تخصیص 170 میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثهخیز راهها
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، حیدر مطاعی سوم مردادماه در جلسه مشترک شورای برنامهریزی و ستاد اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: حدود یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای روکش آسفالت، رفع نقاط حادثهخیز، تجهیزات راهدارخانهها و ماشینآلات در اختیار سازمان راهداری قرار گرفته است.
وی در خصوص اعتبارات سیل به استانها، افزود: 37 میلیارد تومان منابع ملی و استانی از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی به این استان اختصاص داده شده است.
مطاعی با اشاره به اینکه 170 میلیارد تومان اعتبار برای رفع نقاط حادثهخیز در اختیار سازمان قرار گرفته است، تصریح کرد: سهم چهارمحال و بختیاری پنج میلیارد و 100 میلیون تومان است.
در ادامه مدیرعامل بانک کشاورزی روحاله خدارحمی اظهار کرد: لازم است مجموعه بانکهای کشور کمک بیشتری به بنگاهها و تولیدکنندگان بخش خصوصی در راستای چرخه اقتصادی کشور کنند.
وی افزود: یکی از اقدامات ما در بانکها، تجهیز منابع و کمک به اجرای طرحهای بخش خصوصی که عمدتا اقتصادی هستند، است.
خدارحمی گفت: در چهارمحال و بختیاری بانک کشاورزی، بانکی توسعهای است و به تقویت بنیانهای توسعهای بخش کشاورزی کمک میکند. به اندازه 50 درصد از منابع ملی از صندوق توسعه، از دیگر استانها به چهارمحال و بختیاری آورده شده تا ظرفیتهای استان شکوفا شود.
مدیرعامل بانک کشاورزی تاکید کرد: یکی از دلایل بهبود اشتغال در این استان، پرداخت تسهیلات حوزه روستایی و عشایری از سوی بانک کشاورزی بوده است که 160 میلیارد تومان اعتبار برای کسب و کارهای روستایی و عشایری به استان پرداخت شد.
وی با اشاره به اینکه محدودیتی در پرداخت تسهیلات در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی، کشتهای گلخانهای و پروش ماهی در قفس وجود ندارد، تصریح کرد: برای کشت گیاهان دارویی در این استان به دلیل اقلیم مناسب، اعتبار خوبی از محل تبصره 18 اختصاص داده میشود.
در ادامه رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی کشور مرتضی شهیدزاده اظهار کرد: صندوق توسعه ملی یکی از ابتکارات رهبری بود که به مجلس ابلاغ و به تصویب نمایندگان رسید. در این صندوق مشخص شده 20 درصد منابع به نهادهای عمومی غیر دولتی و 80 درصد به بخش خصوصی اختصاص یابد.
شهیدزاده گفت: عمده منابع این صندوق ارزی است و برای بخشی از طرحهای کشاورزی و صنایع کوچک که امکان صادرات ندارند ایجاد شده است.
وی گفت: برای فرآوری بادام در این استان باید سرمایهگذاری صورت گیرد زیرا امکان صادرات آن فراهم است.
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی کشور بیان کرد: در صورتی که فولاد سفید دشت ضوابط لازم را دارا و تولید صادراتی داشته باشد مشکل تخصیص اعتبار به آن وجود ندارد.
وی در خصوص ایرلاینهای داخلی و افزوده شدن آن به سیستم هوایی استان، تصریح کرد: ایرلاینهای داخلی درآمد ارزی ندارند و باید از سوی هیئت امنا مجوز آن اخذ شود.