اقدام مهم دولت و مجلس برای تسهیل سفرهای مردم در سال 99
به گزارش اقتصادنیوز این تصمیم براساس یک مصوبه از لایحه مالیات ارزش افزوده در صحن علنی مجلس تایید و نهایی شده است که در صورت تایید شورای نگهبان در بازار گردشگری سال ۹۹ اجرایی خواهد شد. در واقع بازار گردشگری از این محل میتواند به «رونق نسبی» دست یابد. علاوهبر آن طبق ماده ۱۳ لایحه مالیات ارزشافزوده، صادرات کالا و خدمات به خارج کشور از طریق مبادی خروجی رسمی، مشمول مالیات ارزشافزوده نمیشوند، ضمن اینکه طبق بند ۵ تصویبنامه مورخ ۱۵ مرداد ۱۳۸۴ شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی، درآمد ارزی ناشی از ارائه خدمات دفاتر خدمات مسافرتی و شرکتهای گردشگری به گردشگران خارجی، از مصادیق معافیت صادرات کالا و خدمات بوده و از پرداخت هرگونه عوارض و مالیات معاف است.
این دو مصوبه که مربوط به ورود توریست خارجی و سفرهای گردشگران داخلی است میتواند شرایط را برای «رونق نسبی» بازار گردشگری مهیا کند. بررسیهای «دنیایاقتصاد» در همین راستا نشان میدهد؛ بهصورت میانگین هزینه اقامت در یک اتاق دو تخته حدودا شبی ۳۰۰ هزار تومان میشود و اگر یک خانواده ۳ نفره قصد اقامت به مدت حداقل سه شب در یک هتل سه ستاره را داشته باشند با این نوع معافیت مالیاتی که در نظر گرفته شده حداقل ۱۰۰ هزار تومان از هزینه اقامت آنها کاهش پیدا میکند. طبق این مصوبه، حذف مالیات ارزش افزوده علاوهبر اینکه شامل گردشگران داخلی میشود، برای توریستهای خارجی نیز جهت اقامت در ایران به کار میرود و ۹ درصد مالیات ارزش افزوده را پرداخت نمیکنند که همین امر به علت اینکه موجب کاهش هزینه سفر میشود میتواند مشوقی جهت جذب گردشگران داخلی و خارجی شده و نهایتا به افزایش جذب گردشگر منجر شود که همین میتواند رونق بازار گردشگری را ایجاد کند.
این مصوبه همچنین میتواند در بازار اقامتگاههای مصرفی-هتلهای سه ستاره به پایین- موجب رونق شود بهطوریکه سازندگان هتلها بهجای ساخت هتلهای لوکس (هتلهای بالای سه ستاره) به ساخت هتلهای مصرفی تشویق میشوند و با افزایش تعداد چنین اقامتگاههایی میزان عرضه در این حوزه نیز افزایش پیدا میکند و با رقابتی شدن قیمتها، در بازار گردشگری کاهش قیمت را شاهد خواهیم بود.مصوبه دوم مربوط به معافیت پرداخت مالیات و عوارض برای گردشگران خارجی است که در تبصره ۳ ماده ۱۰ صراحتا اعلام شده« دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری که در حوزه ورود تورهای گردشگری به کشور فعالیت میکنند از پرداخت مالیات و عوارض معاف خواهند بود. به این معنا که تمامی اشخاص حقیقی یا حقوقی مقیم در ایران که خدماتی ارائه میکنند و بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم ارز وارد کشور میشود از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند.»
به گزارش «دنیایاقتصاد» فعالان حوزه اقامتگاههای گردشگری معتقدند حذف پرداخت مالیات ارزش افزوده ۹ درصدی میتواند بازار گردشگری را دستخوش تحول کرده و موجب افزایش سفرهای داخلی شود. علاوهبر آن اغلب گردشگران خارجی نیز پس از دریافت صورتحساب خود و با دیدن مبلغ این نوع مالیات معترض میشدند که گردشگر دلیلی ندارد مالیات پرداخت کند؛ بنابراین این امر میتواند موجب رضایتمندی گردشگر خارجی شود. علاوه بر آن فعالان حوزه دفاتر خدمات توریستی گردشگران ورودی نیز در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» درخصوص حذف مالیات و عوارض برخدمات مرتبط با توریستهای ورودی عنوان کردند: این امر میتواند یکی از مشوقهای مهم در این عرصه محسوب شود که تاکنون چندبار توسط بخش خصوصی از مرجع مالیاتی مطالبه شده بود.