جزییات جدید از میدان نفتی کشف شده در ایران

کدخبر: ۳۱۱۵۴۰
اقتصادنیوز: وزیر نفت امروز خبرهای مهمی داشت، خبرهایی در خصوص جزییات میدان نفت تازه کشف شده در ایران .
جزییات جدید از میدان نفتی کشف شده در ایران

به‌گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، بیژن نامدار زنگنه در جمه خبرنگاران داخلی و خارجی جزییاتی در خصوص وضعیت میدان تازه کشف شده داد و تاکید کرد: این میدان دومین مخزن بزرگ کشف شده در ایران است.

میدان تازه کشف شده چقدر نفت دارد؟

بر اساس اعلام وزیر نفت این میدان جدید کشف شده در استان خوزستان، نفت خیزترین استان ایران قرار دارد.زنگنه در خصوص وضعیت این میدان گفته است: این میدان یکی از عظیم ترین میادین نفتی است که در تاریخ ایران کشف شده است. ما قبلا در این مناطق میادینی مانند منصوری، سوسنگرد و ... داشتیم و حالا زیر این میادین یک لایه نفتی جدید کشف کردیم.

وزیر نفت افزود: در فاصله بین این میادین نفتی در وسعتی به اندازه ۲۴۰۰ کیلومتر مربع و در عمق ۳۱۰۰ متری یک لایه نفت دار به اندازه ۸۰ متر کشف کردیم که به اندازه ۵۳ میلیارد بشکه حجم دارد و البته امکان گسترش این میدان به جنوب غربی و شرقی هم وجود دارد. اسم این مخزن را به پاس خدمات همه افرادی که در گوشه و کنار کشور به خدمت می‌پردازند، به‌ویژه کارکنان مدیریت اکتشاف که نام‌آوران گمنام صنعت نفت هستند و در شرایط سخت کاری کار می‌کنند، «نام آوران» گذاشته‌ایم. این نام‌آوران، همان گمنامان نام‌آور افتخارآفرین کشور هستند.

زنگنه با تاکید بر اینکه این اکتشاف با پیشرفته ترین روش‌های اکتشافی انجام شده و آغاز کشف آن با ۳ حلقه چاه از سال ۹۵ شروع شده است، اظهار داشت: حجم لایه قدیمی این میدان حدود ۳۱.۳ میلیارد بشکه بوده و حجم نفت جدید کشف شده حدود ۲۲ میلیارد بشکه است. ضریب بازیافت این لایه ۱۰ درصداست و حدود ۲.۲ میلیارد بشکه قابل استحصال است

زنگنه با تاکید بر اینکه در کشف این لایه نفتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نقش ویژه‌ای داشت، گفت: برای توسعه این لایه ما فعلا برنامه جداگانه‌ای نداریم و توسعه این میدان در قالب توسعه میادین جفیر و منصوری پیگیری می‌شود.

ضریب بازیافت افزایش می‌یابد

وی با تأکید بر اهمیت فناوری در ضریب بازیافت یا میزان برداشت گفت: با هر یک درصد بهبود ضریب بازیافت از این ۵۳ میلیارد بشکه نفت، ۵۳۰ میلیون بشکه نفت حاصل می‌شود که با قیمت کنونی، ۳۲ میلیارد دلار ثروت به کشور اضافه می‌شود، بنابراین باید همه اهتمام خود را در بحث توسعه فناوری و تحقیقات و پژوهش و فناوری در بخش بالادست نفت متوجه افزایش ضریب بازیافت کنیم.

زنگنه با اشاره به اینکه برنامه توسعه‌ای وزارت نفت برای این میدان‌ها در قالب برنامه‌هایی است که برای آب‌تیمور، منصوری، سپهر و جفیر خواهیم دید، افزود: برنامه متمایزی برای این میدان‌ها نداریم، اما باید از این میدان‌ها استفاده شود و این ذخایر کشور است که بر آن افزوده می‌شود.

نمی‌توان ذخایر نفتی ایران را نادیده گرفت

وزیر نفت همچنین در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا جایگاه نفتی ایران در دنیا پس از این کشف توسعه پیدا می‌کند، گفت: در عملیات بازار اولویت با ظرفیت قابل عرضه نفت است و هیچ کس نمی‌تواند ذخایر قابل بازیافت یک کشور را نادیده بگیرد.

وی با بیان این‌که در کوتاه مدت ظرفیت تولید قابل عرضه است تاکید کرد: در میان‌مدت و درازمدت کسی نمی‌تواند میدان نفت و گاز اثبات شده یک کشور را نادیده بگیرد.

به گفته وی، بهترین الگو برای توسعه صنعت نفت اتکا به ظرفیت داخلی و استفاده از تکنولوژی و سرمایه خارجی است.

زنگنه همچنین در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که آیا وزارت نفت برنامه‌ای برای اکتشاف در خزر دارد گفت: در حال حاضر اکتشاف در خزر در اولویت کار وزارت نفت نیست.

وی با بیان این‌که ضریب بازیافت در مخازن مختلف با توجه به ذخیره مخزن، سنگ مخزن و عوامل دیگر متفاوت است اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا ضریب مخازن را در میدان نفتی کشور توسعه دهیم و این مسئله در اولویت قرار گیرد.

وزیر نفت با بیان این که ایران به دو روش ارتقای فناوری ملی و تعامل بین المللی با هدف دستیابی به تازه‌های روز دنیا به دنبال افزایش بازیافت است، اظهار کرد: ضریب بازیافت در دنیا به دلیل رشد فناوری در حال افزایش است.

کشف لایه‌های نفتی ادامه دارد

در این نشست سید صالح هندی نیز در مراسم کشف میدان جدید نفتی با بیان این‌که دوره کشف تله‌های ساختمانی به پایان رسیده است اظهار کرد: باید به دنبال روش‌های جدیدی باشیم، به همین خاطر از سال ۱۳۹۵ مدیریت اکتشاف تغییر رویکرد داد؛ به گونه‌ای که با تغییر ساختار سازمانی خود از وظیفه‌ای به پروژه محوری اقدام به توسعه اکتشافات داد.

مدیر  اکتشاف شرکت ملی نفت ایران  گفت: این نوید را می‌دهم که نگاه جدید شرکت اکتشاف در راستای گسترش لایه‌های نفتی کشف شده و هم کشف لایه‌های نفتی دیگر ادامه داشته باشد و برای این مسئله نیز برنامه ریزی‌های متعددی در نظر گرفتیم.

وی افزود: طی این سال‌ها تلاش کردیم تا با تغییر نگاه به یک هدف اکتشافی به سری اهداف اکتشافی و دستیابی به آخرین فناوری‌های اکتشاف دست یابیم. این نگاه استمرار پیدا کرد و چندین سال طول کشید که به نتیجه برسد اما اکنون شاهد نتایج مطلوب آن هستیم.

او با اشاره به ضرورت مطالعه یکپارچه به جای نگاه کوچک به یک منطقه گفت: این مسئله ما را مجبور کرد تا پروژه لرزه‌نگاری سپهر در دشت آبادان ایجاد کنیم و همین مسئله نشان داد که این پروژه می‌تواند در پروژه‌های اکتشافی نقش زیادی را ایفا کند.

به گفته مدیر  اکتشاف  شرکت ملی نفت ایران، این ایده شکل گرفت که امکان دارد بین میادین قبلی که قبلا کشف شدند، نفت وجود داشته باشد؛ در همین راستا نیز سه چاه اکتشافی ایجاد کردیم و زمانی که داده‌های این چاه‌ها را با داده‌های لرزه نگاری که به عنوان عنصر یکپارچه سازی در کنار هم قرار دادیم، با کارهای شبیه سازی و مدل‌ سازی که انجام گرفت، مشخص شد که یک لایه زمین شناسی ایلام وجود دارد که مشخصات آن را به طور کامل از سوی وزیر نفت مطرح شد.

وی افزود: ما موفق شدیم با یک تله نفتی مرکب، این کشف بزرگ را داشته باشیم و باید بگویم که این یک ریل گذاری عظیم است و در آینده از این تله‌ها خواهیم داشت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید