اثر تحریمها بر کاهش ورود توریست به کشور
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، فاطمه مقیمی، رئیس شورای بانوان بازرگان اتاق بازرگانی ایران، در همایش "مدیریت اقتصادی صنایع در دوران تحریم" با بیان اینکه تحریمها علاوه بر وجود آوردن مشکلات اقتصادی، باعث بروز مشکلاتی در حوزه معیشت مردم شده است، اظهار کرد: بنا بر آمارهای ارایه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، در سال جاری تولید محصولاتی مانند سیگار و پالم افزایش داشته و در برخی محصولات که میتوانستیم با استفاده از شرایط موجود تولید خود را افزایش دهیم مانند خودرو و کامیونها کاهش تولید داشتهایم.
وی افزود: همچنین در سال گذشته 22 میلیون تن صادرات در بخش محصولات پتروشیمی انجام شده که از محل آن 12 میلیارد دلار ارز وارد کشور شده است.
مقیمی با بیان اینکه عمده بازارهای ایران از آسیایشرقی و اروپا بوده، تصریح کرد: در بخش گردشگری نیز تحریمها باعث کاهش ورود توریست به کشور شده و تحریم دارو و مشکلات آن نیز باعث شده در بخش توریسم درمانی که بیش از این وضعیت خوبی داشتیم، شاهد کاهش باشیم. سال گذشته 4 میلیون و 500 هزار توریست وارد کشور شدند که بیشترین آن متعلق به کشور عراق با یکمیلیون و 600 هزار نفر بوده و پس از آن جمهوری آذربایجان، کویت، چین و هند قرار دارند.
رییس کانون زنان بازرگان ایران در ادامه درباره اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان مبنیبر تشکیل یک سازوکار مستقل مالی گفت: پیشنهاد اخیر آقای ظریف مبنی بر ایجاد یک شبکه مالی با حضور هشت کشور عضو اکو یکی از پیشنهادهایی است که بازرگانان به آن نیاز دارند و با وجود اینکه این موضوع از سالها قبل مطرح بوده، تا امروز هنوز اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه برای اجرای این سازوکار ما به تغییر برخی قوانین نیاز داریم، تصریح کرد: سال 2019 دو کشور ایران و لیبی کمترین میزان توسعه را در صنعت نفت داشتهاند و پیشبینی میشود سهم ایران از بازار منطقه سال آینده نیز کمتر شود.