وزیر مسکن: از فعالیتهای سوداگرانه در بازار ارز مالیات ستانی خواهد شد
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم، بعد از طرح سازمان مالیاتی برای مالیات ستانی از سکههای پیش فروش شده با استناد به موادی از قانون مالیاتهای مستقیم، بحث مالیات ستانی از سایر فعالیتهای اقتصادی اخلال گرانه به مطالبه جدی نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی تبدیل شده است.
در سال 97 که در بین کارشناسان به عنوان سال جهش ارزی شناخته میشود، بازارهای ارز، سکه، خودرو و مسکن هر کدام به نحوی با نوسانهای قابل توجه رو به رو شدند که در این بین ثروتهای بادآورده و بدون حساب و کتاب عاید سودجویان شد.
بر اساس اعلام سازمان مالیاتی حدود 1000 میلیارد تومان درآمد از مالیات ستانی سکههای پیش فروش شده به خزانه دولت واریز میشود و در صورت پیگیری مالیات ستانی 3 حوزه دیگر یعنی، خرید وفروش ارز، سکه و مسکن به نظر میرسد درامد مالیاتی قابل توجهی ایجاد شود.
در همین رابطه فرهاد دژپسند در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت مالیات ستانی از خرید و فروش ارز، گفت: بحث ارز به طور خودکار مشمول مالیات نیست اما فعالیتهای سوداگرانه در بازار ارز مشمول مالیات خواهد بود.
وی گفت: برای معافیتهای مالیاتی طرح جداگانهای در نظر گرفته نشده است و احتمالا این موضوع در همان لایحه مد نظر دولت لحاظ شود.
به گفته وزیر اقتصاد، بعد از کامل شدن جزییات طرح مد نظر دولت، اطلاع رسانی لازم در این زمینه صورت خواهد گرفت.
گفتنی است، دولت به دنبال ارائه لایحه جامع مالیات ستانی از فعالیتهای مختلف از جمله ارز، طلا و خودرو است، کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در ماههای پایانی سال 97 مالیات ستانی از املاک و مستغلات را تصویب کرده است. اگر لایحه دولت با تسریع زمانی به مجلس برسد طرح مجلس کنار میرود، اما اگر این لایحه به موقع به مجلس نرسد بحث مالیات ستانی از املاک و مستغلات در تابستان امسال عملیاتی میشود.
به گزارش تسنیم، بر اساس صورتهای مالی منتشر شده دو بانک، ارقامی مثل 1000 و یا 2000 میلیارد تومان به عنوان نتیجه مبادلات ارزی در عملکرد سالیانه آنها درج شده که با توجه به ابهامات مطرح شده لازم است طرح دولت برای مالیات ستانی در حوزه ارز، ابتدا از خرید و فروشهای کلان آغاز شود.