آخرین آمار از خسارت سیل / سیلاب چه تعداد خانه را در کشور تخریب کرد؟

کدخبر: ۲۷۶۹۳۰
اقتصاد نیوز: طبق آخرین آمار از مناطقی که شرایط محیطی اجازه بررسی را می‌دهد، سیل تاکنون به ۱۱۰ هزار واحد مسکونی در استان‌های درگیر، خسارت زده است.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مناطق سیل‌زده که شرایط محیطی اجازه می‌داد ارزیابی خسارات را انجام داده است. در بارندگی‌های امسال ۱۲ استان تحت تأثیر سیل قرار گرفته‌اند و تا کنون به ۱۱۰ هزار واحد مسکونی در استان‌های گلستان، مازندران و لرستان خسارت وارد شده است. ۴۰ هزار واحد از این تعداد نیاز به نوسازی دارد و ۷۰ هزار واحد تعمیراتی است. البته این آمار فعلاً برای مناطقی است که شرایط محیطی اجازه ارزیابی را می‌دهد. هنوز با توجه به این‌که در خوزستان آب‌گرفتگی وجود دارد حتی یک واحد هم ارزیابی نشده و کارشناسان منتظر هستند تا شدت آب‌گرفتگی کاهش پیدا کند. در بخش‌هایی از آق‌قلا، گمیشان و خوزستان هنوز بررسی انجام نشده است.

جزئیات پرداخت وام و کمک بلاعوض به سیل‌زدگان

مجید جودی، مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن با بیان این‌که از روز شنبه پرداخت کمک بلاعوض در استان لرستان آغاز شده است گفت: طبق مصوبه دولت برای واحدهای احداثی شهری ۵۰ میلیون تومان وام و ۱۲ میلیون تومان کمک بلاعوض تعیین شده است. برای واحدهای روستایی نیز ۴۰ میلیون تومان وام و ۱۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت می‌شود. هم‌چنین واحدهای تعمیری شهری و روستایی ۱۵ میلیون تومان وام و پنج میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت خواهند کرد. برای اسباب اثاثیه سیل‌زدگان هم ۱۵ میلیون تومان وام و پنج میلیون تومان بلاعوض در نظر گرفته شده است.

واریز «کمک هزینه معیشت» به حساب سیل‌زدگان

روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین رئیس سازمان بهزیستی کشور از شناسایی و واریز کمک هزینه معیشت به حساب ۱۵ هزار و ۵۰۰ خانواده جدید در مناطق سیل زده خبر داد. وحید قبادی دانا با اشاره به اینکه مددجویان مذکور می‌توانند همین امروز این مبلغ را برداشت کنند ادامه داد: در مرحله نخست نیز ۱۳ هزار و ۵۰۰ خانواده از مددجویان بهزیستی مناطق سیل زده شناسایی شده بودند. همچنین افرادی که مددجوی سازمان بهزیستی هستند اما این رقم را دریافت نکردند می‌توانند به ادارات بهزیستی شهرستان‌ها و شهرهای سیل زده یا به مددکاران مربوطه مراجعه کنند. جزئیات بیشتر را این‌جا مشاهده کنید.

آمادگی کامل بنیاد مسکن برای آغاز عملیات اجرایی

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن نیز که به آق‌قلا رفته است اظهار کرد: بنیاد مسکن برای آغاز عملیات ساختمانی واحدهای خسارت دیده آمادگی کامل دارد. کمک‌های بلاعوض و تسهیلات بانکی آماده پرداخت است. عزیزاله مهدیان البته اظهار کرد: از آنجایی که آغاز عملیات ساختمانی منوط به استعلام از بیمه و در نهایت بازدید بیمه‌ها از واحدهای خسارت دیده است، این امر موجب اختلال در کار بنیاد و شروع بازسازی شده است.

۳۵ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی لرستان دچار خسارت شدند

رئیس بنیاد مسکن هم روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین ماه خبر داد: ۳۵ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی لرستان دچار خسارت شدند. علیرضا تابش هم‌چنین با تأکید بر اینکه سکونت‌گاه‌ها باید بازسازی شوند و ایمنی لازم در آن‌ها لحاظ شود، افزود: قراردادی با دانشگاه تهران داریم تا با نظارت عالی نظارت بر همه فعالیت‌های ما در لرستان را بر عهده بگیرند و با دانشکده‌های فنی و زمین‌شناسی صحبت شد و ظرف دو تا سه روز آینده هشت نفر از رؤسا و اساتید دانشگاه تهران به لرستان می‌آیند.

وزیر راه: ایمن‌سازی و باز نگه‌داشتن راه‌ها نخستین اولویت گروه‌های امدادی در سیلاب‌ها بود

هم‌چنین محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی ۲۰ فروردین‌ماه در بازدید از جاده کوهرنگ دیمه، با اشاره به اینکه بیشترین حجم بارش در کشور مربوط به ایستگاه کوهرنگ بوده است، اظهار کرد: در پی این بارش‌ها زمین سیراب شده و پس از شستن برف‌ها، رواناب‌ها حرکت کرده و طبیعتاً جاده‌ها و پل‌ها نخستین مکان‌هایی هستند که آسیب می‌بینند. وی افزود: ایمن‌سازی و باز نگه‌داشتن راه‌ها نخستین اولویت گروه‌های امدادی در سیلاب‌ها بوده است.

اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون در لرستان بیش از ۴۰۰ دستگاه ماشین‌آلات از وزارت راه و شهرسازی و ۱۴۰ دستگاه از بنیاد مسکن در حال بازگشایی و بازسازی راه‌های تخریب شده، هستند.

سیل ۷۷ کشته و بیش از ۱۰۰۰ مصدوم بر جای گذاشته است

رئیس اورژانس کشور با اشاره به اعلام آماده باش وزیر بهداشت در ۲۵ اسفند ماه به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور مبنی بر پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در خصوص وقوع سیل گفت: تا کنون در مناطق سیل زده کشور ۱۰۷۶ نفر مصدوم شدند و ۷۷ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته پیرحسین کولیوند، انتقال بیش از ۵۰۰ مادر باردار به مناطق امن، اعزام بیماری دیالیزی به سایر مراکز درمانی در استان‌های سیل زده، تهیه داروی بیماران خاص و توزیع رایگان، انجام ویزیت رایگان بیماران و افراد آسیب دیده در اردوگاه‌های اسکان اضطراری، حضور تیم‌های بهداشت محیط و سلامت روان در اردوگاه‌های اسکان اضطراری، مراجعه بیش از ۶۵۰ هزار نفر به مراکز درمانی، درمانگاه و بیمارستان‌های صحرایی و بستری شدن ۱۲۰ هزار نفر در مراکز درمانی استان‌های سیل زده را از مهمترین اقدامات وزارت بهداشت است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید