قیمت مسکن در اروپا در طول 13 سال 19 درصد افزایش یافته است
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، بررسی وضعیت مسکن کشورهای اروپایی نشان می دهد که کشورهای اروپای مرکزی در میان مدت شاهد بیشترین افزایش قیمت و کشورهای جنوبی اروپا شاهد بیشترین کاهش در قیمت مسکن بوده اند. اگر چه شیب افزایش قیمت مسکن در کشورهای اروپایی از سال ۲۰۱۴ تشدید شده است اما بررسیها نشان می دهد که به صورت کلی، بازار مسکن در اروپا با ثبات نسبی مواجه بوده به گونه ای که از سال ۲۰۰۷ تاکنون نرخ اجاره در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور متوسط تنها ۲۱ درصد و نرخ فروش مسکن تنها ۱۹ درصد افزایش داشته است.
در بازه زمانی ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹، بیشترین افزایش قیمت مسکن در سطح اتحادیه اروپا مربوط به اتریش بوده است که در آن، قیمت فروش مسکن در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۰۷ به میزان ۸۵.۵ درصد افزایش داشته است. لوکزامبورگ با افزایش ۸۰.۶ درصدی و سوئد با افزایش ۸۰.۳ درصدی نیز دیگر کشورهایی بوده اند که بیشترین افزایش قیمت مسکن در ۱۴ سال اخیر را تجربه کرده اند.
از سوی دیگر قیمت خانه در طول ۱۴ سال اخیر در یونان ۴۰ درصد سقوط کرده است. قیمت مسکن طی این بازه زمانی در رومانی ۲۷.۲ درصد و در ایرلند ۱۶.۷ درصد کاهش داشته است. در بین دیگر کشورهای عضو، قیمت مسکن طی این مدت در آلمان ۵۸ درصد افزایش، انگلیس ۲۶ درصد افزایش، فرانسه ۱۴ درصد افزایش و قبرس ۱۵ درصد کاهش داشته است.
هم چنین در بازار اجاره بها، به جز یونان و قبرس که قیمتها به ترتیب ۱۷.۵ درصد و ۰.۳ درصد کاهش داشته است، در ۲۶ کشور دیگر قیمت ها صعودی بوده است که در این میان، لیتوانی با افزایش ۱۰۱.۱ درصدی در رده نخست قرار دارد و جمهوری چک با ۷۸.۶ درصد و مجارستان با ۶۷.۸ درصد در رده های بعدی قرار دارند. در بین دیگر کشورها، اجاره ها طی این ۱۴ سال در آلمان ۱۸ درصد افزایش، انگلیس ۲۴ درصد افزایش و فرانسه ۱۷ درصد افزایش داشته است.
اتحادیه اروپا شامل ۲۸ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی، فنلاند، انگلیس، بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.