زنگنه: من اطلاعات را لو نمیدهم و آسیب میبینیم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بیژن زنگنه در آئین آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی اندیمشک دلیل حضور خود در این مراسم را ادای دین به مردم اندیمشک عنوان کرد و گفت: من معمولاً به شهرستانها سفر نمیکنم، اما امروز به چند دلیل به اندیمشک آمدم یکی از این دلایل این بود که زمانی که طرح اتیلن غرب را تصویب کردیم یکی از پتروشیمیهایی که در مسیر این خط قرار داشت پتروشیمی اندیمشک بود که به فراموشی سپرده شد.
وی با اشاره به پیگیریهای نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: آقای حسنوند راهاندازی این پتروشیمی را پیگیری کردند و من هم با تأخیر به وجود آمده در عذاب بودم. به همین دلیل حضور یافتم تا این تأخیر جبران شود.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه طرح پتروشیمی اندیمشک یک کار نمایشی نیست، ادامه داد: زمان زیادی صرف شد تا پتروشیمی خلیج فارس را قانع کردیم در اینجا سرمایهگذاری کند و زمانی که این هلدینگ سرمایه گذاری را پذیرفت خیال من راحت شد و قرار شد بیشترین نیروها را از مردم بومی به کار بگیرند.
صنعت نفت، نوک حمله آمریکا به جمهوری اسلامی است
زنگنه در ادامه با تاکید بر اینکه امروز نوک حمله آمریکا به جمهوری اسلامی صنعت نفت است، اظهار کرد: آمریکاییها میخواهند دو چیز را از کار بیندازند. نخست آنکه باعث شوند یا ایران نفت خود را نفروشد یا از میزان صادرات نفت ایران کاسته شود و دوم آنکه کاری کنند تا نتوانیم پول نفت را جابهجا کنیم، اما آنها با مقاومت ملت نتوانستند موفق شوند.
وی افزود: این مساله مهم است که مردم بدانند در این برهه زمانی بالاترین تحریمها متوجه ما است. من از سال ۱۳۶۲ وزیر بودم و شاهدم هیچ زمانی فشار بر صنعت نفت به اندازه الان نبود.
زنگنه تاکید کرد: ما در حال حاضر با یک جنگ تمامعیار درگیر هستیم که تفاوت آن با سایر جنگها این است که کشته و زخمی ندارد. من همه بمبارانها را تجربه کردهام، اما فشاری که الان وجود دارد شدیدتر است تا ما را خفه کند، اما نتوانستند و با حضور رهبری و مقاومت ملت و دولت نخواهند توانست.
اجرای ۶.۵ میلیارد دلار طرح در صنعت نفت
وی در ادامه از اجرای ۶.۵ میلیارد دلار طرح در صنعت نفت خبر داد و گفت: در این شرایط ۶.۵ میلیارد دلار طرح در صنعت نفت را اجرا میکنیم که همه منابع مالی آن و همچنین اصل تجهیزات آن از داخل کشور تأمین میشود. هدف من هم تولید نفت و هم اشتغالزایی بوده است.
به گفته وزیر نفت نزدیک ۶.۵ میلیارد برای عمران مناطق نفتی صرف خواهد شد که نزدیک به پنج میلیارد دلار آن متعلق به خوزستان است.
برای هر آجری که روی آجر گذاشته میشود خون جگر خورده شده
زنگنه با تاکید بر اینکه ما ایستادهایم و مقاومت میکنیم، ادامه داد: در حال حاضر نزدیک ۹۵ درصد جمعیت ایران از گاز استفاده میکنند. آیا مردم امسال متوجه شدند که زمستان چهطور آمد و رفت؟
وی افزود: امسال نزدیک به ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز بیشتر نسبت به سال گذشته استفاده شد. هر آجری که روی آجر گذاشته میشود خون جگر خورده شده است.
پتروشیمی ایران در آستانه یک تحول بزرگ است
وزیر نفت با بیان اینکه پتروشیمی ایران در آستانه یک تحول بزرگ قرار دارد، اظهار کرد: سال آینده بیش از نیاز کشور خوراک تولید میشود. کل تولید پتروشیمی در حال حاضر ۲۰ میلیارد دلار ظرفیت و ۳۰ میلیون تن است که این میزان ظرف دو سال با اتمام طرحهای نیمهتمام به ۴۵ میلیون تن محصول خالص برای عرضه به بازار میرسد.
من آسیب میبینم اما ملت ایران نه
زنگنه در ادامه با اشاره به انتقاداتی مبنی بر اینکه اطلاعاتی از سوی وزارت نفت منتشر نمیشود، اظهار کرد: من نمیتوانم بگویم چهطور تحریمها را دور میزنیم، زیرا به ضرر ملت است. یکسری میگویند شما کار نمیکنید، اما ما نقشهها را افشا نمیکنیم. امروز من آسیب میبینم اما ملت سرفراز میمانند. ما شبانهروز کار میکنیم و در حال توسعه صنعت نفت هستیم. حتی سرمایهگذار خارجی هم میآوریم اما اعلام نمیکنیم.
وی ادامه داد: ما هیچ اطلاعی نمیدهیم، زیرا دشمن علیه ما استفاده میکند. این موضوع به من فشار میآورد، اما باید تحمل کنم. این وظیفه من است؛ خانواده شهدا یک عمر تحمل کردند. ما هم چند وقتی تحمل میکنیم.
وزیر نفت از راهاندازی یک قطب جدید پتروشیمی خبر داد و افزود: یک طرف این قطب اندیمشک و در طرف دیگر لرستان و ایلام قرار دارند. در این محدوده صدها پتروشیمی پاییندستی میتواند ایجاد شود.
جمعآوری گازهای همراه تا پایان دولت
زنگنه با تاکید بر اینکه گازهای همراه تا پایان دولت جمعآوری خواهند شد، اظهار کرد: یکی از نکاتی که رهبری از وزارت نفت خواستند جمعآوری گازهای همراه بود. انگار طلا سوزانده میشود.
به گفته وی، میزان تولید نفت در غرب کارون در سال ۱۳۹۲، ۷۰ هزار بشکه بود که این میزان در حال حاضر ۳۰۰ هزار بشکه است و به زودی به ۱۵۰ هزار بشکه در روز میرسد. همچنین میزان تولید از میدان آذر از ۳۰ هزار بشکه به ۶۰ هزار بشکه تا پایان سال ۱۳۹۸ خواهد رسید.