هشدار رییس اسبق بانک مرکزی درباره طرح تحول نظام بانکی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازایبِنا، طهماسب مظاهری رییس اسبق بانک مرکزی در نشست شکل دهی آینده سیاستگذاری پولی و مالی اتاق ایران درباره قانون تحول نظام بانکی گفت: ما در شرایطی قرار داریم که نظام بانکی در رنج است؛ در واقع بانکها و مشتریان در رنج و سختی هستند چرا که ترازنامه بانکها مشکلاتی دارد و مشتریان برای خدماتی مانند تسهیلات مشکل دارند و تکلیف خود را نمیدانند.
وی ادامه داد: آنچه که امروز به عنوان طرح تحول قانون بانکداری در مجلس در نظر گرفته و بخش اول آن به تصویب رسیده، متاسفانه نمیتواند مشکلات اصلی نظام بانکی را رفع کند و حتی آخرین ضربه را به نظام بانکی وارد میکند و موانعی جدید را پیش رو قرار میدهد که نیاز است تا بازنگری در این طرح تحول صورت گیرد تا مشکلات بانکها رفع و نظام بانکی اصلاح شود.
این اقتصاددان با اشاره به تضاد قوانین بانکداری در کشور تصریح کرد: ما در نظام بانکی ایران سه قانون مادر داریم که در بسیاری موارد با یکدیگر تضاد دارند و آنچه که هم اکنون در حال تصویب است، قرار است جایگزین این سه قانون شود که بر خلاف رویههای جهانی است چرا که تدوین قانون مادر بانکداری باید از طریق بدنه کارشناسی، بررسی مشکلات انجام شود اما این در حالی است که این طرح توسط تعداد محدودی از نمایندگان مجلس که الزاما دانش بانکی ندارند، تدوین و منتشر شده است.
مظاهری در خصوص مشکلات شبکه بانکی تاکید کرد: از جمله علت سختیهای شبکه بانکی مسئله سود فعالیتهای بانکی متنها حل نشده بلکه در طرح جدید مخشدوش شده و باید این مسئله تعیین تکلیف شود.
رییس اسبق بانک مرکزی افزود: یک موضوع که بانکها سالها از آن رنج میبرند و تنها بخشی از آن رفع شد، تسهیلات تکیفی، اجباری و دستوری است که نیاز است تا در طرح تحول بانکداری به این موضوع به خصوص در بانکهایی دولتی رسیدگی شود.
وی خاطر نشان کرد: ترکیب اعضای حاضر در شورای پول و اعتبار باید به نحوی تغییر کند تا اعضای آن افرادی باشند که علم اقتصاد و بانکی را داشته باشند و کار و دغدغه آنها در بیست و چهار ساعت و هفت روز هفته تقویت نظام بانکی باشد؛ بر همین اساس افراد حاضر در این شورا نباید به عنوان نماینده یک قشر خاص باشند.
مظاهری با تاکید بر ضرورت نظارت بانک مرکزی در بخش ارزی، اظهار داشت: بانک مرکزی باید در سیاستهای ارزی کشور ورود کند و وضعیت را ساماندهی کند. وی خاطر نشان کرد: تعیین تکلیف قرض الحسنه و بانکداری بدون رباء از اهمیت بالایی برخوردار است که نیاز است تا بانک مرکزی توجه لازم را داشته باشد؛ لازم است جلوی طرح بانکداری مجلس گرفته شود تا اصلاحات انجام شود.
رییس اسبق بانک مرکزی گفت: بانکها درگیر ناترازی و مشتریان برای دریافت خدماتی همچون تسهیلات دچار فرآیندهای سخت هستند که باعث شده نظام بانکی در رنج باشد و باید با اصلاح قوانین این رنج خاتمه یابد.