متهمان بهم ریختن اقتصاد جهان مشخص شدند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در آوریل ۵۹ سنت یا یک درصد کاهش یافت و در ۵۶.۰۷ دلار در هر بشکه بسته شد، در حالی که اوایل معاملات تا مرز ۵۴.۵۲ دلار عقب نشسته بود. شاخص قیمت نفت آمریکا برای کل هفته ۰.۵ درصد افزایش ثبت کرد.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در مه ۵۶ سنت یا ۰.۸ درصد کاهش یافت و در ۶۵.۷۴ دلار در هر بشکه بسته شد، اما برای کل هفته یک درصد افزایش داشت.
سقوط آزاد بازارهای مالی
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بورسهای جهانی که تحت تأثیر کاهش رشد اقتصادی چین و بسته جدید بانک مرکزی اروپا در مسیر نزولی قرار داشتند پس از انتشار آمار اشتغالزایی ضعیف اقتصاد آمریکا دچار ضربه جدیدی شدند .
با انتشار این آمار، بازارهای سهام آمریکا روز جمعه کاهش یافته و ریسکگریزی سرمایهگذاران را تشدید کردند، همچنین پس از انتشار گزارش آمار کاهش صادرات ، بازارهای سهام آسیا همچنین شاهد افت چشمگیر بودند.
در آخرین دور از معاملات هفتگی بورسهای آسیایی، شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با ۱.۹ درصد کاهش به ۲۸ هزار و ۲۲۸.۴۲ واحد رسید و شاخص "شانگهای کامپوزیت" با سقوط ۴.۴ درصدی در سطح ۲۹۶۹.۸۶ واحدی بسته شد. در ژاپن نیز شاخص "نیک کی ۲۲۵" با ریزش ۲ درصدی و رسیدن به سطح ۲۱ هزار و ۲۵.۵۶ واحدی به کار خود خاتمه داد.
بورسهای اروپایی نیز که روز گذشته تحت تأثیر ثابت نگه داشتن نرخ بهره و بسته محرک جدید بانک مرکزی اروپا کاهش شدیدی یافته بودند امروز نیز در مسیر نزولی گام برداشتند به گونهای که در لندن شاخص "فوتسی ۱۰۰" با ۰.۷ درصد کاهش به ۷۱۰۴.۳۱ واحد رسید، در فرانکفورت آلمان شاخص "دکس" با ۰.۵ درصد کاهش در سطح ۱۱ هزار و ۴۵۷.۸۴ واحدی بسته شد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس فرانسه با ۰.۷ درصد کاهش تا سطح ۵۲۳۱.۲۲ واحد پایین آمد.
شاخص "استوکس ۶۰۰" که در بر دارنده نماد ۶۰۰ شرکت بزرگ اروپایی است نیز ۰.۸ درصد پایینتر آمد و در سطح ۳۲۸۳.۶۰ واحد بسته شد. میشائل هیوسون، تحلیلگر مؤسسه " سی ام سی مارکتس" گفت: به نظر میرسد روند رو به رشد بازارهای سهام در ماه گذشته از نفس افتاده باشد چرا که خروجیهای اقتصادی از چیزی که قبلاً تصورش میشد ضعیفتر هستند.
بورس وال استریت آمریکا نیز اگرچه با زیان اندکی بسته شد اما از روند نزولی در امان نماند: شاخص "داو جونز" با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۵ هزار و ۴۵۰.۲۴ واحد رسید و شاخصهای " اس اند پی ۵۰۰" و "نزدک کامپوزیت" با افت مشابه ۰.۲ درصدی به ترتیب در سطح ۲۷۴۳.۰۵ واحدی و ۷۴۰۸.۱۴ واحدی بسته شدند.
وضعیت ارزش ارزهای مختلف
اثرات این مساله فقط منتهی به بازارهای مالی و … نشد بلکه پس از چندین روز صعود متوالی و رسیدن به قله دو ماهه، با انتشار این آمار، سرانجام ارزش دلار کاهش یافت.
