وزیر اقتصاد تشریح کرد؛

جزئیات وام 100 هزار میلیارد تومانی دولت برای جبران خسارت کرونا / اوج و فرودهای نهایی واگذاری شرکت‌های دولتی در بورس

کدخبر: ۳۳۱۶۹۵
اقتصادنیوز: وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور بر اثر کرونا ویروس متضرر شده است، گفت: دولت برای جبران خسارات ناشی از کرونا ویروس ۱۰۰ هزار میلیارد تومان وام اختصاص داده است.
جزئیات وام 100 هزار میلیارد تومانی دولت برای جبران خسارت کرونا / اوج و فرودهای نهایی واگذاری شرکت‌های دولتی در بورس

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، فرهاد دژپسند در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اظهار داشت: از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی که دولت برای جبران خسارات ناشی از کرونا ویروس اختصاص داد ۷۵ هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات مستقیم ارائه و به زودی ابلاغ خواهد شد.

او ادامه داد: بخشی از این تسهیلات دولتی به صورت بیمه بیکاری تخصیص خواهد یافت و بخشی هم به شرکت‌های دانش بنیان جهت تولیدات کمک پزشکی و بهداشتی اختصاص می‌یابد و بخشی از آن هم به رسته بهداشت و درمان و عزیزان زحمتکش در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحت عناوین گوناگون تزریق خواهد شد.

دژپسند از تأمین مالی بخش بودجه‌ای کمک‌های دولتی گفت و افزود: به محض ورود این مبلغ به خزانه، بلافاصله تخصیص‌ها انجام می‌پذیرد.

وی در خصوص حال و هوای اقتصادی سال ۹۹ گفت: چند سال بود که رتبه اقتصادی کشور منفی می‌شد، اما در سال ۹۸ این روند متوقف و حرکت به سمت رتبه مثبت آغاز شد. معتقدیم اگر اقدامات اقتصادی سال قبل به امسال منعکس گردد سال ۹۹ شرایط اقتصادی بهتری خواهیم داشت.

دژپسند افزود: برای سال ۹۹ اقدامات و گام‌هایی هم برای تشکیل دادگاه تجاری برداشته شد و امیدواریم این دادگاه برای تسهیل و تسریع در رسیدگی به امور اقتصادی، دارایی و مالی به یاری اقتصاد کشور بیاید. ایجاد پنجره واحد فیزیکی و مجازی در حوزه اقتصاد از دیگر گام‌های مثبت به شمار می‌رود که البته موافقت‌ها شکل گرفته است و به دنبال فضای اجرای فیزیکی آن هستیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تسریع در انجام امور مالیاتی و مفاصاحساب‌ها از طریق دفترخانه‌ها؛ دیگر اقدام مثبت ما به شمار می‌رود. بهبود رتبه در تجارت فرامرزی هم دیگر گام مؤثر و مثبت در روند تسهیل اوضاع اقتصادی کشور است.

وی ۳۰ درصد از رشد درآمد مالیاتی سال ۹۸ را ناشی از تحولات فناورانه اعلام کرد و افزود: این یعنی هدف ما درست انتخاب شد، اما برای رسیدن به مسیر هوشمندانه هنوز از رشد کافی برخوردار نیستیم.

اوج و فرودهای نهایی واگذاری شرکت‌های دولتی در بورس

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بازار بورس شاهد عرضه‌های اولیه شرکت‌های دولتی خواهد بود.

فرهاد دژپسند افزود: امروز برای هر گونه تغییر و اصلاح و تحول در مقوله واگذاری شرکت‌ها و دارایی‌های دولتی اعم از شرکت و سهام دستمان باز است.

او ادامه داد: برای بهبود در روند واگذاری‌ها تصمیم گرفته شد تا از ساز و کار بورس و عرضه سهام یا ارائه در ETF استفاده شود، زیرا عرضه و فروش در بورس از شفافیت کافی برخوردار است.

دژپسند تصریح کرد: ۹ شرکت در رسته‌های مالی (بانک‌ها و بیمه‌ای) و صنایع فلز و معدنی و پالایش و پخش از اولین موارد واگذاری‌ها در بورس خواهند بود.

او نحوه عرضه واگذاری اولیه شرکت‌ها در بورس را مبتنی بر روش عنوان کرد و افزود: برای واگذاری در بورس باید به صورت عرضه نقدی یا اقساط بلندمدت و یا فراگیر عرضه صورت بگیرد، اما تصمیم گرفتیم که عرضه‌ها به صورت فراگیر صورت پذیرد. در این روش عرضه‌ها در دو گروه صورت می‌پذیرد که هر گروه مشمول تخفیف ۲۰ و ۲۵ درصد خواهند بود. در حقیقت این تخفیف شامل خرید اولی‌ها خواهد شد.

دژپسند ادامه داد: سقف خرید برای هر فرد دو میلیون تومان خواهد بود، برای این نوع خرید تنها ارائه کد ملی کفایت می‌کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در تعریف دومین روش عرضه گفت: شکل دوم عرضه‌ها از طریق (Book Building) یا ثبت سفارش خواهد بود. در این روش واگذاری‌ها به صورت سبد سهام انجام می‌شود. امیدواریم بتوانیم ۱۵ اردیبهشت اولین فراخوان جهت عرضه را منتشر و اطلاع رسانی کنیم.

دژپسند با بیان اینکه هدف نخست از این اقدامات؛ انتقال مالکیت دارایی‌های دولتی است افزود: مردمی کردن اقتصاد کشور؛ هدف اصلی واگذاری هاست و برآورد ریالی ما از این واگذاری‌ها ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌باشد.

او عنوان کرد: عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بورس اگر تأییدی بر شاخص بازار نداشته باشد حتماً عمق بازار را زیاد خواهد کرد. در سالی که به جهش تولید نام گرفته با اعمال عرضه‌های دولتی می‌توانیم جذابیت و گیرایی به وجود آمده در بازار سرمایه را حفظ و عمق بازار را بیشتر کنیم؛ با این اقدام گامی مؤثر در تأمین مالی اقتصاد کشور صورت می‌پذیرد.

دژپسند در خصوص ابهامات بازار بورس و احتمال شاخص جهانی بازار گفت: طبق مطالعات صورت گرفته از سوی سازمان بورس، وجود حباب کلی در بورس تأیید نشده هرچند ممکن است حباب تک رشته‌ای وجود داشته باشد. نمی‌توان منکر شد که برخی از بنگاه‌های اقتصادی دارای حباب تک رشته‌ای در بورس هستند و به این دلیل توصیه می‌شود که سهامداران برای ورود و ماندگاری در بازار سهام با مطالعه و مشورت وارد شوند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید