بوئینگ ۷۳۷ مکس۸ را نمیخواهیم!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، از آنجایی که دو فروند هواپیمای مدل بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ در چند ماه اخیر بدون هیچ دلیل معلوم و مشخصی سقوط کرده و تمامی سرنشینان آن نیز کشته شده و از بین رفتهاند، بسیاری از کشورها و ایرلاینهای جهان پرواز و فعالیت این مدل خاص از هواپیما را ممنوع اعلام کرده و یا به حالت تعلیق درآوردهاند.
بدین ترتیب در بسیاری از کشورها نظیر اتحادیه اروپا، آمریکا، چین، سنگاپور و اندونزی پرواز و ادامه فعالیت این هواپیما را تا اطلاع ثانوی متوقف و ممنوع اعلام کردهاند. نتایج آخرین بررسیهای انجام شده توسط سازمان فدرال هوانوردی آمریکا که با همکاری جمعی از متخصصین شرکت هواپیماسازی بوئینگ نشان داد که سیستم جدیدی که از سنسورهای پیشرفته در نوک دماغه جت بهکار برده شده، موجب سقوط آن شده است. این بدان معناست که سنسورهای موجود در دماغه هواپیما احتمالاً به دلیل مشکلات نرمافزاری اطلاعات نادرستی به سیستم مرکزی هواپیما مخابره کرده و این بدان معناست حتی در زمانی که خلبان کنترل و هدایت هواپیما را بر روی اتو پایلوت (هدایت خودکار و اتوماتیک) میگذارد، این سنسورهای موجود در سیستم جدید، سر هواپیما را به سمت پایین میکشانند و این امر موجب میشود کنترل جت برای خلبان دشوار شود و به سرعت سقوط کند. همین امر موجب شد که اندونزی سفارش این نوع از هواپیما از شرکت بوئینگ را لغو کند و از مسئولان و مدیران آن درخواست بررسی دقیق و تحقیقات ویژه کند تا این غول هواپیماسازی از تکرار چنین حوادث ناگواری جلوگیری به عمل بیاورد.
حالا به تازگی آری آشکارا، مدیر ارشد ایرلاین گرودا ایندونزیا (Garuda Indonesia) اعلام کرده است که این شرکت قصد دارد با مذاکراتی با شرکت سازنده یعنی بوئینگ، هواپیماهای ۷۳۷ مکس ۸ را با هواپیماهای دیگری همچون ۷۳۷ مکس ۱۰ و همچنین ۷۸۷ دریم لاینر جایگزین کند تا بدین ترتیب بتواند از نگرانیهای ایمنی در خصوص بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ بکاهد و خطرات احتمالی برای پرواز و ادامه فعالیت آن در خطوط هوایی ایرلاین خود را به حداقل برساند.
بر اساس گزارشی که در وب سایت international flight network آمده است ، شرکت هواپیمایی ویرجین استرالیا نیز پیشتر اعلام کرده بود که تصمیم گرفته است تعداد سفارشات بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ را لغو کرده و آن را با نسخه مکس ۱۰ بوئینگ جایگزین کند.
لازم به ذکر است که بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ از زمان دومین سقوط و سانحه مرگبارش در تقریباً تمامی کشورهای جهان زمین گیر شده و اجازه پرواز و فعالیت در خطوط هوایی را ندارد و قرار است تا زمانی که نتایج دقیق بررسی و تحقیقات ویژه در این خصوص منتشر شود، در حالت تعلیق باقی بماند.