در لبنان ثبت و نسبت به گرفتن گرید اقدام کردهاند، بنابراین ثبت شرکت در سوریه بسیار مورد تاکید است.
رایزن ایران در سوریه عنوان کرد: یکی از مشکلات شرکتهای ما بهویژه شرکتهای فنی و مهندسی، توجه نکردن به بخش حقوقی است که باید در هر قراردادی مورد توجه باشد.
سجادنژاد اضافه کرد: به دنبال صفر کردن 4 دزصد تعرفه تجاری بین ایران و سوریه هستیم، 88 قلم کالا خارج از موافقت نامه بوده که به دنبال اضافه کردن آنها به این سایت هستیم، بهترین روش کار کردن در خارج از کشور تشکیل کنسرسیوم است که استان مرکزی در این زمینه میتواند بسیار موفق عمل کند.