رتبه تاسفآور آمار بیکاری در خوزستان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا امید حاجتی در پانزدهمین جلسه کارگروه تخصصی اشتغال خوزستان که شامگاه دوم اسفند ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در بحث برنامه های حمایتی حوزه اشتغال، فکر می کنم ما در حوزه بحث های حمایتی یک خطای استراتژیک مرتکب شده ایم آن هم این است که حمایت ما با محوریت ایجاد اشتغال درحال انجام است یعنی فراموش می کنیم که اشتغال پایدار، اشتغال تولید محور است. تولید پایدار نیز تولیدی بازار محور است.
وی افزود: در استانی مانند خوزستان که ساختارش به شکلی است که مزیت های آن عمدتا در صنایع بزرگ است سرمایه گذاری ها هیچ تناسبی با حوزه اختیارات بانکی در استان ندارد. ما حتی امکان این را نداریم که منابع خودمان را در حوزه مزیت هایمان جهت دهی کنیم تا از طریق مزیت های پایدار در استان بتوانیم به تولید پایدار و نهایتا اشتغال پایدار در وضع موجود برسیم.
حاجتی تصریح کرد: سال ها است این مساله را می گوییم اما هیچ تمرکز زدایی از مرکز صورت نمی گیرد و حتی برعکس نیز عمل می کنند و در برخی حوزه ها شاهد این هستیم که اختیارات کمتر می شوند. انتظار چندانی نباید از مدیران استانی داشته باشید تا بتوانند در راستای برنامه های تولید اشتغال ملی حرکت کنند.
وی عنوان کرد: گفته شد خوزستان از نظر تولید ناخالص دومین استان کشور است. این دوم بودن هیچ تناسبی با وضعیت بیکاری استان ندارد چراکه تمام ماموریت هایی که در استان دنبال می کنیم همه در جهت مشکلات ملی است و کمتر به مشکلات استانی توجه می کنیم. گفته شد اقتصاد ما بیشتر دولتی است این نیز نشان می دهد هر وقت دولت دچار مشکل شده است مشکلات استان به شدت افزایش داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان ادامه داد: طبق آمار رسمی در سال 96 ما رتبه سوم بیکاری کشور را پیدا کردیم. در سال 97 براساس طرح آمارگیری اشتغال فصلی در تابستان رتبه ما رتبه دوم کشور بود. اگر به همین منوال پیش برویم رتبه یکم را کسب می کنیم. نتیجه این مسائل این می شود که ما در آمارهای تحت پوشش بهزیستی رتبه یک کشور و در آمارهای تحت پوشش کمیته امداد رتبه 6 کشور را داریم. نتیجه این می شود که آمار وحشتناک خودکشی در شهرستان های استان بویژه شهرستان هایی که آمار بیکاری بیشتری دارند را در چند ساله اخیر مشاهده کردیم.
حاجتی خاطرنشان کرد: شهرستان های شادگان و مسجدسلیمان جزو شهرستان هایی هستند که بالاترین نرخ بیکاری را دارند. با ابزارهای استانی که در اختیار ما است چندان نمی توانیم مشکلات را حل کنیم. هر وقت نیز می خواهیم سرمایه گذاری کنیم در جایی مجموعه نفت اجازه سرمایه گذاری نمی دهد و می گوید کل اهواز در حوزه نفتی است. همه خوزستانی ها باید از اهواز و خوزستان خارج شوند یا باید امکان سرمایه گذاری به ما داده شود.
وی افزود: در کنار برنامه های روتین کشور برای شهرستان هایی که شرایط ویژه ای دارند و دارای نرخ بیکاری بالای 40 درصد هستند باید برنامه ویژه ای دیده شود. برای مناطق نفت خیز کشور نیز امتیازی از محل منابع نفتی قائل شوید.