دبیرکل اوپک: شیل آمریکا کمک کرد از یک آشفتگی بزرگ انرژی در جهان جلوگیری شود
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم؛ بارکیندو گفت اوپک صنعت نفت جهان را در 2016 با توافق اولیه کاهش تولید نجات داد. طی این توافق، تقریباً 1.8 میلیون بشکه نفت از عرضه جهانی کم شد. وی اضافه کرد که شیل آمریکا به دفع بحران کمک کرد که به کمبود نفت خام با افزایش تقاضا اشاره دارد .
اظهارنظرها در این مورد تا حدی متناقض بودهاند. بارکیندو گفت تصمیمی که اوپک به همراه شرکای غیر عضو اوپک گرفت، واقعا این صنعت را از فروپاشی کامل نجات داد. وی یاد آوری کرد که چگونه قیمت نفت در 2015 به کمتر از 30 دلار در هر بشکه رسیده بود. تمام تحلیلگران صنعت نفت و ناظران کمابیش موافق بودند که توسعه شیل آمریکا اصلی ترین دلیل کاهش قیمت نفت بوده است. کمی مبهم است که شیل چه آشفتگی انرژی را از جهان دفع کرده است .
بارکیندو اضافه کرد که تصمیم اوپک برای کاهش تولید در واقع به تولیدکنندگان آمریکا کمک کرده از رکود پس از سقوط قیمت در 2014 نجات پیدا کنند .
بارکیندو گفت طی این دوره بلند مدت که شاهد 80 درصد سقوط قیمت نفت بودیم، تعادل عرضه و تقاضا بیش از پیش به هم ریخته بود، بیش از 100 شرکت آمریکایی اعلام ورشکستگی کرده بودند که پیامدهای منفی بر صنعت نفت داشت، همه آسیب دیدند .
ولی این اوپک بود که پمپ هایش را تا حداکثر ظرفیت باز کرد و با جریان عرضه نفت آمریکا بالاخره باعث سقوط قیمت نفت شد. این سخنان بارکیندو تا حدی کنایه آمیز است ولی نشان نمیدهد که بارکیندو سعی دارد مانع آمریکا برای تصویب قانون ضد اوپک شود. این اولین بار نیست که کنگره آمریکا به دنبال راهی برای متوقف کردن فعالیت های اوپک می گردد .
در کمال تعجب بارکیندو در این مورد هم حرفی برای گفتن داشت. او گفت که بدون اوپک آمریکا احتمالا یک سازمان دیگر ایجاد میکرد که دقیقا همین کار را انجام دهد. حالا این اظهارات نشان نمی دهد که بارکیندو سعی دارد با آمریکا طرح دوستی بریزد بلکه اشاره می کند در زمان کنترل بازار، عملکرد آمریکا بهتر از اوپک نیست. این سخنان حاکی از این است که اوپک و صنعت نفت آمریکا به یکدیگر نیاز دارند .
بارکیندو تأکید کرد که تولیدکنندگان اوپک و غیر اوپک باید روابطشان را حفظ کنند تا بتوانند تعادل نسبی و شکننده ای را که در بازار ایجاد کرده اند، نگه دارند .