شاخص بورس به قله نخست پیش بینی ها رسید
وی با بیان اینکه تغییر در سمت و سوی صنایع و فراهم شدن یک شرایط مساعد برای سهامداران زمینه ایجاد نوسان سینوسی در بازار را فراهم کرد، افزود: شناسایی سود، زمینه ساز تغییر مسیر سرمایه گذاران برای خرید سهام بود؛ حجم زیادی از سرمایه ها جذب صنایعی همچون خودور و بانکی ها شد و صف خرید زیادی را در بازار هفته گذشته تجربه کردند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، صنایع غذایی، معدنی، دارویی، کشاورزی از جمله سهم هایی بودند که هفته گذشته اقبال بر آنها زیاد بود و فعالان قدیمی بازار تمرکز زیادی را بر روی آنها داشتند.
** آهنگ رشد شاخص بورس آرام می شود
وی پیش بینی خود از روند بازار در هفته جاری را اینگونه بیان کرد: با توجه به اینکه در آستانه ورود به ایام ماه مبارک رمضان هستیم، تا حدودی از آهنگ رشد بازار کاسته می شود.
رمضان معتقد است، اکنون شاخص به حدی رسیده که نمی توان دیگر در انتظار تکرار روند بازار همانند روزهای گذشته باشیم که رشد 4 یا 5 هزار واحدی را به صورت روزانه تجربه کند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: آهنگ رشد بازار از این به بعد منطقی تر و رو به مثبت است؛ همچنین معاملات به طور حتم بیشتر به سمت سهام های ریشه ای در حرکت خواهد بود.
**سرمایه گذاران تمایلی به ورود بازار طلا و ارز ندارند
این کارشناس بازار سرمایه با اعلام اینکه براساس پیش بینی های صورت گرفته تا پایان فصل مجامع، سرمایه گذاران تمایلی به خروج از بازار سهام و ورود به دیگر بازارها را ندارند، گفت: بازارهای موازی مانند طلا و ارز اکنون اشباع شده و دیگر سرمایه گذاران تمایلی برای ورود به این بازارها ندارند.
وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه برخلاف دیگر بازارهای مالی، کامل و از یک شفافیت و معقولیتی برخوردار است، افزود: ورود و خروج به بورس نسبت به دیگر بازارها راحت تر است که دلیل آن، بالا بودن میزان نقدشوندگی در این بازار است.
** جذب سرمایه های سرگردان به بورس
رمضان افزود: در صورت کوتاهتر شدن زمان توقف نمادها و نیز اطلاع رسانی دقیق مدیران شرکت ها به سهامداران، به طور حتم میزان نقدشوندگی با افزایش همراه می شود و این موضوع کمکی در راستای جذب سرمایه های سرگردان به سمت بازار سرمایه خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: به رغم اینکه شاخص کل در تمامی روزهای هفته گذشته مثبت بود، روز یکشنبه و سه شنبه اکثر سهم ها مانند سیمانی ها، بانکی ها و خودرویی ها روند منفی را در پیش گرفتند.
وی اظهار داشت: از روز چهارشنبه روند بازار دوباره مثبت و به مسیر افزایشی خود بازگشت که به نظر می رسد بازار در هفته جاری هم به همین روند ادامه دهد.
رمضان با تاکید بر اینکه از این به بعد شاخص بورس به صورت پلکانی در حرکت خواهد بود، افزود: بازار در حال تطبیق خود با نرخ دلار جدید است؛ اکنون شاخص با رقم 220 هزار واحد با چارچوب فعلی بازار و نیز قیمت ارز و نفت مناسب است.
بورس، اقیانوسی با عمق یک سانتی متر
رمضان با بیان اینکه بازار سرمایه در سال 98 از چارچوب قیمتی خود خارج می شود، گفت: همیشه اعلام کرده ایم که بازار سرمایه، اقیانوسی به عمق یک سانتی متر است که عمق این بازار در سال جدید بیشتر می شود و مردم بیشتر تمایل به سرمایه گذاری در این بازار پیدا می کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان با بیان اینکه بورس می تواند به عنوان یکی از بازارهای مهم در کشور مطرح شود، گفت: هر چقدر بازار سرمایه مورد تقویت قرار گیرد کنترل نقدینگی و تورم در کشور آسانتر خواهد شد که امیدواریم دولتمردان کشور توجه خود را نسبت به رشد این بازار معطوف کنند.
** تلاش بازار سرمایه برای جبران عقب ماندگی ها
در ادامه «سلمان نصیرزاده» کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بازار در هفته ای که گذشت تحت تاثیرجریان پول بود که به عنوان یکی از عوامل مهم حفظ روند مثبت بازار محسوب می شود.
وی ادامه داد: گزارش 12 ماهه شرکت ها و نیز عملکرد فروردین ماه آنها نشان دهنده قرار گرفتن بازار در شرایط مطلوب و مساعد است.
نصیرزاده افزود: آنچه که مهم است تلاش بازار سهام برای جبران عقب ماندگی های خود نسبت به سایر بازارهای مالی مانند ارز و سکه است.
