توقف شناور ایرانی در آب های کویت + جزئیات
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرنگار مهر، حسین زارعی امروز در نشستی خبری درباره شناور جرثقیل دار توقیف شده در بندر شعیبیه کویت گفت: در اوایل سال گذشته شناور جرثقیل دار متعلق به این شرکت که توان بلندکردن محموله تا ۲۵۰۰ تن و با ارتفاع ۵۰۰ متر را دارد، برای انجام عملیات پل سازی به یکی از بنادر کویت اعزام شد.
وی افزود: ۶ ماه از فعالیت این شناور که به شرکت بهره بردار کویتی داده شده بود گذشت و ماموریت این شناور به همراه شناور یدک کش این بارج به اتمام رسید و مهرماه سال گذشته پس از دریافت مجوز خروج از بندر شعیبیه کویت به قصد بازگشت به ایران وارد آبهای بین المللی شد.
مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه ادامه داد: اما دو شناور امنیتی کویتی این شناور ایرانی را با زور به آب های کویت بازگرداندند و تاکنون هیچ سند یا دستورالعمل و یا حکمی از سوی محاکم قضایی کویت مبنی بر تخلف این شناور به ما داده نشده است.
زارعی یادآور شد: برخی اخبار رسیده حاکی از این است که بهره بردار آن مشکلات حقوقی داشته است و از شناور ایرانی شکایت کرده است. برخی دیگر گفته اند علت توقف آن تغییر پرچم شناور ایرانی از پرچم ایران به پرچم کشوری دیگر بوده است که هیچکدام از اینها صحیح نیست.
وی گفت: در طول یک سال گذشته نه اجازه ورود وکلا یا نیروهای تایدواتر را به کویت دادند نه کویت به ما ویزا داد و نه حتی اجازه سوخت رسانی به شناور یا تحویل غذا به خدمه کشتی را به ما دادند.
مدیرعامل تایدواتر تصریح کرد: نهایتاً بدلیل قوانین خاص کویت، قرار شد تا یک وکیل از کویت جذب کنیم و آخرین اعلامی که به صورت غیررسمی به ما شده، گفته اند علت توقف این شناور پرتاب کردن زباله از سوی خدمه شناور در دریا و ایجاد آلودگی زیست محیطی برای آب های کویت بوده است.
زارعی تصریح کرد: بارها از وزارت خارجه و سازمان بنادر درخواست ورود به این موضوع را کرده بودیم اما اقدام مهمی انجام نشده است. پس از پیگیری های فراوان از این دو نهاد قرار شده است هفته آینده جلسه هماهنگی میان سازمان بنادر و وزارت امور خارجه با حضور نمایندگان تایدواتر برگزار شود تا با هم افزایی یکدیگر برای آزادی این شناور ایرانی و بازگشت آن به آب های کشور اقدام لازم صورت گیرد.