کاهش تولید نفت اوپک/ کدام کشورها، چه منافعی در وین می برند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، نفت اگر در محدوده ٤٠ بماند، تولید نفت شیل آمریکا از برخی چاه ها متوقف خواهد شد. قیمت نفت پایین تر بیاید، تعداد چاه های بسته شده بیشتر می شود. حداکثر کاهش تولید نفت اوپک، در شرایطی که رشد تقاضا به شدت کاهش یافته است، می تواند تضمینی برای حفظ قیمت نفت در محدوده ٥٠ تا ٥٥ دلار در ماه های آینده باشد. اگر این کاهش عرضه، از ١میلیون بشکه بیشتر و تا ١/٥ میلیون بشکه در روز باشد، این تضمین قوی تر است.
بیشتر بار کاهش تولید نفت به میزان ١ تا ١/٥ میلیون بشکه در روز بر دوش عربستان خواهد بود. مثلا برای کاهش روزانه ١میلیون بشکه ای، سهم عربستان حدود ٥٠٠ هزار بشکه خواهد بود. هر چه عربستان تولیدش را بیشتر کم کند، از سهم بازاری که پس از تحریم ایران نصیبش شده کاسته می شود. بنابراین اگر تحریم های ایران برداشته شود، ایران راحت تر می تواند وارد بازار شود. هر چند، نه چندان راحت. ایران قبلا اعلام کرده است که به محض برداشته شدن تحریم ها، هیچ محدودیتی را نمی پذیرد.
البته عربستان هم ناچار به کاهش زیاد تولید نفت اوپک است. حتی اگر بیشتر بارش را خود بر دوش بکشد.چرا؟ هم بودجه اش در قیمت های پایین تحت فشار شدید است و هم سهام آرامکو آسیب جدی می بیند. بنابراین ناچار است که بار بیشتری از کاهش ١میلیون بشکه یا ١/٥ میلیون بشکه ای را بردارد.
روسیه، با مقاومت ابتدایی برای جلوگیری از کاهش بیشتر تولید نفت اوپک و غیر اوپک، هم سهم خود از کاهش بیشتر تولید را پایین می آورد. مثلا در حدود ١٠٠ هزار بشکه در روز برای کاهش ١میلیون بشکه ای. و هم قیمت نفت بالا می رود تا بودجه اش ترمیم شود.
روز جمعه نتیجه این بازی مشخص می شود.