احتمال کاهش قیمت جهانی طلا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور تغییر چندانی نداشت و در 1492 دلار و 34 سنت ایستاد. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا ثابت بود و 1495 دلار و 10 سنت معامله شد.
به گفته جفری هالی، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA، طلا در کف قیمت اخیر خود تحکیم میشود و با فرض انجام توافقهای تجاری کوچک میان آمریکا و چین، احتمالا حرکت بعدی قیمت طلا کاهشی خواهد بود. وی در ادامه افزود: اگر طلا به پایین 1460 دلار سقوط کند، فروش گسترده در بازار آغاز میشود.
جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان به بازارهای مالی ضربه زده و اکثر بانکهای مرکزی بزرگ جهان را وادار کرده است امسال به کاهش نرخهای بهره مبادرت کنند. این دو کشور در مناقشه 15 ماهه روی میلیاردها دلار صادرات یکدیگر تعرفه سنگین وضع کردهاند که نگرانیها نسبت به رکود جهانی را برانگیخته و باعث رشد بیش از 16 درصدی قیمت طلا از ابتدای امسال تاکنون شده است.
طلا یک دارایی امن به شمار میرود و در شرایط بیثباتی اقتصادی و سیاسی، به پناهگاه مطمئن سرمایه تبدیل میشود.
اعضای اتحادیه اروپا روز چهارشنبه تصمیم گیری درباره تمدید مهلت انگلیس به مدت سه ماه دیگر برای خروج از اتحادیه اروپا را به تاخیر انداختند و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس گفت: اگر این مهلت تا پایان ژانویه به تاخیر بیافتد، وی تا کریسمس خواستار برگزاری انتخابات خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز، فعالان بازار منتظر آمار بخش تولید آمریکا و اروپا برای ارزیابی سلامت اقتصاد جهان و نشست بانک مرکزی اروپا هستند که انتظار میرود در آخرین نشست ماریو دراگی به عنوان رییس بانک مرکزی، تغییری در سیاست پولی صورت ندهد.
سرمایهگذاران همچنین منتظر نشست بانک مرکزی آمریکا در پایان ماه میلادی جاری هستند تا به ارزیابی جهت سیاست پولی این کشور بپردازند. معاملات صندوق فدرال نشان داد که معاملهگران احتمال کاهش 25 واحدی نرخهای بهره در نشست سیاستگذاری ماه جاری بانک مرکزی آمریکا را ۹۱.۴ درصد برآورد کردهاند.
اکثر بازارهای سهام آسیا صعود کردند با این حال نگرانی نسبت به برگزیت و جنگ تجاری آمریکا و چینی مانع خوش بینی کلی سرمایهگذاران شده است.
موجودی طلای "اس پی دی آر گلد تراست" که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری تحت پشتوانه طلا در جهان است، روز چهارشنبه ۰.۱۳ درصد کاهش پیدا کرد و به ۹۱۸.۴۸ تن رسید.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ثابت بود و 17 دلار و 56 سنت معامله شد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۸ درصد افزایش، 922 دلار و 65 سنت بود. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد افزایش، به 1752 دلار و 63 سنت رسید.