به گزارش مارکت واچ، دلار که در روزهای اخیر نهایت استفاده را از تضعیف یورو برده و خود را به قله دو ماهه رسانده بود، به دنبال انتشار آمار اشتغالزایی ضعیفتر از حد انتظار اقتصاد آمریکا نزولی شد و شاخص دلار که نرخ برابری آن در برابر سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد با ۰.۲۴ درصد کاهش به ۹۷.۳۱۸ واحد رسید.
هر یورو به ازای ۱.۱۲۴۳ دلار مبادله شد تا از کانال ۱.۱۱ دلاری که در معاملات پنج شنبه به ثبت رسیده بود عقب نشینی کند. ویم تین، مدیر بخش ارزی مؤسسه "براون برادرز هریمان" گفت: همان طور که انتظارش میرفت، رویکرد بانک مرکزی اروپا باعث شد یورو در ضعیفترین سطح دو سال اخیر خود قرار گیرد با این حال اقتصاد آمریکا نیز مشکلات خودش را دارد.
در انگلیس پس از آن که ترزا می، نخست وزیر انگلیس به نمایندگان مجلس این کشور هشدار داد در صورت تداوم مخالفتشان با برنامه پیشنهادی دولت برای خروج از اتحادیه اروپا ممکن است برگزیت اتفاق نیافتد، هر پوند با ۰.۰۵ درصد کاهش به ازای ۱.۳۰۱۵ دلار مبادله شد.
از طرف دیگر علیرغم مشخص شدن این که صادرات چین به کشورهای جهان در ماه گذشته حدود ۲۱ درصد کاهش یافته است، ارزش یوان در برابر دلار ۰.۱ درصد تقویت شد و هر دلار به ازای ۶.۷۲۱۳ یوان مبادله شد.
در برابر سایر ارزها، هر دلار آمریکا به ازای ۷۰ روپیه هند، ۱.۴۱۹۰ دلار استرالیا، ۱.۳۴۱۶ دلار کانادا، ۱.۳۵۸۳ دلار سنگاپور، ۱.۰۰۷۹ فرانک سوئیس، ۴.۰۸۷۶ رینگت مالزی و ۱۱۱.۱۶۲۲ ین ژاپن مبادله شد.
وضعیت بازار طلا
پس از انتشار آمارهای ناامید کننده از بازار کار آمریکا که موجب افزایش نگرانی ها در مورد کند شدن رشد اقتصاد جهانی و کاهش ارزش دلار و اشتهای ریسک پذیری شده است، قیمت طلا روز جمعه با رشدی یک درصدی به بالاترین رقم یک هفته گذشته رسید.
وضعیت در بازار طلای جهانی کمی متفاوت بود به طوری که به گزارش رویترز؛ قیمت هر اونس طلا در پایان معاملات روز جمعه با ۰.۹۹ درصد افزایش به ۱۲۹۸ دلار و ۳۰ سنت رسید و رشد هفتگی ۰.۴ درصدی را به ثبت رساند.
قیمت هر اونس طلا در پایان معاملات دیروز با ۰.۹۹ درصد افزایش به ۱۲۹۸ دلار و ۳۰ سنت رسید و رشد هفتگی ۰.۴ درصدی را به ثبت رساند. قیمت فلز زرد روز پنجشنبه تا رقم ۱۲۸۰ دلار و ۹۱ ست پایین آمده بود. قیمت طلای آمریکا نیز در پایان معاملات روز جمعه با ۱.۰۳ درصد افزایش به ۱۲۹۹ دلار و ۳۰ سنت رسید.
جیم ویکوف، تحلیلگر ارشد موسسه کیتکو متالز گفت: «آمارهای غیرمنتظره و ضعیفی از بازار کار آمریکا منتشر شده که موجب تضعیف ارزش دلار و بازارهای بورس آمریکا شده است. این مسئله تاثیر مثبتی بر قیمت طلا داشته است...افت شاخص دلار بر قیمت طلا تاثیرگذار است.»
ارزان تر شدن دلار در برابر سایر ارزها موجب می شود دارندگان سایر ارزها راحت تر بتوانند طلا بخرند.
با توجه به این موارد و نوسانات شدید قیمت در بازارهای مختلف جهانی به نظر می رسد وضعیت آمریکا و چین سبب شده اقتصاد جهان برهم بریزد.