** تاخیر زمانی در رشد شاخص بورس
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در طول یک سال گذشته بازار سکه بیش از 200 درصد، بازار ارز 190 درصد و بورس 120 درصد بازدهی را ثبت کرد، گفت: طبق بررسی های صورت گرفته بازار سرمایه با یک تاخیر زمانی نسبت به بازار ارز حرکت خود را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه با توجه به وجود فضای تورمی و نیز شرایط حاکم در اکثر بازارهای مالی، بورس می تواند یه عنوان یک بازار پیشرو در سال 98 باشد، گفت: بحث ریسک های سیاسی مانند تشدید تحریم ها و اثرات جانبی آن بر کاهش فروش نفت و معافیت ها از جمله فاکتورهایی است که می تواند زمینه بهم ریختگی بازار را فراهم کند.
نصیرزاده اظهار داشت: ورود ریسک مازاد ناشی از تشدید فضای تحریمی به بازار باعث ایجاد یک اثر تورمی بر بازار می شود که از لحاظ اقتصادی می توان این اتفاق را در بازار سرمایه به عنوان عاملی مثبت تلقی کرد در حالی که به لحاظ اجتماعی نکته بسیار منفی است.
** اولویت بورس نسبت به سایر بازارها
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سهام نسبت به سایر بازارها مثبت است، اظهار داشت: رشد تورم در کشور باعث افزایش قیمت ها در بازار ارز می شود که به مراتب شاخص بورس تحت تاثیر تورم و نرخ ارز رشد بیشتری را تجربه می کند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، هفته گذشته شرکت های دارایی محور و گروه هایی مانند سیمان، انبوه سازی و خودرو که از بازار داخلی برخوردارند با اقبال سهامداران مواجه شد و توجه بیشتری به آنها صورت گرفت.
نصیرزاده گفت: در سال 98 علاوه بر شرکت های صادرات محور که تحت تاثیر کاهش نرخ ارز قرار می گیرند، گروه هایی مانند دارویی و غذایی تحت تاثیر تورم، نرخ ارز و افزایش قیمت محصولات با رشد همراه می شوند.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است که در هفته گذشته این دسته از صنایع در امتداد هفته های گذشته مورد توجه بودند و به نظر می رسد در هفته جاری هم این روند ادامه دار باشد.
نصیرزاده گفت: روند مثبت بازار همراه با نقدینگی های پرقدرت احتمال کاهش قدرت رشد بازار و نیز تجربه اصلاحی را فراهم می کند تا از این طریق زمینه ایجاد رشد جدید در بازار فراهم شود.
** ریزش بازار در هفته جاری
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است که احتمال اصلاح و نیز ریزش بازار طی چند روز آینده وجود دارد که این ریزش در مسیر رشد ارزش بازار و تنفسی برای شاخص است تا بتواند با حرکت و نقدینگی جدیدتر فعالیت خود را آغاز کند.
وی با بیان اینکه با توجه به موئلفه های موجود به نظر می رسد که می توان نسبت به رشد بازار امیدوار بود، گفت: از اسفند ماه تاکنون بسیاری از شرکت ها با بازدهی بیش از 50 درصدی همراه بودند.
نصیرزاده پیش بینی خود از صنایع برتر در هفته جاری را اینگونه بیان کرد: برای هفته جاری گروه خودرو، فلزات اساسی، کانه های فلزی و پتروشیمی با اقبال بیشتری نسبت به سایر صنایع مواجهند و حرکت بازار را این گروه ها پیش خواهند برد.
** رشد شاخص ادامه دار است
«محمد علی زاده آرانی» کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هیجان برای خرید سهام در بازار سرمایه هفته گذشته زیاد و مورد استقبال سرمایه گذاران قرار گرفته بود.
به گفته وی، شاخص بورس در هفته منتهی به 11 اردیبهشت ماه نزدیک به 17 هزار واحد نسبت به ابتدای هفته رشد داشت.
علی زاده آرانی با اعلام اینکه امکان استراحت شاخص وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه عدم انتشار گزارش های حسابرسی شده شرکت ها و نیز اطلاعیه آنها در سامانه کدال رشد شاخص ادامه دار خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار از پویایی و استقبال سهامداران برخوردار شده است، افزود: شواهد و قرائن از گزاش های حسابرسی شده نشان دهنده رشد سهام شرکت ها و همچنین افزایش سوددهی و بازده شرکت ها نسبت به دوره قبل بوده است.
** احتمال رشد شاخص تا 260 هزار واحد
وی روند بازار را مورد پیش بینی قرار داد و گفت: نمودارهای ترسیم شده از شاخص نشان می دهد که شاخص حداقل تا 260 هزار واحد رشد می کند که ممکن در این مدت شاخص در برهه ای از زمان استراحت و از آن رشد هیجانی کاسته شود اما برآیند این است که اگر تمام شرایط سیاسی و اقتصادی به قوت خود باقی بماند شاخص تا 260-270 هزار واحد افزایش خواهد یافت.
علی زاده آرانی با تاکید بر اینکه طی یک ماه گذشته صنایع سیمانی لیدری بازار را برعهده داشتند، افزود: در هفته جاری ممکن است صنعت خودرو از جمله صنایعی باشد که به عنوان صنایع پیشرو در بورس باشد و سهام آن با رشد خوبی همراه خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان افزود: صنایعی که در طول این مدت از رشد و بازده کمتری نسبت به صنایع برخوردار باشند سهامداران به سمت آن صنایع می روند و آنها را به عنوان لیدری بازار قبول می کنند.